Obnovite gostovanje: poučni tehnolog in ekipa razvijalcev, ki bo zagotovil praktično in preprosto gostovanje za univerze

TL; DR: Začetek gradnje spletnega mesta je lahko zastrašujoč. Kombinacija strojne in programske opreme, pogojev in tehnologije ter nenehni konec slabih informacij po internetu pušča veliko ljudi, ki se popraskajo po glavi in ​​se odrečejo svojim sanjam o digitalni identiteti. Tim Owens in Jim Groom si predstavljata svet, v katerem je gostovanje preprosto, deljeno in na voljo vsem, ki si to želijo. Skupaj te sanje pretvorijo v resničnost z lahko dostopnim gostovanjem za vse – vključno z izdelkom za študente in osebje, ki jim omogoča brezplačno gostovanje na univerzi.


Tim Owens je bil le samooklicani “geek po srcu” s tehnično kariero v visokošolskem izobraževanju do dne, ko sta z nekaj člani svoje mreže Twitter zasnovala načrt. Naveličani več kot 10 do 20 dolarjev na mesec, da bi zavarovali svojo domeno in jo gostili na skupnem strežniku, so si ustvarili nekakšen “kooperant strežnika”, tj. Delili prostor na zasebnem virtualnem strežniku namesto vsakega plačevalnega več kot 100 dolarjev letno za skupno gostovanje strežnikov.

Medtem je drugi tehnolog v sektorju z višjimi izidi Jim Groom lansiral ds106: spletni in odprti tečaj digitalnega pripovedovanja zgodb. Z študenti vsakodnevnim izzivom, da razmišljajo in oblikujejo zunaj okvira, je “tečaj brez tečaja” spodbudil skupnost ustvarjalnih mislecev pri iskanju njihove digitalne identitete.

Pridružite se soustanoviteljem gosta Jimu Groomu in Timu Owensu

Jim Groom in Tim Owens sta se leta 2011 srečala na srečen dan, kasneje pa sta se lotila nadvse strašnih projektov, kot je Reclaim Hosting.

Razred je prost, če že imate ali imate dostop do računalnika, interneta, spletnega gostovanja in domenskega imena, in skupnost je narasla na stotine aktivnih predstavnikov, tako rekoč. Pred petimi leti je bil Tim, ki je izstopal med 500 ali več.

Jim Groom & Tim Owens je spregovoril o poti služenja tisoč učencem

Jim je poiskal Tima in skupaj sta združila moči, s čimer sta se trudila, da bi oplemenitili svet ed ed tehnik z gostujočimi idejami, ki bi razširile obseg tega, kar bi lahko naredili na spletu za študente, učitelje in njihove ustanove. Danes Jim ds106 opisuje kot “epicenter dela, ki smo ga želeli opraviti” – in utrip strasti v njegovem glasu je bil tisti, ki je nagovarjal, da se pogovarjamo s tema dvema učiteljema, ki sta gostila evangeliste..

Digitalno pripovedovanje zgodb z ds106 & »Server Co-Op«, ​​ki je navdihnil gostovanje hipijev

Jimov brezplačni spletni tečaj digitalnega pripovedovanja zgodb (ds106) se je iz “odprtega eksperimenta” razvil v splet več kot 50.000 objav prispevkov. Tečaj je ameba, ki zagovarja ustvarjalni virtualni izraz in raziskovanje. Do leta 2013 je razred dobil toliko oprijema, da je navdihnil spin-off projekt: Headless ds106, v katerem ni inštruktorja (ne Jim ?!); študentje samoupravno opravijo učne naloge po svoji volji. Medtem je Timov “strežnik za sodelovanje” zrasel iz “samo skupine prijateljev, ki si delijo strežnik”, do popolnega spletnega gostitelja: Hippie Hosting – predhodnik Zahteve za gostovanje.

Tisti od vas, ki ste vstopili v internet v svojih zgodnjih fazah, se morda spomnite dni, ko ste imeli tilde račun, FTP dostop in majhno količino prostora na disku. Mogoče se boste spomnili “FTP-ing” okrog in ga poimenovali “gostovanje.” Čeprav ste se verjetno veliko naučili, ste verjetno iztrgali tudi več kot nekaj las. Tako ds106 kot Hippie gostovanje (in kasneje tudi Reclaim gostovanje) sta izhajala iz prepričanja, da je gostovanje in ustvarjanje na spletu na splošno lahko lažje – in da bi morala biti oba dostopna.

Dajanje vsem zainteresiranim študentom, učiteljem ali članom fakultete domena lastnega

Namestili so si poslanstvo: “Želimo biti neodvisno ed tehnološko podjetje, ki fakultetam in študentom ponuja zelo cenovno dostopen prostor, kjer lahko nadzorujejo svojo digitalno identiteto,” je razložil Jim. Faza I je bil načrt, o katerem je Jim sanjal že od08. – načrt, da bi vsakega študenta ali člana fakultete, ki želi enega, opremil z domenskim imenom in prostorom za gostovanje v spletu. Imenovali so ga: Domena svoje lastne.

