Človek za BuiltWith: Kako je hobi postal globalno podjetje in 5 plačanih lastnosti za rast uporabniške baze

TL; DR: Garyja Brewerja ni zanimalo ustanovitev podjetja – samo hotel je vedeti, katere tehnologije uporabljajo spletni razvijalci in oblikovalci na svojih spletnih straneh. Gary je ustvaril orodje, s katerim je zadovoljil svojo radovednost in ga postavil na splet. Danes BuiltWith priznava več kot 14.000 spletnih tehnologij in indeksira četrt milijarde spletnih mest, da bi ljudje videli, katera spletna mesta uporabljajo katero gostiteljsko podjetje, sistem za upravljanje vsebine ali program analitike. Naročniki pa lahko filtrirajo svoje rezultate glede na geografsko lokacijo, količino prometa in kategorije maloprodaje, da ustvarijo potencialne stranke in sledijo strankam.


Gary Brewer je v bistvu globalni posel s človekom. Vsak dan dela tri različna delovna mesta v istem podjetju: je ustanovitelj, vodilni razvijalec in skupina za podporo strankam. Njegovo podjetje BuiltWith je znano po tem, da deli tehnologije in storitve, ki jih spletno mesto uporablja, hkrati pa ustvarja potencialne potenciale in ponuja poslovno inteligenco za tisoče plačljivih strank.

Skromen in zadržan podjetnik ima zelo natančen pogled na to, zakaj je svoje divje uspešno podjetje skoraj v celoti držal zase: na ta način je preprosto lažje in hitreje.

“Menim, da sem zelo naklonjen tveganju, zato nisem podjetnik v smislu, da sem hotel nekaj zgraditi in pridobiti veliko denarja za financiranje,” je dejal Gary. “To je orodje, ki bo sčasoma raslo. To je dejansko zelo enostavno za vzdrževanje, s programsko platjo se ukvarjam že skoraj 20 let. Kar zadeva gradnjo novih funkcionalnosti in popravljanje stvari, je zelo hitro. To lahko storim tako hitro, da bom stvari počasneje oddajal v najem. “

Kaj se je začelo z radovednostjo in priročno domeno je postalo posel

Pred skoraj 10 leti se je Gary srečeval z drugimi podobno mislečimi ljubitelji zagonov, tehnologije in razvoja. Namesto da bi se podjetja in ideje vrtele okrog, pa je Garyja bolj zanimalo, kako nastajajo njihove spletne strani. Z desno miškino tipko kliknite na spletno mesto, da si ogleda izvorno kodo in si ogleda, katere platforme uporabljajo podjetja.

Garyjeva radovednost se je oblikovala, ko je Google Analytics ravno prihajal iz beta testiranja. Samo izkušeni razvijalci so lahko takrat spoznali notranje delovanje spletnih mest, zato je Gary menil, da bi bilo dobro, če bi bile informacije dostopnejše množici..

“To ni bila poslovna ideja, ampak zgolj ideja za zabavno spletno mesto, ki bi vam povedala, s katerimi spletnimi mesti so zgrajene,” je dejal. “Tako se je zgodilo, da je bila BuiltWith.com na voljo, tako da sem tako imenoval.”

Zgodnja pokritost je pritegnila pozornost razvijalcev in spletnih ljudi

Gary je BuiltWith lansiral julija 2007. Mesec ali dva pozneje je ReadWrite in številni drugi veliki blogi oznanil obstoj BuiltWith, s čimer je Garyjevo podjetje pritegnilo začetno vleko in SEO.

“Ti članki so bili samo srečni začetki in resnično so pripomogli k utrjevanju BuiltWith v glavah ljudi,” je dejal. “Od tam se je širilo večinoma od ust do ust. Super je pokazati nekoga, kar je pomagalo pri širjenju besede. Prav gotovo nisem storil ničesar. “

Portret ustanovitelja BuiltWaryja Garyja Brewerja

Gary Brewer je BuiltWith prerasel v orodje za ustvarjanje svinca in zbiralec poslovne inteligence.

BuiltWith se je na Diggu zgodaj prebil na prvo mesto, Gary pa je fotografiral zaslon, ko je njegovo orodje za analitiko pokazalo, da je na njegovo spletno mesto prišlo ogromno 500 ljudi.

“Nikoli ni bilo nobenega pomembnega ali velikega trenutka, vendar še vedno imam veliko dobrih povratnih informacij,” je dejal. “Tudi če piše:” Ničesar ne bom plačal, vendar je to zelo prikladno. “Ta zgodba mi je všeč, ker je zelo lepo biti v pomoč.”

Nenadoma so ljudje želeli več funkcij – in bili so pripravljeni plačati

Ko je spletno nakupovanje, socialno omrežje in analitika raslo, je Gary zasnoval več načinov za segmentiranje in sledenje spletnih tehnologij različnih tehnologij. Na BuiltWith je prišlo več uporabnikov in več uporabnikom je ponudilo plačilo za določene sezname in filtre.

Čeprav bodo posamezna iskanja na spletnih mestih za vedno brezplačna, je Gary ustvaril naročnine, ki trenutno znašajo od 295 do 995 dolarjev na mesec in strankam omogočajo iskanje določenih tehnologij, kategorij na drobno in ključnih besed.

“Ni mi bila res ideja, da bi začel izdelovati profesionalna orodja ali kaj podobnega,” je dejal. “To je bilo odziv ljudi, ki pravijo:” To je tisto, kar si želimo. “

Tehnični podatki: Kaj je vgrajeno s tem

Garyjeva mantra pri programiranju programa BuiltWith je preprosto “držati se tega, kar veš.” V času študija je veliko delal na Microsoftovih platformah, “zato sem se v bistvu ves čas zaljubil v Microsoftove izdelke,” je dejal.

Posnetek zaslona tehnološkega profila BuiltWith

BuiltWith uporablja IIS strežnike in Comodo SSL certifikate.

Gary deli nasvet z vsemi, ki začenjajo spletno mesto ali podjetje: “Če nenehno spreminjate stvari na najnovejši in največji izdelek, nikoli v resnici ne razumete, kako deluje, in veliko težje bo nekaj narediti in nadaljevati.”

»V bistvu uporabljamo najhitrejša orodja z najnižjimi stroški. Dosegel je najučinkovitejši način indeksiranja interneta. “

Z bolj uveljavljenimi tehnologijami in jeziki za kodiranje, “kakršne koli težave imate, je nekdo že imel”, je dejal Gary. Razvijalci lahko hitro najdejo rešitev v Stack Overflowu ali Googlu, medtem ko lahko nekdo reši novo težavo z novo tehnologijo.

Znana, hitra, poceni (in ne nujno dobra) tehnologija

Vgrajena podružnica je ASP.NET. Baza podatkov MongoDB je razpršena na več strežnikov, medtem ko so uporabniški računi v strežnikih Microsoft SQL. Vsi podatki in gostovanje gredo preko francoskega podjetja OVH. Iskanje DNS in iskanje certifikatov SSL se izvedejo z uporabo Ubuntuja.

Priznava, da uporablja SVN za nadzor različic, čeprav “vem, da ni najbolj kul”, je dejal s smehom. Ker je Gary edini storil posodobitve programa BuiltWith s SVN, “je res več, če se zmotim, se lahko vrnem nazaj in nekaj popravim.”

“V bistvu uporabljamo najhitrejša orodja z najnižjimi stroški,” je dejal Gary. “Tako je zraslo, odkar se je zagorel. Dosegel je najučinkovitejši način indeksiranja interneta. “

Horde virtualnih strežnikov se plazijo po internetu

Zaradi sledenja internetu bo Gary in BuiltWith sprožil na tisoče navideznih strežnikov Amazon’s Elastic Compute Cloud ali EC2. Strežniki izvajajo Garyjevo kodo C # (C-Sharp) po meri.

“Imeli bomo nekaj podobnih 2.000 strežnikov 24 ur,” je dejal Gary.

5 Značilnosti BuiltWith, ki bi jih morali izkoristiti

Ne glede na to, ali plačujejo ali ne, stranke BuiltWith delijo enak občutek radovednosti, ki je navdihnil Garyja. V bistvu je BuiltWith namenjen ljudem, ki želijo vedeti, kaj uporabljajo vrstniki, tekmovalci ali preprosto zanimiva spletna mesta. Lahko pomeni razliko med uporabo Squarespacea ali WordPressa ali izpostavljenost nečemu povsem novemu.

Posnetek zaslona filtra prometa na spletnem mestu v poročilu BuiltWith

Spletna mesta, ki jih najdemo v poročilih BuiltWith, lahko filtriramo po prometu, lokaciji, razširitvah domen in še več.

Gary izvirno storitev sledenja tehnologije (kar strežnik, e-poštni naslov ali ponudniki gostovanja na spletnem mestu uporablja) ponuja “fantastično enostavno.” Izdelki, kot sta Google Analytics ali Shopify, uporabljajo določene spremenljivke JavaScript ali v izvorno kodo vstavijo blagovno znamko. Vendar je večino plačljivih kupcev BuiltWith bolj zanimala komponenta e-trgovine podjetij, ne pa tehnologije. Številne možnosti filtriranja podjetjem omogočajo, da rezultate iskanja omejijo na določene segmente in ciljne skupine.

1: Generacija svinca

Gary pravi: Večina strank, ki imajo naročnine, uporablja BuiltWith kot orodje za ustvarjanje potencialnih izdelkov za svoje podjetje: “Če bi bilo podjetje, ki je delalo optimizacijo za spletna mesta in ste se specializirali za spletna mesta z WordPressom, lahko zaprosite za seznam vseh ljudi v vašem podjetju regijo, kjer spletna mesta WordPress objavljajo vsaj tedensko in porabijo več kot 100 USD na mesec. To bi lahko bilo vaše izhodišče za ljudi, ki bi lahko plačali za vaše orodje. “

Podjetja lahko BuiltWith uporabljajo tudi za pregled konkurentov. Poleg merjenja velikosti kupčeve konkurence bi lahko podjetje drugače ciljalo na kupce glede na to, koliko časa uporabljajo konkurenta..

»Za začetek lahko sestavite seznam 100.000 mest. Ko ga boste filtrirali do tistega, na katerega se je vredno obrniti, bo morda le 100, “je dejal Gary. “Toda veste, da bo teh 100 spletnih mest verjetno vaše stranke, ker ustrezajo vašim kriterijem.”

2: Customer Analytics

Lastniki samih tehnologij, kot so Magento, MailChimp, Amazon in Rackspace, uporabljajo program BuiltWith, da ugotovijo, kdo so njihove stranke in kako jim lahko bolje služijo.

“Narava njihovega orodja morda ne bo imela povratnih klicev do njihovih strežnikov,” je dejal Gary. “Tudi pri tistih, ki to počnejo, je pridobivanje seznama strank lahko tako težko. Pogosto ga je lažje kupiti pri BuiltWith. “

Poleg tega lahko podjetja filtrirajo seznam strank, da vidijo, kdo uporablja brezplačno različico svojega orodja, vendar na primer porabi veliko denarja za druge tehnologije za svoje spletno mesto. “Stranke so vredne doseči, da bi jih poskušale nadgraditi na plačljive različice,” je dejal Gary.

3: Poslovna inteligenca

Morda je najbolj zanimiv uporabniški segment, je dejal Gary, hedge skladi in vlagatelji, ki uporabljajo profile BuiltWith za merjenje potencialne vrednosti podjetja ali iskanje podjetij, ki želijo javno objaviti. Vlagatelji lahko ugotovijo, koliko strank ima tehnološko podjetje in ali se ta številka giblje navzgor ali navzdol. BuiltWith potegne zaveso nazaj in razkrije osnovne podatke o tem, kako uspešna ali donosna je naložba.

4: Maloprodajne kategorije in filtri ključnih besed

Poleg uporabljenih programov nakupovalnih košaric so kupci BuiltWith želeli še več informacij o e-trgovini o profiliranih podjetjih. Zahteve so Garyja vzpostavile funkcijo, ki uporabnikom omogoča filtriranje rezultatov na podlagi maloprodajnih kategorij.

“Maloprodajne kategorije ni tako enostavno narediti in ni 100% natančno,” je dejal Gary. “Če gre za trgovino z majicami z motornimi kolesi, je to avtomobilska ali oblačilna kategorija? Ključne besede lahko povzročijo, da so stvari nekoliko bolj zapletene, in to poskušamo povedati ljudem. “

Posnetek zaslona distribucije navpičnih kategorij v poročilu BuiltWith

Filtriranje ključnih besed ali kategorij pomaga strankam BuiltWith, da dosežejo najpomembnejše rezultate.

Vendar lahko kupci BuiltWith poiščejo vsa mesta, ki prodajajo luksuzne avtomobile ali kuhinjsko posodo, in nato filtrirajo po uporabljeni tehnologiji – vse zato, ker so za to zaprosili. Kdo prodaja oblikovalske torbe in gosti v Rackspaceu? Kdo prodaja športna oblačila s pomočjo Magentove platforme za e-trgovino?

5: Razmerja med spletnimi stranmi

Najnovejša funkcija čakalne vrste BuiltWith uporabnikom prikazuje odnose med spletnimi mesti, je dejal Gary. Z izkoriščanjem velike množice podatkov BuiltWith lahko uporabniki vidijo, katera spletna mesta imajo skupna sredstva ali so povezana, na primer s skupnim ID-jem analitike ali IP-naslovom. Stranke lahko podatke uporabijo za iskanje varnostnih vrzeli (katera spletna mesta si med seboj delijo analitike), pa tudi strankine stranke ali stranske projekte.

Posnetek zaslona analitičnih identifikatorjev za Hilary Clinton in Donalda Trumpa

Za prikaz odnosov med spletnimi mesti je Gary pogledal analitična identifikacijska dokumenta Hilary Clinton in Donalda Trumpa.

Gary je pokazal novo orodje v spletni objavi na spletnem mestu BuiltWith in preučil spletne prisotnosti predsedniških kandidatov Hilary Clinton in Donalda Trumpa. Relativni podatki kažejo nekaj nepovezanih spletnih mest, ki so kodo dvignili s Clintonove strani, medtem ko sta dve satirični Trumpovi strani sprostili analitiko nazaj v kampanjo republikanskega kandidata.

Minimalno osebje pomeni, da ustanovitelj upravlja s podporo strankam

Gary je imel nekoč čudovito pisarno v Manlyju v Avstraliji, ki je spregledala pristanišče v Sydneyu, “toda resnično je bilo zapravljanje denarja,” je dejal. “Ni treba, da sem tam.”

BuiltWith ima zdaj pisarno v Sydneyju za mesečna srečanja in omejeno število zaposlenih, ki skrbijo za stvari, ki jih Gary ne mara, kot sta računovodstvo in trženje družbenih medijev. Ni prodajne skupine ali podporne skupine. To je Gary.

V glavnem prazni oficirji družbe BuiltWith

Čeprav so pisarne BuiltWith ljubke, Gary pogosteje deluje od doma.

Vsak dan nameni nekaj ur za obravnavo približno 1.200 mesečnih podpornih vozovnic v ZenDesku. Njegov odgovor je približno 30 ur po prvem predložitvi vozovnice – točno v skladu s povprečji v panogi. Do trenutka, ko pride do njih, se večina vprašanj, ki jih prejema Gary, reši v približno 10 sekundah z deljenjem povezave iz baze znanja BuiltWith.

“Če ima kdo težave, na katero še nikoli nisem naletel, bom napisal članek o bazi znanja, posnel 20-sekundni videoposnetek, ki bo prikazal natančne korake, in se potem spomnil, da je tam,” je dejal.

Ena večjih podpornih tem, s katerimi se Gary pogosto ukvarja, so stranke, ki se želijo odjaviti. Medtem ko se večina poslovnih voditeljev želi držati vsakega kupca, jim Gary zdaj skuša pokazati vrata. Spletno mesto vsak mesec zbere dva milijona ogledov strani in približno 500.000 edinstvenih uporabnikov – in Gary poskuša olajšati postopek odjave.

“Ko sem sestavljal naročninski model, sem razmišljal o tem, kako naj preprečim, da se ljudje ne odjavljajo,” je dejal. “Zdaj je bolj všeč, da bi bilo to čim lažje, tako da je za mene manj dela. Lahko porabim več časa za bolj prijetne stvari, kot je izdelava novih orodij. “

Če pogledamo naprej in začnemo deliti obremenitev

BuiltWith je ostal Garyjev stranski projekt štiri leta. Čeprav je spletno mesto zaslužilo 40.000 dolarjev mesečno, je na njem delal le ob večerih in vikendih – rad je delal za dobrega šefa in vedel je, kako lahko so nestabilni zagoni. Andrew Rogers, drugostopenjski LinkedIn in ljubitelj spletnega mesta, je Garyja v tem četrtem letu prosil za kavo, da si je nabral možgane. Trgovali so z idejami in se mesece pogovarjali.

Na koncu je Andrew prepričal Garyja, da je delal polni delovni čas na BuiltWith in “prosil (svojo) pot v delo (Gary) samo za pravičnost.”

Posnetki glave Garyja in Andrewa z logotipom BuiltWith

Gary (levo) in Andrejevo (desno) partnerstvo nadgrajujeta BuiltWith naprej.

“Dobro je imeti zunanji pogled na stvari,” je dejal Gary in dodal, da se z Andrejem srečujeta približno mesečno. “Bil je izredno koristen.” Čeprav ceni, da ima nekoga za sodelovanje, Gary še vedno ni prepričan, kdaj bo začel deliti več delovnega obsega. (O ja, tudi on ima doma novega otroka, ki je bil star 10 dni, ko sva se pogovarjala z njim.)

“Mislim, da bo verjetno prišel do tiste faze, kjer bi se to lahko zgodilo prej ali slej,” je dejal o zaposlitvi več ljudi, medtem ko je priznal, da se boji, da bi zaposleni hitro odšel, potem ko je Gary porabil čas za usposabljanje.

“Moram to storiti,” je opomnil sebe. Nekaj ​​premora, nato pa: “V nekem trenutku.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector