Most do novega interneta: Holo omogoča medsebojno gostovanje decentraliziranih in razširljivih aplikacij za holochain

TL; DR: Holo, nova distribuirana platforma gostovanja, je namenjena ustvarjanju trga za aplikacije enakovredne, ki jih lahko uporablja vsakdo na internetu. Ideja je nadomestiti centralizirane strežnike z odvečno računalniško močjo decentralizirane skupnosti, plačane v vrednostno stabilni kriptovaluti. Holo je pogosto opisan kot Airbnb spletnega gostovanja, ki prikazuje decentralizirano prihodnost gostiteljske industrije.


Nekaj ​​buzzwordov je naloženih kot “motnja.” Izraz lahko glede na vašo perspektivo sproži navdušenje ali strah. Korporativni velikani ga pogosto povezujejo s slednjim, toda za vsakdanje potrošnike je motnja običajno ugodna.

Razmislite, kaj je Airbnb naredil za žepne knjige potnikov, kaj Tesla dela za naš planet (in zunaj njega) in kaj Uber počne, da bodo taksiji cenovno dostopni. Ker tehnologije še naprej napredujejo, se bodo v dodatnih panogah pojavili novi motilci.

Holo, platforma za gostovanje v oblaku za distribuirane aplikacije, je ena izmed teh motilcev. Odprta koda organizacije meni, da ni več sprejemljivo, da bi naše spletno komuniciranje pretakalo prek centraliziranih spletnih strežnikov, kjer korporacije nadzirajo naše izkušnje.

David Atkinson z glavo in logotip Holo

David Atkinson, komercialni direktor, nam je dal merico na Holo, decentralizirano platformo za gostovanje.

Namesto tega si Holo prizadeva decentralizirati internet in širi svoj potencial za sodelovanje in ustvarjalnost. Zagotovo je to početje, toda ekipa Holo verjame, da je vredno počakati. “Gibanje iz centraliziranega v decentralizirani svet bo trajalo dolgo in bo zahtevalo veliko sprememb v nakupnih navadah,” je dejal David Atkinson, komercialni direktor podjetja Holo.

Holo bo to spremembo spodbudil prek HoloPort, naprave, ki je narejena za gostovanje aplikacij, ki jih bodo uporabljali glavni uporabniki spletnih strani. “Imeti škatlo je en način, kako pridobiti ljudi, ki jih zanimajo, vendar ne tako dobro, da nekaj vključijo in sodelujejo v gospodarstvu,” je dejal David. “Pravkar želijo imeti možnost interakcije s porazdeljenim svetom natanko tako, kot danes sodelujejo s spletom.”

Skozi HoloPorts in tudi Holo programsko opremo, nameščeno na obstoječih napravah, bo mogoče centralizirane strežnike nadomestiti z rezervno računalniško močjo porazdeljene skupnosti, plačano v kripto valuti stabilne vrednosti. Končno bo ekosistem Holo vsem omogočil, da postane gostitelj, in prispeva k bolj decentralizirani prihodnosti.

Distribuirana platforma gostovanja za aplikacije Holochain

Ekosistem Holo sta leta 2017 ustanovila Eric Harris-Braun in Arthur Brock, dva digitalna vizionarja z več kot 18 let kombiniranimi izkušnjami pri gradnji večvarstvenih sistemov. Pred Holo je Eric ustvaril večstransko komunikacijsko programsko opremo za medsebojno uporabo, Arthur pa je imel izkušnje z načrtovanjem in uvajanjem večnamenske programske opreme za projekt MetaCurrency.

David je dejal, da sta pojav blockchaina in Bitcoin vzbudila zanimanje tako Erica kot Arthurja. “Razmišljali so o drugačni obliki decentralizacije – drugačni od tiste, ki je prišla prek blockchaina – in razmišljali so tudi o različnih oblikah porazdeljenih valut,” je dejal. “Tako so se odločili, da bodo ustvarili Holochain, odprtokodni okvir za distribucijo aplikacij.”

Holocha, trg za gostovanje v oblaku za distribuirane aplikacije, je bil pozneje zgrajen na Holochainu. Namesto decentralizirane svetovne spletne baze podatkov, kot je blockchain, je Holochain struktura za izgradnjo v celoti razporejenih aplikacij enakovrednih programov. Medtem ko je blockchain usmerjen na podatke, Holochain uporablja pristop, ki je usmerjen k agentu. In ker Holochain ni svetovni sistem, ki temelji na soglasju, je hitrejši, energetsko učinkovitejši in 10.000-krat manj drag kot blockchain.

Holo omogoča, da aplikacije, zgrajene na Holochainu, postanejo dostopne vsakodnevnim uporabnikom interneta, ki se lahko počutijo neprijetno s kripto programsko opremo nove generacije. Deluje tako, da povezuje naš trenutno centraliziran splet s svetom distribuiranih aplikacij Holochain prek elementov, kot so spletni brskalniki, tako da lahko uporabniki dostojno dostopajo do Holochain aplikacij.

Osvobajanje interneta od korporativnega nadzora

Razvijalcem je običajno, da nagonsko posegajo po znanih ponudnikih, kot so spletne storitve Amazon, Google Cloud in Microsoft Azure, ki gostijo svoje aplikacije. Prek Holo-ovega ponudnika gostovanja aplikacij lahko vsakdo z napravo Linux tekmuje s tehnološkimi velikani s ponudbo dodatnih računalniških zmogljivosti na namizju ali prenosniku (različice Windows in Mac bodo izdane pozneje).

Postopek deluje podobno kot najem rezervne spalnice prek Airbnb, ki vam pomaga plačati hipoteko. Prek Holo lahko uporabniki interneta »najamejo« svojo shranjevalno in obdelovalno moč za plačilo lastnega dostopa do interneta, gostovanja in strojev.

Holo pasica

HoloPort bo pomagal nadomestiti centralizirane strežnike z porazdeljeno računalniško močjo.

Po Davidovih besedah ​​čaka, da bo treba zajeti več dodatnih zmogljivosti za shranjevanje. Premik naprej je preprosto vprašanje pridobivanja udeležbe uporabnikov prek predmetov, kot je HoloPort. “Vsako jedro je dejansko svoje vozlišče, jedra pa bodo razporejena po vsem svetu na podlagi ljudi, ki se odločijo sodelovati v mreži,” je dejal David. “Lahko ustvarite svoje virtualno vozlišče, vendar za večino ljudi verjamemo, da so HoloPorts lažja rešitev.”

Kupci imajo trenutno možnost prednaročila HoloPort Nano, HoloPort in HoloPort +, ki se gibljejo v ceni glede na moč procesiranja in shranjevanje. Vse naprave imajo že nameščeno programsko opremo in navodila za nastavitev, ki jih je enostavno slediti.

“Zgodaj smo prezgodaj, da bi vedeli, kdo, kje in zakaj se bodo ljudje tega lotili,” je dejal David. “To je ena izmed stvari, ki me najbolj zanimajo – kam v skupnosti ljudje pridobivajo vrednost od tovrstnega gostovanja in kje ne? Prepričan sem, da bo nekaj presenečenj. “

Z HoloFuel zaslužite stabilno kripto valute

Holo ne omogoča le gostiteljem, da računalnik ali HoloPort pretvorijo v vir prihodka, kjer dobijo plačilo za gostovanje distribuiranih aplikacij. Prav tako jim daje svobodo, da sami določijo svoje cene gostovanja in izberejo, katere aplikacije bodo gostile.

Kar zadeva plačilo, je David dejal, da je pomemben izziv pri vzpostavljanju distribucijskega gostovalnega omrežja določitev, kako plačevati prispevke brez centraliziranega organa. Na srečo je organizacija našla rešitev v HoloFuel, računovodskem sistemu, ki omogoča, da Holo hkrati obdela več milijard transakcij.

“HoloFuel nam omogoča izvajanje medsebojnih transakcij ali mikroplačil na podlagi tega, kje je bila aplikacija zahtevana in od kod dejansko uporabljena aplikacija,” je dejal David. “In ker je HoloFuel tako učinkovit, lahko obdelamo transakcije za zneske, majhne kot peni.”

Sistem temelji na časovno preizkušeni računovodski metodi z dvojnim vnosom, znani kot vzajemno kreditiranje, vendar se s kriptografijo uporablja za zavarovanje, distribucijo in razširitev zmogljivosti sistema. Ko se razširjena mreža povečuje in povpraševanje narašča, bo HoloFuel dodeljena večja vrednost. Kriptovalute lahko nato prodate drugim ali jih uporabite za plačilo gostovanja.

Ko se bo platforma razvijala, bodo uporabniki lahko zaslužili HoloFuel z dodatnimi potmi, kot so na primer dolgoročno kreditiranje in trgovanje na podlagi znanj, storitev in zaupanja. Kriptovalute bodo morda lahko kupili tudi prek Holoja, pa tudi prek tretjih in medsebojnih izmenjav.

Dajanje odprte, bolj decentralizirane prihodnosti v dosegu

Holo je trenutno v nizu alfa etap. Prihodnjo rast platforme bo narekovala predvsem uporabniška skupnost, ki ji jo služi. V kratkem se vsi cilji vrtijo po pošiljanju, vendar bo prihodnjo rast platforme narekovala predvsem uporabniška skupnost, ki ji služi.

V kratkem se vsi cilji vrtijo okoli pošiljanja HoloPort in HoloPort + distributerjem po vsem svetu, zagon omrežja in delovanje v popolnem beta načinu in izgradnja ekosistema aplikacij. HoloPort Nano bo dostavljen pozneje zaradi konfiguracije čipa po meri.

“Z vidika izdelka smo osredotočeni na odstranjevanje škatel in programske opreme,” je dejal David. “Vemo, da je po njem veliko povpraševanje.”

David je dejal, da želi tudi videti, kaj bo nastalo iz te nove inovativne gostiteljske skupnosti.

“Prav tako se zelo veselim dneva, ko nekdo nekaj gradi na Holochainu in ga gosti po tej mreži, za katero si ne bi nikoli predstavljali, da je možna,” je dejal. “Predvidevam kup aplikacij, ki jih uporabniki izvajajo prek spletnih brskalnikov, vendar se sploh ne zavedajo, da uporabljajo popolnoma porazdeljeno aplikacijo, ki je skupnost potrjena, lastna in nadzorovana.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector