Merevolusikan Perkongsian Dalam Talian: 2key Memungkinkan untuk Menjejaki dan Memberi Rujukan Jujur Melalui Rangkaian yang Tidak Terdesentralisasi

TL; DR: 2key adalah rangkaian rujukan global yang terdesentralisasi yang membantu perniagaan mengesan dan memberi ganjaran perkongsian dalam talian secara langsung dan automatik. Model inovatif menggunakan pautan yang dapat ditindaklanjuti yang disatukan dengan kontrak pintar dan disertakan dengan teknologi penjejakan pelbagai langkah. Semasa dilancarkan, API terbuka akan menyelaraskan kegunaan 2key, menunjukkan aplikasi yang benar-benar praktikal untuk teknologi blockchain.


Sekiranya anda aktif di aplikasi Uber, anda mungkin pernah melihat pemberitahuan yang mendorong anda untuk berkongsi kod jemputan dengan kalangan sosial anda sebagai ganti hadiah. Anda kemudian menerima faedah, seperti perjalanan percuma, apabila rakan anda menggunakan kod untuk meminta perjalanan pertama mereka.

Program ini sepertinya memberi manfaat kepada pengguna, tetapi sebenarnya ini merupakan peningkatan besar bagi Uber dari segi pertumbuhan. Menurut kajian kes mengenai program rujukan Uber, beberapa faktor telah mempercepat pengembangan syarikat rideshare, tetapi program rujukannya adalah salah satu yang paling berkesan.

Strategi nampaknya berjalan lancar: Sehingga Disember 2018, 3.9 juta pemandu syarikat melayani 91 juta pengguna bulanan aktif. Di samping itu, 14 juta perjalanan diselesaikan setiap hari, merangkumi 63 negara dan lebih daripada 700 bandar.

Tetapi program rujukan seperti Uber tidak murah. “Pada masa ini, anda akan menjumpai kempen rujukan dengan syarikat besar seperti Airbnb dan Uber, tetapi anda tidak akan menjumpainya dengan instruktur yoga atau tukang paip,” kata Erez Ben-Kiki, Pengasas Bersama 2key. “Dan alasannya adalah teknologi itu mahal dan menuntut proses integrasi yang signifikan.”

Logo 2key

2key memanfaatkan pautan HTTP yang digabungkan dengan kontrak pintar untuk mengesan dan memberi ganjaran kepada perkongsian dalam talian.

Erez dan pasukannya melancarkan 2key pada bulan Jun 2018 dengan tujuan mempersenjatai perniagaan yang lebih kecil dengan alat yang mereka perlukan untuk membuat kempen rujukan yang berpatutan dan berkesan. Rangkaian rujukan yang terdesentralisasi membantu syarikat mencapai pasaran sasaran mereka melalui sistem berasaskan blockchain yang secara automatik mengesan dan memberi ganjaran kepada perkongsian dalam talian.

Matlamat utama adalah untuk memastikan kempen memberi manfaat kepada perniagaan dan pengguna melalui model inovatif yang menggunakan pautan yang dapat ditindaklanjuti dengan kontrak pintar dan teknologi pelacakan pelbagai langkah. 2key kini dalam fasa pengujian, tetapi platform ini siap menjadi aplikasi praktikal dari segi kewangan untuk teknologi blockchain setelah dilancarkan.

Protokol Inovatif Menggabungkan Kontrak Pintar dengan Pautan Web

Platform all-in-one untuk kempen rujukan bertingkat dijalankan di Ethereum dan memanfaatkan pautan HTTP canggih yang disatukan dengan kontrak pintar. Pautan ini merakam semua interaksi yang membawa kepada penukaran melalui penjejakan pelbagai langkah, dan memberi penghargaan kepada peminat dan peserta dengan sewajarnya. Daripada membelanjakan wang pada platform kempen berpusat yang mahal, 2key membolehkan perniagaan memberikan kembali kepada penyokongnya, membangun kesetiaan pelanggan yang lebih besar.

“Sekiranya anda memberi insentif yang tepat kepada orang-orang, mereka akan berkongsi maklumat untuk membantu anda menjangkau orang yang tepat dan mencapai matlamat anda,” kata Erez. “Kami semua terhubung dengan orang lain hanya dengan jarak enam darjah, jadi anda berpotensi menjangkau sesiapa sahaja yang anda cari.”

Teknologi inovatif juga merupakan sebahagian daripada misi syarikat untuk memfasilitasi laman web yang lebih terbuka dan demokratik, memastikan bahawa sesiapa sahaja dapat membuat kempen rujukan yang relevan tanpa memecahkan bank. Sebenarnya, platform ini menghilangkan pelbagai halangan untuk berjaya.

Gambaran platform 2key pada komputer riba

Platform ini dirancang untuk memastikan keramahan pengguna dan kecekapan kos.

Sebagai contoh, pengguna tidak memerlukan latar belakang teknikal untuk membina kempen dengan cepat dan mudah. “Cepat – anda boleh melakukannya dalam lima minit,” kata Erez. “Tidak ada integrasi, tidak ada perangkat lunak, tidak ada kod. Semuanya layan diri. “

Berbanding dengan kempen tradisional, perniagaan 2key tidak memerlukan apa-apa. “Satu-satunya yuran permulaan adalah beberapa dolar untuk menggunakan kontrak di atas blockchain,” kata Erez. “Dari sana dan seterusnya, anda hanya membayar setelah kempen anda menghasilkan hasil, dan walaupun begitu, kami hanya mengenakan bayaran 2%.”

Ini adalah taktik yang jauh lebih bebas risiko daripada melakukan pelaburan besar dalam pemasaran influencer, kerana pilihan perkongsian yang salah dapat menyebabkan kerosakan reputasi, kerugian pendapatan, dan akibat yang tidak diinginkan lainnya.