Domena lastnih - Jim Groom in Tim Owens

Domain of One’s Own pooblašča izobraževalne ustanove, da lahko vsakemu študentu ali uslužbencem ponudijo domeno in gostovanje.

Začeli so na univerzi Mary Washington (UMW), kjer sta bila takrat zaposlena tudi Jim in Tim. S pomočjo Marthe Burtis, za katero nam je Jim povedal, da je bil tudi neprecenljiv prispevek k uspehu ds106, sta Jim in Tim pionirjila gibanje, ki je vsem študentom in uslužbencem UMW omogočilo dostop do praktičnega gostovanja. Izbrali so strežnik, namestili programsko opremo, upravljali operacije in zavarovali licenco za nadzorno ploščo, s čimer so člane institucije dali v nadzor.

Domena lastnega projekta: Univerze lahko postanejo spletni gostitelji

Projekt Domena enega je zdaj na tisoče študentov, povezanih z vrsto izobraževalnih ustanov. Paket omogoča šolam in univerzam, da svojim študentom in članom fakultete ponudijo samostojno spletno gostovanje. “Zgradimo portal za vsako od naših institucij in je zanje blagovno znamko,” je dejal Tim (npr. Domains.byu.edu za univerzo Brigham Young).

Po meri blagovne znamke za posameznike, klube ali univerzitetno rabo

Danes uporabniki domene lastnih (DoOO) nikoli dejansko ne sodelujejo z matičnim podjetjem projekta Reclaim Hosting (ustanovili sta ga Jim in Tim leta 2013); namesto tega doživijo brezhibno gostovanje, ki ga nudi njihova organizacija. DoOO se uporablja v obeh akademskih nastavitvah, na primer v povezavi s učnim načrtom v programu pisanja na univerzi Emory in za osebno uporabo študentov in uslužbencev. “Je prilagodljiva, zato lahko vsaka šola z njo dela vse, kar hoče, in videli smo veliko različnih primerov uporabe,” je dejal Tim.

Izdal je nekaj primerov, vključno s posamezno študentsko uporabo, organizatorji klubov, ki želijo spletno prisotnost svojega društva, in člani fakultet, ki jih uporabljajo za svoj portfelj ali podatke o tečajih. “Všeč mi je, da ga uporablja NYU in ga preprosto imenujejo s spletnim gostovanjem,” je dodal Jim in se norčeval. “Njihova knjižnica deluje kot strežnik spletnega gostovanja in pravijo:” Tu je gostovanje za vsakogar, “in to mi je preprosto všeč.”

Vključitev v enotno prijavo v šolo za brezhibno izkušnjo

Končnim uporabnikom jim šola le ponuja skupno izkušnjo gostovanja strežnika. Jim je svojemu partnerju za inženiring namenil veliko pohval, da lahko svoje gostovanje vključi v enotno prijavo v šoli. “Tim ga lahko proda, Tim ga lahko zgradi, Tim si ga lahko predstavlja – on je celoten paket,” je dejal Jim. »Gostovanje smo v osnovi zapakirali kot iFrame z uporabo WordPressa kot vsebnika. Potem smo integrirali cPanel v WordPress vmesnik, da bi izkušnjo poenostavili s pomočjo vtičnikov WordPress, hkrati pa je izkušnjo naredil povsem brezhibno za uporabnika študenta ali fakultete. ” Študent ali uslužbenec se lahko prijavi s svojo univerzitetno prijavo, izbere domeno in voila: prikaže se cPanel.

“Želimo biti neodvisno podjetje ed tech, ki fakultetam in študentom zagotavlja zelo ugoden prostor, kjer lahko nadzorujejo svojo digitalno identiteto.”

– Jim Groom, vnovični kandidat za soustanovitelja gostovanja

“Mislim, da gre za kvantni preskok od tistega, kar smo počeli z gostovanjem še pred petimi leti,” je dodal Jim. Šole poberejo stroške gostovanja, zavod pa ima nadzor nad tem, katere funkcije so na voljo. Na primer, organizacija se lahko odloči za izklop funkcij e-trgovine ali določenih varnostnih nastavitev v cPanelu. Dijaki se lahko celo prijavijo prek SSH, vendar šola ugotovi, ali je to tudi možnost. Za tiste, ki omogočajo dostop do SSH, projekt uporablja CloudLinux, da zagotovi, da noben študent ne more nenamerno pojesti vse dodatke za CPU v mesecu. Na podoben način uporabljajo MySQL Governor, da vsebuje MySQL procese.

Skupna raba gostovanja hipijev s komer koli – porast povratnih gostovanj

Do poletja 2013 sta si Jim in Tim zastavila vprašanje: Kaj če bi vzeli koncept Timovega strežnika (Hippie Hosting) in ga ponudili vsem, ki jih to zanima? Z gorečo so svojo idejo prijavili kot podjetje in jo poimenovali Reclaim Hosting.

Sodelovanje s hekerji MIT za začetek gibanja

Tik preden so se leta 2013 začeli ukvarjati z Reclaim gostovanjem, se je Jim udeležil Hackathona, ki ga je gostil MIT, kjer so ga predstavili Audrey Waters, zanesenjak v trajnostni in etični edinstveni tehnologiji, in Kin Lane, evangelizator API-ja. “Izhajali smo iz načela opolnomočenja študentov in učiteljev že na začetku, vendar smo se do neke mere združili z Audrey in Kinom, da bi razmišljali širše o tem, kaj bi to pomenilo kot gibanje z ed-tech,” je dejal Jim.

Eksplozivna rast za opolnomočevalno ekipo

Ponovno gostovanje se je začelo kot operacija, ki je popolnoma zagnana. “Prvo leto smo vodili podjetje po ceni,” je dejal Jim. “Ljudem smo rekli, da si ne bi mogli privoščiti, da bi jim kupovali domen, če pa bi za njihovo domeno plačali 12 dolarjev, bi pokrili njihove stroške gostovanja za celo leto.” Od julija 2013 do poletja 2014 so tako poslovali. Tim nam je rekel, da se spominja, da je rekel in razmišljal: “Nismo prepričani, ali bo šlo tako – če bo to zagona, ki se bo začela, ali če je to le nekaj zabavnega, kar bomo počeli eno leto . “

V enem letu se je prijavilo približno 1.400 ljudi.

Soustanovitelji in pisarniški vodja podjetja Reclaim Hosting

Gostovanje ekipe za povratnike: Jim Groom (zgoraj levo), Tim Owens (spodaj levo), & Lauren Brumfield (spodaj desno)

Mogoče v strahu pred njihovim uspehom je ekipa prilagodila svoj model oblikovanja cen, da je priznala dejstvo, da je bilo to, kar so ponujali, očitno zakonito in se je začelo. “Ne verjamem, da je Tim in pričakoval, da bomo imeli uspeh, ki smo ga doživeli v prvem letu, vendar je bilo to zabavno,” se je zasmejal Jim. Tim se je januarja 2015 lahko polno zaposlil pri projektu Reclaim gostovanje, Jim pa je nekaj mesecev pozneje spremljal. Ves čas so ohranili stroške, “ki jih je treba opraviti za vzgojitelje,” so se strinjala gospoda.

Recenzija gostovanja Duo Review: Gradite svojo digitalno identiteto # 4life

Medtem ko sta svoje korake preusmerila v inženirsko opolnomočenje skupnosti ed tech, Jim in Tim nikoli nista pokazala znakov navdušenja za to, da bi splet postal dostopen in osupljiv prostor za razvoj študentov. Brez dvoma je ta ekipa prevzela miselnost “za življenje”, ki je predstavljena v Jimovem tečaju ds106 s hashtagom: # 4life. Jim nam je v nekem trenutku rekel: “ds106 mi je spremenil življenje – in to pravim v šali, ker gre za šaljiv razred, ds106 pa je bil lakmusov test za Domain of One’s Own.” Prav “kanarček v rudniku premoga” je določil, ali bo ta ideja o tem, da se vsem zainteresiranim študentom in učiteljem ponudi platforma za odkrivanje in gradnjo svoje digitalne identitete, delovala. Če bi rekli, da je bil uspeh, bi bilo podcenjevanje.

Posnetki zaslona povezanih projektov Reclaim Hosting

Obnovite gostovanje, Domain of One’s Own in ds106: močni projekti, ki sta jih vodila Jim Groom in Tim Owens

Domain of One’s Own zdaj uporablja 35 šol, ki oskrbujejo skoraj 10.000 učencev, in z razvojem Hippie Hostinga, ki je preraslo v Reclaim gostovanje, sta Jim in Tim vsem ponudila priložnost za “strežnik za sodelovanje”. Danes ekipo Reclaim Hosting sestavljajo Jim, Tim in njihov operativni vodja ter nedavna diplomantka UMW Lauren Brumfield, in čeprav hitro rastejo, niso nikoli prevzeli nobenega zunanjega financiranja. Kot je dejal Jim, gre za “skromno ponudbo stroškov, ki pa sčasoma postopno raste.” Zdi se, da si obe polovici tega dinamičnega dvojca izmenjujeta vizijo, kje je njuna invalidska hišica, kako se izboljšati med bivanjem v njem in kako izgleda trajnostni, dolgoročni načrt za krepitev njihove nišne skupnosti. Ekipa HostingAdvice komaj čaka, da vidi, kam jih bo vodila pot # 4life!

Viri fotografij: Alan Levine (https://www.flickr.com/photos/cogdog/), Mark Snyder (http://marklsnyder.com/), Bryan M. Mathers (http://bryanmmathers.com/)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map