Konkurenčno povečajte svojo občinstvo: Storitev za priporočanje vsebin, ki jo poganja strojno učenje in semantična analiza

TL; DR: Kontekst je uredniška platforma, ki bralcem omogoča, da raziskujejo spletna mesta s pomočjo ustreznih povezav do koristnih vsebin. Sistem priporočil pomaga založnikom graditi in vzdrževati zaupanja vredne odnose s potrošniki, hkrati pa razumejo, katere zgodbe so odmevne pri njihovem občinstvu. Z novimi funkcijami, vključno z izboljšanimi orodji za oblikovanje, želi Contextly lažje kot kdajkoli prej založnikom pritegniti in ohraniti pozornost bralca.


Všeč mi je ali ne, v spletu so vseprisotni smeti, oglasi na dnu ključavnice. Tudi če pogosto obiskujete najbolj ugledna spletna mesta z novicami, se težko izognete groteskno ilustrirani kliki, ki vas poziva, da v enem tednu odkrijete čudežni trik, kako izgubiti trebušno maščobo, poiskati zdravilo za glivice v nogah ali plačati milijone delati od doma.

Te tanko prevarane prevare so pogosto rezultat pogodbe založnika s prometnimi posredniki in lahko prinesejo prihodek odvisno od stopnje klikov. Medtem ko lahko te sponzorirane povezave izdajatelju zaslužijo nekaj dolarjev, tudi bralce ogrožajo in škodijo verodostojnosti spletnega mesta.

Ryan Singel, ustanovitelj Contextly-ja, je v zadnjih nekaj letih dejal, da je videl, da se založniki odmikajo od modela sponzoriranih povezav v korist priporočilnih sistemov, ki gradijo zvesto in angažirano publiko. “Prišlo je do spremembe miselnosti, zlasti pri večjih spletnih mestih,” je dejal. “Bralcem je slabo, ker jih prek slabih oglasov odpeljejo z dobrih spletnih mest, založniki pa se zavedajo, da jim je bolje, da gojijo zveste bralce, ki se bodo naročili na njihova spletna mesta.”

Kontekstno povečujte svojo občinstvo

Ustanovitelj Ryan Singel nam je zaupal, kako Contextly izboljšuje spletno branje.

Ryan, ki ima več kot desetletje izkušenj s pisanjem in urejanjem Wireda, je dejal, da nekateri založniki, ki so se prej počutili, kot da ne bi mogli odkloniti ponudb prometnih posrednikov, zdaj zavedajo, da to absolutno morajo. Leta 2010 je ustvaril Contextly, da bi ponudil alternativo, osredotočeno na udejstvovanje, ki bralcev ne bo pošiljala stran s spletnih mest s sramotnimi plačanimi povezavami.

Zmogljiv sistem priporočila za vsebino zagotavlja spletnim mestom za novice in drugim publikacijam kakovostna uredniška orodja, ki jih potrebujejo za izgradnjo in unovčenje zvestega občinstva. S platformo bralci sodelujejo prek ustreznih povezav do koristne vsebine, hkrati pa pomagajo založnikom razumeti, katere zgodbe so v sozvočju z njimi. Z načrti za nenehni razvoj, vključno z izboljšanimi oblikovalskimi zmogljivostmi, Contextly založnikom olajša pritegnjenje pozornosti publike po meri.

Uredniška platforma za sodelovanje, ki pomaga založnikom uspevati

Ko je Ryan delal pri Wiredu, je dejal, da je uredništvo močno sodelovalo pri številnih nalogah, povezanih s produkcijo. Na primer, branje bralcev na sorodno, prej objavljeno poročanje je zahtevalo zahteven postopek kodiranja.

Odločen za iskanje boljše rešitve je Ryan svoje frustracije spremenil v akcijo, rezultat pa je bil Kontekst. “Obstajalo je veliko načinov za dodajanje obveščevalnih podatkov v postopek, hkrati pa zmanjšanje obsega dela, ki ga je morala uredniška stran opraviti,” je dejal.

Platforma je hitro pridobila na popularnosti in do novembra 2012 je Ryan zapustil Wired, da bi vodil Contextly full time. Sprva se je podjetje osredotočilo na praktično delo z večjimi založniki, vendar je sčasoma prešlo v model za samooskrbo v WordPress okolju.

Kontekstno zaslon zaslona

Bralci kontekstoma zagotavljajo povezave do ustreznih internih vsebin in ne klikav.

Kontekst je še posebej užival v nepričakovani niši neodvisnih sprehajalcev psov, ki so si prizadevali vzpostaviti trdno spletno prisotnost. “Imajo lastna spletna mesta, na katerih pišejo, kaj počnejo, da jih lahko najdete z iskanjem,” je dejal Ryan. »Eden od njih nas je uporabil za uspeh in širjenje besed. Kmalu smo ta val sprehajalcev psov zanimali Contextly. Zanimivo je bilo gledati, kako se to razprševanje dogaja na spletu. “

Ryan-ov najljubši vidik Contextly-ja je njegova sposobnost, da založnikom olajša izbiro povezanih zgodb. Potem ko je ustanovil podjetje, je Ryan ustanovil soustanovitelja Ben Autreya, strojnega učenja z dolgoletnimi izkušnjami pri gradnji sistemov za razvrščanje, priporočila in sklepanje na podlagi grafov. Z Benovim strokovnim znanjem je Contextly začel ponujati (prenaporno) pametno privzeto nastavitev priporočila, namenjeno pospeševanju uredniškega delovnega procesa.

“Imamo precej velik razkol,” je dejal Ryan. »Kupci, ki uporabljajo urejevalna orodja, jih veliko uporabljajo, drugi pa se v glavnem zanašajo na pametne privzete nastavitve, da zmanjšajo svojo obremenitev.«

Izgradite verodostojnost in ohranjajte zaupanja vreden odnos z bralci

Na koncu je Ryan dejal, da se vrednost ponudbe Kontekstualno razlikuje glede na vrsto publikacij, ki jih prikazuje. “Ena stvar, ki smo jo ugotovili, je, da ljudje objavljajo toliko različnih razlogov,” je dejal Ryan.

Za stranke, kot je Stitch Fix, spletna znamka za osebni stil, je cilj pritegniti čim več bralcev v upanju, da jih pretvorijo v zveste plačljive naročnike. Po drugi strani je Cult Mac osredotočen na gradnjo svoje bralne baze in povečanje verodostojnosti.

“Vse, kar storimo v zvezi s svojimi priporočili, sega v lastno vsebino tega izdajatelja,” je dejal. “Pri nekaterih založnikih to storimo med publikacijo, če imajo sestrska spletna mesta, vendar je naš poudarek običajno na manjših spletnih mestih in tržnih nišah, ki cenijo ohranjanje zaupanja vrednih odnosov s svojimi bralci.”

Kontekstno zajebancija

Platforma pomaga založnikom, da povečajo svojo angažiranost in vzpostavijo zveste kupce.

Kontekst izboljšuje bralčevo izkušnjo s personalizacijo. Na primer, platforma s piškotki predlaga določene zgodbe, ki bi lahko bile zanimive, ko se bralec vrne na spletno mesto. Bralci so na tekočem s trendno vsebino, zato ne zamudijo najbolj priljubljenih novic.

Poleg usmerjanja bralcev na ustrezno vsebino Contextly samodejno priporoča sorodne izdelke in ponuja samostojne module, ki poudarjajo vsebino, kot so glasila in bela dela. Platforma založnikom omogoča, da ta priporočila razložijo v različnih oblikah, vključno s stranskimi stranskimi trakovi, moduli stranskega tirnika in glavnim modulom na koncu vsakega članka. Vse postavitve so odzivne in popolnoma prilagodljive.

O priljubljenosti teh funkcij priča dejstvo, da so založniki osredotočeni na vzpostavljanje odnosov, namesto da bi na spletno mesto privabili čim več enkratnih gledalcev..

“Super je videti, da je osrednji sklop publikacij osredotočen na nekaj drugega, kot na to, da naredijo čim več obsega”, je dejal Ryan. “Mislim, da smo tako preživeli juggernaut, ki je bil Outbrain in Taboola, in toliko denarja, ki so ga metali na založnike.”

Prejemajte priročna dnevna, tedenska in mesečna poročila

Kontekst ponuja tudi založnikom možnost analize uspešnosti svojih spletnih mest in same platforme priporočil prek dnevnih, tedenskih in mesečnih e-poštnih sporočil. Poročila poudarjajo priljubljene objave, ponujajo informacije o tem, kakšen odstotek bralcev konča vsak članek in uporabnikom dajo vpogled v vrsto vsebine, ki zagotavlja dolgoročno vrednost.

Podjetje se je odločilo, da bo podatke posredovalo prek e-pošte in ne na nadzorni plošči, da bi urednikom prihranilo težave pri obravnavi še enega vmesnika.

“Pošiljamo podatke o količini prometa, ki ga dobijo, kako daleč ljudje vstopijo v vsako zgodbo, katere zgodbe so zimzelene in katere kliknejo,” je dejal. “Pisci in uredniki imajo radi, ker jim ni treba obiskati nadzorne plošče.”

Ko gre za razvoj, je Ryan dejal, da se Kontekst izogiba preganjanju trendov. Ko je Facebook na primer predstavil svoj lastniški format za objavljanje novic, Contextly ni skočil, da bi ustvaril vtičnik – ker funkcija svojim strankam ne bi ponudila veliko.

“Poznamo svojo publiko in obstajajo funkcije, ki se jim zdijo pomembne, saj so zanje res pomembne – na primer, da lahko določite velikost slike po meri, imate popoln nadzor nad tem, kako stvari izgledajo, ali prihranite čas s pomočjo e-poštnih poročil o uspešnosti,” je dejal.

Nove funkcije, vključno z dodatnimi orodji za oblikovanje

Podjetje trenutno dela na naboru izboljšav, ki so prilagojene potrebam strank. Ryan je na primer dejal, da se bo Contextly Channels, ki je bil prej ponujen le z enoletno pogodbo, kmalu razširil kot lastnost v portfelju samopostrežnih storitev. S Contextly Channels se bralci lahko naročijo na zgodbe, ki spadajo v manjše število tem, kar poveča njihovo pozornost in zvestobo.

Podjetje trguje tudi z enim odzivnim dizajnom za ločene namizne in mobilne postavitve. “Če to razdelite, bo založnikom omogočeno, da se začnejo ukvarjati z oblikovanjem,” je dejal Ryan. “Navdušeni smo nad tem, kaj bodo ljudje počeli, ko jim boste dali več orodij za oblikovanje.”

Poleg tega se bo podjetje še naprej osredotočalo na to, da bo svoje orodje bolj fleksibilno in intuitivno za trg samooskrbe ter zagotovilo svoj položaj v industriji..

“Sami se ne imenujemo zagon,” je dejal Ryan. “Skoraj 10 let smo in upamo, da bomo še desetletje.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map