Bina Kempen Rujukan Berasaskan Blockchain yang Menguntungkan Kedua-dua Bahagian

Penggunaan Ethereum oleh 2key juga merupakan sebahagian daripada misi syarikat untuk menyokong Web 3.0 dan mempercepat kemajuan menuju internet yang terdesentralisasi. Syarikat itu segera dibawa ke Ethereum untuk komuniti inovatornya, tetapi ia juga berusaha untuk menyokong sebanyak mungkin token kriptografi. Akhirnya, pasukan 2key berharap untuk membolehkan peserta rangkaian menukar token pilihan mereka.

Terlepas dari token yang digunakan, sifat platform yang terdesentralisasi memberikan manfaat yang jelas untuk kontraktor yang bertujuan untuk melacak penukaran serta pengguna yang ingin mendapatkan wang melalui penyertaan dalam kempen rujukan.

Penggambaran pengguna blockchain dan 2key

2key adalah penyelesaian win-win untuk kedua-dua kontraktor dan pengguna.

Pertama, rangkaian peer-to-peer memotong orang tengah, memberi penghargaan langsung kepada peserta yang menyumbang kepada penukaran. Infrastruktur yang terdesentralisasi juga meningkatkan keselamatan, menurunkan kos, dan mengurangkan titik kegagalan. Dengan blockchain, tidak ada batasan untuk menentukan pemindahan nilai, yang membolehkan pengguna menyelesaikan transaksi antarabangsa dengan mudah.

Kepercayaan adalah faedah lain. Kerana platform ini dijalankan di Ethereum, blockchain awam, kempen 2key dapat menjana kepercayaan pengguna melalui ketelusan. Automasi juga membina keyakinan, kerana kontrak pintar memberi jaminan kepada pengguna bahawa mereka akan mendapat bahagian yang pantas untuk penyertaan.

“Berkongsi pautan ke produk dan perkhidmatan menghasilkan nilai ekonomi,” kata Erez. “Sudah waktunya kita mempunyai pasar di mana orang di seluruh dunia dapat mendapatkan kembali kawalan dan diberi kompensasi atas nilai yang mereka hasilkan ketika berkongsi maklumat.”

Rancangan Masa Depan, Termasuk Menyediakan Akses API untuk Pembangun

2key kini sedang menjalani ujian dalaman dan dengan itu masih berfungsi. “Kami melancarkan produk yang disebut Test-Net tiga bulan yang lalu,” kata Erez. “Kami akan melancarkan aplikasi utama kami dalam beberapa minggu, dan kemudian kami akan mengadakan kempen pertama di platform.”

Syarikat ini berusaha tanpa henti untuk mengemas kini peta jalannya seiring dengan perubahan pasaran dan perkembangan ekosistem blockchain secara amnya. “Teknologi bergerak pantas, jadi kami selalu menambahkan fitur baru dan membuat perubahan agar tetap berada di depan kurva,” kata Erez.

Oleh itu, 2key dirancang dengan penekanan yang berbeza pada lapisan mediasi yang akan membolehkan rangkaian pengeluaran tetap berfungsi sepenuhnya melalui apa yang digambarkan oleh syarikat sebagai crypto Big Bang. Perlindungan ini akan memastikan bahawa pengalaman pengguna di platform 2key tidak akan terjejas secara negatif oleh perubahan yang tidak dapat dielakkan dalam infrastruktur atau protokol Web 3.0.

Beberapa bulan yang lalu, 2key memperkenalkan pilihan bagi pengguna untuk membeli Ether, tanda untuk operasi Ethereum, menggunakan kad kredit. “Kebanyakan orang belum selesa dengan blockchain dan cryptocurrency – masih merupakan teknologi yang sangat baru,” kata Erez. “Kami mahu setiap orang menggunakan platform kami dengan mudah, jadi kami menambahkan ciri baru ini.”

Syarikat ini juga bertujuan untuk memberi para pemaju akses API ke kemampuan protokol platform, yang memberi mereka kemampuan untuk menawarkan kemampuan kontrak pintar kepada pengguna yang memerlukan integrasi sifar dengan blockchain itu sendiri.

“Setelah API dibuka, mudah-mudahan pada akhir tahun ini, kita dapat bergabung dengan pihak ketiga,” kata Erez.

Membawa Aplikasi Praktikal ke Ruang Blockchain

Erez memberitahu kami bahawa dia teruja dengan pelancaran platform 2key pada skala global. Malangnya, kerana risiko pengawalseliaan, syarikat itu menyekat penyertaan di A.S., tetapi sebahagian besar negara di seluruh dunia akan mempunyai akses ke platform tersebut sejak ia disiarkan secara langsung..

“Jadi, jika anda membuat kempen derma untuk menyelamatkan gajah di Afrika, anda dapat mengumpulkan wang dari orang-orang dari seluruh dunia pada hari pertama,” katanya.

2key menyedari bahawa terdapat banyak gembar-gembur di sekitar teknologi blockchain dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi beberapa aplikasi praktikal – dan ia berharap dapat mengubahnya.

“Sudah waktunya bagi orang untuk mulai menggunakan blockchain dan memahami faedahnya yang signifikan,” katanya. “Ini tidak hanya berlaku untuk orang-orang teknologi dan geeks – orang seperti ibu saya harus dapat memahami dan menikmati teknologi ini.”

Pada akhirnya, Erez mengatakan bahawa kejayaan platform bergantung pada dua bidang: peningkatan nilai dan pengalaman pengguna. “Jika kita dapat membawa keduanya ke pasar, kita akan menang,” katanya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector