Pengasas François Planque on Turnkey Stability: Mengapa b2evolution Bertujuan Memberikan Satu Penyelesaian kepada Pengguna untuk Membangun, Melindungi, & Menyelenggara Laman web

TL; DR: Sebagai tindak balas kepada keperluan memasang dan menggunakan pemalam pihak ketiga di WordPress, banyak pemilik laman web mencari alternatif yang lengkap. Pada tahun 2003, François Planque melancarkan b2evolusi untuk dijadikan sebagai salah satu alternatif dengan pendekatan yang unik. Dibangunkan sebagai penyelesaian turnkey, platformnya untuk membina dan menyelenggara laman web menonjol dengan semua ciri yang disatukan dalam inti. CMS adalah alat penerbitan yang kuat yang menawarkan perlindungan anti-spam, multi-blog, alat pemasaran digital, ciri SEO, dan konsol pentadbiran canggih yang merangkumi analisis di sisi pelayan. Lebih baik lagi: Pembebasan b2evolution yang akan datang menjanjikan untuk menjadikan pentadbiran backend lebih mesra pengguna.


WordPress terkenal dengan kepanjangannya, dan tahap penyesuaian yang dapat dicapai dengan platform blogging adalah faktor pendorong di sebalik popularitinya. Walau bagaimanapun, ketergantungan pada alat tambah pihak ketiga mewujudkan keperluan untuk sentiasa memasang kemas kini dan mencari pemalam tambahan untuk laman web yang dikendalikannya. Pembangun dan pemilik laman web mencari alternatif turnkey.

Masukkan François Planque, yang melancarkan b2evolution dengan penekanan untuk menyatukan semua ciri secara langsung ke dalam kod teras.

“Tidak seperti WordPress, b2evolution lebih tertumpu pada memiliki kerangka kerja yang kuat untuk bergantung pada perkembangan masa depan,” kata François. “Sebilangan besar fitur yang diperlukan untuk laman web umum telah diintegrasikan agar dapat segera tersedia dalam b2evolution. Platform ini pada umumnya dianggap sangat stabil dan aman. “

Gambar kepala François Planque dan logo b2evolution

François Planque membina b2evolution untuk membantu pengguna membuat dan menyelenggara laman web tanpa pemalam pihak ketiga.

Dengan b2evolution, François membawa pengguna satu penyelesaian untuk membina dan menyelenggara laman web. Dengan menghilangkan keperluan untuk plugin yang dapat membahayakan kestabilan matlamatnya, François mencipta penyelesaian yang siap untuk keluar dari kotak.

Mengenalpasti Keperluan untuk Keselamatan, Fokus Beralih kepada Kestabilan Mengintegrasikan

Walaupun WordPress dan b2evolution (betul) dilihat sebagai pesaing hari ini, mereka tidak bermula seperti itu. Sebenarnya, mereka berkongsi nenek moyang yang sama.

Seperti namanya, b2evolution adalah produk b2, dan begitu juga WordPress.

François mula terlibat dengan b2 pada tahun 2002. Perisian ini masih awal – versi 0.6 – dan masih mempunyai beberapa bug untuk diselesaikan. Seperti kebanyakan komuniti b2 pada masa itu, François dengan sabar menunggu versi perisian seterusnya, tetapi, sayangnya, pelepasan itu tidak pernah berlaku.

Pada bulan April 2003, setelah pemaju projek b2 pergi ke MIA, François menggulung lengan bajunya dan sibuk mengemas kini perisian b2 itu sendiri, menambahkan ciri-ciri yang ingin dilihatnya di platform.

Selepas beberapa minggu pengekodan, pemaju projek b2 yang asal kembali. Tidak lama selepas itu, dia mengumumkan WordPress sebagai pelepasan rasmi.

François tidak mempunyai keinginan untuk menulis semula perisiannya, sekali lagi, untuk menampung cawangan WordPress, jadi dia tetap dengan pembebasannya sendiri dan dijuluki sebagai b2evolution. Oleh itu, bukan hanya kerja tambahan yang menyebabkan François berpisah dengan WordPress. Dia melihat kedua-dua projek bergerak ke arah yang berbeza.

Dibina di atas asas keselamatan

Platform b2evolution dikembangkan berdasarkan asas keselamatan yang tidak bergantung pada pemalam pihak ketiga.

“WordPress mengusahakan blog pembungkusan dengan pelbagai tema pereka dan membenarkan peluasan dengan pemalam,” kata François. “Sementara itu, pendekatan b2evolution sangat berbeda: Pertama, kami memfokuskan diri pada keselamatan dan kestabilan, yang kami dengan cepat menyedari akan memerlukan penulisan semula lengkap b2, yang kami lakukan.”

“Setelah kami berpuas hati dengan tahap kekuatan industri yang telah kami capai dengan platform b2evolution, kami mula menyedari bahawa menambahkan plugin pihak ketiga benar-benar melemahkan usaha ini,” katanya. “90% pemalam pihak ketiga tidak dikembangkan dengan standard keselamatan dan kecekapan yang betul. Ini adalah masalah besar di dunia WordPress, dan mereka tidak pernah dapat menyelesaikannya. “

3 Faedah Menguruskan Laman Web yang Dilayan Sendiri dengan Platform yang Komprehensif

Keselamatan yang kuat bukanlah satu-satunya kelebihan b2evolution. Platform ini juga menawarkan kepada webmaster sekumpulan ciri komprehensif sebagai sebahagian daripada penyelesaian turnkey untuk penyampaian aplikasi web.

Fleksibiliti b2evolution membolehkan pengguna mengawal kerumitan laman web mereka dengan menambahkan banyak blog dan koleksi atau hanya beberapa halaman. Fungsi sosial bahagian komen mudah dikendalikan dengan alat anti-spam yang berkesan. Ini, ditambah dengan kemampuan untuk memasarkan dan mengesan analisis, menjadikan platform b2evolution sebagai landasan yang sangat baik untuk membina laman web.

1. Jalankan Pelbagai Blog dan Koleksi pada Pemasangan Tunggal

Pemilik dan pembangun laman web dapat melancarkan penyelesaian berbilang blog dari satu pemasangan. Pasukan pengembangan merancang perisian b2evolution sedemikian rupa sehingga blog adalah sejenis koleksi objek. Jenis koleksi lain yang disokong oleh b2evolution termasuk galeri foto, forum, dan manual dalam talian.

Reka bentuk itu memberi pengguna kemampuan untuk melancarkan pelbagai laman web tanpa gangguan pemasangan semula dan konfigurasi tambahan.

Tangkapan skrin halaman blog b2evolution

Pengguna dapat membuat laman web yang kompleks menggunakan banyak blog dengan satu pemasangan b2evolution.

“Secara teknikal, semua koleksi serupa: Mereka adalah rangkaian item (catatan blog, topik forum, dll.) Anda boleh melampirkan komen,” kata François. “Dalam setiap koleksi, Anda dapat menggunakan satu atau lebih jenis item, masing-masing mempunyai sifat yang berbeza dan mungkin bidang yang berbeza. Sambungan ini mengalihkan evolusi b2 ke dalam kategori CMS dan hampir daripada kategori alat blog yang lebih sempit. “

Ini adalah pelaksanaan yang canggih yang menawarkan sejumlah besar fleksibilitas kepada pengguna dalam bagaimana mereka menyusun laman web mereka.

2. Berkomunikasi & Bersederhana Dengan Sosial & Alat Pengurusan

Pemasar dalam talian yang memahami pentingnya penglibatan akan menghargai alat sosial b2evolution. Platform ini menawarkan bahagian komen terbina dalam sehingga pengunjung dapat memberikan maklum balas. Semasa anda memoderasi ulasan, anda juga dapat memanfaatkan alat anti-spam b2evolution.

“Senarai hitam anti-spam di seluruh komuniti membolehkan setiap pentadbir b2evolution mendapat keuntungan dari senarai URL spam dan kata kunci yang dikemas kini secara automatik yang digunakan oleh b2evolution untuk menyekat spam komen secara automatik,” jelas François. “Sejak kami memperkenalkannya, sistem ini sangat efektif dalam mengurangi spam komentar. Kami juga telah menambahkan beberapa mekanisme anti-spam tambahan untuk menyekat robot spam. “

Bagi mereka yang ingin menyiapkan laman web untuk komuniti, b2evolution mempermudah untuk membuat dan menyelenggara forum, yang membolehkan pengunjung menghantar mesej peribadi satu sama lain. Kedua-dua pengurus komuniti dan sesiapa sahaja yang memerlukan kandungan yang dihasilkan pengguna mendapat manfaat daripada ciri ini.

Tangkapan skrin forum b2evolution

Pengurusan komponen sosial laman web dipermudah dengan alat anti-spam dan antara muka pengguna yang intuitif.

Antara muka pengurusan b2evolution membolehkan pentadbir membuat, menyunting, dan menghapus pengguna. Pentadbir dapat memberikan pelbagai tahap akses kepada pengunjung, yang merupakan ciri hebat untuk forum yang dirancang untuk subset pengguna tertentu.

3. Pasarkan dan Jejak Analisis untuk Laman web anda dengan Antaramuka Kempen Lengkap

“Di luar penerbitan: pemasaran” – frasa menggambarkan titik penjualan yang kuat dari platform b2evolution. Walaupun CMS tradisional memudahkan pemilik laman web menerbitkan kandungan, b2evolution bertindak sebagai penyelesaian pemasaran digital yang lengkap.

Sebagai permulaan, pengguna b2evolution tidak diharuskan menggunakan autoresponder pihak ketiga seperti MailChimp atau AWeber. Platform ini merangkumi alat pemasaran e-melnya sendiri, dan penyelesaian SEO ditawarkan sebagai sebahagian daripada perisian teras.

Analisis sisi pelayan dan penjejakan matlamat adalah contoh ciri pemasaran lain yang dapat digunakan pengguna untuk mengukur keberkesanan usaha penjenamaan mereka.

Perisian Sumber Terbuka Disesuaikan dengan Sebarang Jenis Organisasi

Menurut François, pelanggan pembayaran b2evolution “kebanyakannya adalah intranet / extranet perusahaan dan universiti.” Namun, kerana perisian ini bebas dan sumber terbuka, majoriti pengguna merangkumi perniagaan kecil dan individu yang menggunakan b2evolution secara autonomi.

Tangkapan skrin laman web b2evolution

Apa-apa jenis organisasi boleh menggunakan platform b2evolution untuk membuat laman web yang indah dan selamat.

Halaman testimoni di laman web b2evolution dipenuhi dengan kata-kata dari pelanggan yang berpuas hati.

“Dengan laman web pertama saya, saya menghadapi beberapa masalah templat, tetapi tidak ada masalah dengan perisian,” tulis Pamela. “Laman kedua mengambil masa kurang dari sehari untuk bersenam … Waaaay lebih sejuk daripada yang biasa saya gunakan.”

Hari bersetuju, menulis: “Bahagian belakang lebih banyak dikonfigurasi dan hebat daripada WP. Ia lebih seperti CMS daripada blog dan ia mempunyai beberapa ciri hebat seperti berblogging dan setiap pos yang mengaktifkan / mematikan penapis pos (seperti smilies, petikan pintar, pautan automatik, dan kod lain). “

On the Horizon: Sesuaikan atau Susun Semula Laman Dengan Widget Versi 7

François mengatakan pelepasan yang akan datang akan merangkumi kemampuan “sangat mudah” menambah atau membuang bahagian dan koleksi dari laman web. Dengan kata lain, antara muka pengurusan yang mesra pengguna akan menjadi lebih intuitif.

Kemas kini seterusnya juga akan menyertakan widget yang memberi pengguna kemampuan untuk “menyesuaikan dan mengatur ulang hampir semua hal di halaman web.”

Di bawah permukaan rangkaian fitur yang luar biasa, adalah misi inti b2evolution: untuk menjadikannya mudah untuk membina dan menyelenggara laman web yang lengkap. “Kami bertujuan untuk melakukannya dengan membiarkan pemilik laman web mengawal sepenuhnya kandungan dan privasi pengguna,” kata François. “Ini bermaksud menawarkan b2evolution sebagai platform bebas dan sumber terbuka sendiri dan bukannya perkhidmatan dengan perjanjian syarat perkhidmatan yang tidak jelas, tidak terkawal, dan selalu berubah.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map