Neposredno do dejstev: W3Techs ponuja obsežne in zanesljive tehnološke podatke brez pristranskosti ali motivov

TL; DR: Od leta 2009 je W3Techs na misiji zagotoviti obsežen vir nepristranskih podatkov o spletnih tehnologijah in njihovi uporabi. Spletno mesto, ki tehnološkim novinarjem in podjetjem pomaga pri sprejemanju bolj informiranih odločitev, ki temeljijo na podatkih, zagotavlja redno posodobljene in zelo natančne informacije. Z informacijami v 24 kategorijah – od sistemov za upravljanje vsebine do spletnih strežnikov – je W3Techs eden najbolj obsežnih in zanesljivih virov za uporabo tehnologije, ki je danes na voljo.


Kot tehnološki pisatelj se lahko izzove, da se lahko sprehodimo skozi meglo onesnaževanja dejstev – sestavljeno iz sponzorirane vsebine, tanko (ali gosto) zakritih oglasov in mnenj – preden poiščite jasne, nepristranske informacije na spletu.

Ko sem tako dobil priložnost izvedeti več o W3Techs, sem bil navdušen. Spletno mesto je eden izmed mojih najbolj zaupanja vrednih virov za tržne raziskave in raziskave o priljubljenih sistemih za upravljanje vsebin, programskih jezikih na strani strežnika in ponudnikih gostovanja. Vem, da se lahko obrnem na tehnično statistiko, ne da bi me bilo treba skrbeti za zadnje motive.

Logotip W3Techs

W3Techs je zvezden vir za nepristranske informacije o uporabi.

Kot je povedal Matthias Gelbmann, ustanovitelj in lastnik W3Techs, je zavezanost visoki stopnji natančnosti spletnega mesta ločila od konkurence. Prav tako ne škodi, da je Mattias samooklicani perfekcionist.

“Verjamem, da je pomembno imeti najbolj natančne statistike, ki jih lahko dobite,” nam je dejal. „Naša močna točka je, da se medtem, ko se drugi osredotočajo na zagotavljanje potencialnih strank za tržne namene, osredotočamo na zagotavljanje natančnih statističnih podatkov. Naše podjetje ni povezano z nobenim od tehnoloških ponudnikov, ki smo jih zajeli v anketah. “

W3Techs že več kot desetletje zagotavlja obsežne in nepristranske informacije o spletnih tehnologijah in njihovi uporabi. Ankete podjetja se dnevno posodabljajo in zajemajo 24 kategorij, od domen najvišje ravni in ponudnikov e-poštnih strežnikov do operacijskih sistemov, spletnih gostiteljev in knjižnic JavaScript.

Njegova mesečna poročila o trgu, ki so na voljo po dostopni ceni kot posamezna poročila ali mesečne naročnine, med drugimi podatki vsebujejo bolj poglobljene informacije, vključno z zgodovinskimi trendi, stopnjami rasti in novo uporabo spletnega mesta. Novinarji, poslovni direktorji in tehnološki vodje lahko na te podatke sklicujejo, ne glede na to, ali jih uporabljajo za poročanje o najboljših ponudnikih spletnega gostovanja ali pa jih uporabljajo za sprejemanje informiranih poslovnih odločitev na podlagi podatkov.

Zagotavljanje vpogleda v orodja za spletno prisotnost od leta 2009

W3Techs je zaživel kot spinoff iz projekta, na katerem je Q-Success, ponudnik svetovanja pri upravljanju programske opreme, delal pred več kot 10 leti.

“Nalogo smo imeli za izbiro sistema za upravljanje vsebin za naše stranke in vedeti smo morali, kateri so najbolj priljubljeni na splošno in na našem območju,” je dejal Matthias. “Toda takrat na to temo ni bilo veliko statističnih podatkov – vsekakor zanesljivih.”

Q-Success je prevzel odgovornost za samostojno zbiranje podatkov. Ko je podjetje leta 2009 zbralo celoten nabor podatkov, je podatke objavilo na spletu – in jih ni nikoli več nehalo dodajati.

Vrstni graf, ki prikazuje statistiko uporabe sistemov za upravljanje vsebine

Podjetje ponuja koristne statistike uporabe, ki ponazarjajo najbolj priljubljene spletne tehnologije v 24 kategorijah, vključno s sistemi za upravljanje vsebine.

“Začeli smo s petimi kategorijami, vključno s sistemi za upravljanje vsebine, operacijskimi sistemi in programskimi jeziki,” je dejal Matthias. “Zdaj imamo 24 kategorij in pripravljamo še dve ali tri, ki bodo objavljene pozneje letos.”

Za svoje raziskave W3Techs meri uporabo tehnologije, pri čemer se zanaša na same spletne strani in ne na lastnike ali spletne skrbnike. Podjetje uporablja svoj analizator spletnih strani za pridobivanje strani in prepoznavanje uporabe tehnologije z več tisoč kazalniki, vključno z elementi HTML, HTML oznakami, kodo JavaScript, CSS kodo, strukturo URL-jev, zunaj povezav, HTTP glave in odzivi HTTP.

Ankete preučujejo tehnologije, ki jih uporabljajo najboljših 10 milijonov spletnih strani na seznamu najboljših 10 milijonov Alexa ali na seznamu najboljših 1 milijon Tranco, da se zagotovi reprezentativni vzorec uveljavljenih spletnih mest. Podjetje ne obravnava poddomena kot ločenih spletnih mest in iz svojih podatkov izpušča preusmerjene domene.

Vsa poročila se posodabljajo vsak dan in W3Techs jasno določa vse možne omejitve svoje metodologije za zagotovitev preglednosti.

Anketna statistika v 24 tehnoloških kategorijah

W3Techs se ponaša s široko ponudbo. Poleg tega, da služi kot odličen vir za medije, spletno mesto ponuja pogled na tržne trende, ki so koristni za podjetja, ki raziskujejo konkurenco. Poročila o tržnih spletnih tehnologijah podjetja so še posebej koristna za tržne raziskave, saj predstavljajo podrobno sliko vsake tehnologije, razčlenjene na več spremenljivk.

Na primer, tržno poročilo o sistemih za upravljanje vsebin W3Techs – skoraj 9.000 strani PDF s hierarhičnimi zaznamki, ki jih je enostavno krmariti – zajema širok spekter informacij. Poleg seznama več kot 650 sistemov za upravljanje vsebine monitorjev W3Techs poročilo vsebuje tudi informacije o priljubljenosti vsakega sistema, njegovih spremembah in trenutnih stopnjah rasti.

Grafikon, ki prikazuje uporabo različnih različic WordPress-a

Podjetje v vsaki kategoriji zagotavlja tudi podatke o določenih izdelkih, kot je WordPress.

Poročilo vsebuje tudi seznam spletnih mest, ki ne uporabljajo sistemov za upravljanje z vsebino, ki jih podjetje spremlja, priljubljenih sistemov, ki temeljijo na segmentaciji trga, in podatkov o geografski distribuciji.

“Na primer, morda veste, da WordPress uporablja 35,7% vseh spletnih mest, kar predstavlja 63,1% tržni delež,” je dejal Matthias. “Toda te številke so na različnih trgih izjemno različne. Podatki o WordPressu v Kanadi niso enaki Rusiji ali Južni Afriki. “

In ker ima podjetje več kot desetletje izkušenj s sledenjem podatkov, je enostavno opaziti, kako so se skozi leta spreminjali trendi. “Lahko vam pokažemo, kaj je vedno bolj ali manj priljubljeno, katere kombinacije postajajo bolj ali manj priljubljene in podobno,” je dejal Matthias.

Zavezan k zagotavljanju posodobljenih in zelo natančnih informacij

Medtem ko W3Techs priznava, da je zagotavljanje 100% natančnih podatkov o uporabi spletnih tehnologij nemogoč podvig, pa želi podjetje biti čim natančnejše..

“Ni mogoče biti popolnoma prepričan, da ne bi prišlo do nekaterih napak pri prepoznavanju tehnologije,” na svoji spletni strani navaja W3Techs. “Trudimo se najti načine, kako uravnotežiti lažno pozitivne in lažne negative (po čim več odstranjenih) in poskušamo zagotoviti, da nobena od preostalih napak ne spada v eno tehnologijo namesto na drugo.”

Na primer, ko je sledil informacije o ponudnikih gostovanja, je Matthias dejal, da se lahko zdi preprosto vprašanje – kdo gostuje to spletno mesto? – lahko pošlje raziskovalca po zajčji luknji. Na primer, razvijalci, ki ustvarjajo spletna mesta za WordPress za svoje stranke, lahko rečejo, da gostuje njihova spletna mesta zanje, vendar to zaradi tega postane ponudnik gostovanja? V mnogih primerih ne.

“Morda nima nobenega strežnika – pet jih je najel le od gostiteljske družbe,” je dejal. “Podjetje, ki ponuja te strežnike, je lahko ponudnik gostovanja, toda kaj, če tudi strežnikov ne bo? Kaj pa, če strežnike izposodijo v podatkovnem centru? “

Kar se začne kot preprosto vprašanje, ne vodi vedno do preprostega odgovora, toda W3Techs je našel načine, kako takšne zaplete upoštevati. Da bi to še bolj ponazoril, je Matthias pokazal na Cloudflare, ki ponuja upravljano storitev DNS.

“Če spletno mesto uporablja DNS, kot je Cloudflare, IP naslov za to spletno stranjo izgleda, kot da spletno mesto gosti Cloudflare, vendar ni,” je dejal. “Torej imamo ločeno kategorijo za povratne proxyje in je ne kombiniramo s statistiko našega ponudnika gostovanja, ker je to zavajajoče. Raje bi dali dobre odgovore kot preproste, ki so netočni. “

Dodatni Perki preko registracije

Uporabniki se lahko brezplačno prijavijo z W3Techs in uživajo v več prednostih, vključno z registracijo kot spletni skrbnik svojih spletnih mest.

Ko so popolni, lahko uporabniki prejmejo kakovostna opozorila, zahtevajo ponovni prikaz njihovih spletnih mest, naročanje na mesečno e-poštno anketo, sodelovanje v razpravah na forumu in dajanje predlogov za tehnologije, ki bodo zajete v prihodnjih raziskavah.

Med temi viri, raziskavami podjetja in njegovimi poglobljenimi poročili o trgu je W3Techs eden najbolj obsežnih in zanesljivih virov za uporabo tehnologije, ki so danes na voljo..

“Zagotavljamo celotno sliko,” je dejal Matthias.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector