Ketua Pegawai Eksekutif Host4u Group Paul Hughes mengenai Kekuatan Bahagian UK Syarikat – 25+ Tahun Hosting & Sokongan yang Dimuatkan untuk SMB

TL; DR: Dimulakan lebih dari 25 tahun yang lalu oleh Paul Hughes sebagai syarikat reka bentuk dan hosting web kecil untuk pelanggan tempatan, UKHost4u dengan cepat mendapat populariti di kalangan komuniti perniagaan UK dan memperluas liputan ke seluruh negara. Hari ini, UKHost4u menyediakan pelbagai penyelesaian web, termasuk pengkomputeran awan, pengembangan laman web, VoIP, pendaftaran domain, dan serangkaian layanan hosting. Dengan fokus pada sokongan pelanggan dan dedikasi untuk menyediakan persekitaran hosting yang cepat, boleh dipercayai, dan terukur, misi UKHost4u tidak berubah sejak awal – untuk membantu UKM UK melancarkan operasi IT, menjangkau khalayak sasaran, dan meraih keuntungan dalam talian.


Pada tahun 1990-an, Paul Hughes menjalankan sebuah syarikat reka bentuk web kecil di UK yang bekerja terutamanya dengan pangkalan pelanggan tempatan. Di antara pelanggannya adalah beberapa majalah dalam talian yang memerlukan perkhidmatan hosting – dan ketika itulah dia menemui masalah yang akan mengubah perjalanan perniagaannya. Paul menyedari bahawa sebahagian besar industri hosting dikuasai oleh segelintir penyedia yang berpangkalan di AS yang tidak lengkap untuk menyampaikan perkhidmatan yang diperlukan untuk memberi kuasa kepada aset dalam talian perniagaan dengan jarak kira-kira 4,000 batu.

Melihat peluang yang tepat untuk memasuki pasaran yang tidak jenuh, Paul memutuskan untuk mengembangkan operasinya dan melancarkan Host4u Group – dengan UKHost4u sebagai harta tanah utamanya. Syarikat Paul dengan cepat mendapat momentum, meningkatkan liputan di seluruh negara, dan mempelopori hosting yang berpusat di UK dengan berkesan seperti yang diketahui sekarang.

Menubuhkan Host4u Group adalah cara Paul untuk merebut peluang perniagaan yang menguntungkan dan mengelakkan daripada melakukan outsourcing ke pasaran AS yang jauh lebih besar.

“Ketika saya melancarkan ini 25 tahun yang lalu, sebenarnya produk itu merupakan sebahagian dari keperluan projek lain,” kata Paul.

Gambar kepala Paul Hughes dan logo UKHost4u

Paul Hughes mengasaskan UKHost4u untuk memperkasakan aplikasi web komuniti perniagaan kecil dan sederhana di UK.

Kerana kekurangan tuan rumah di UK pada masa itu, Paul dan pelanggannya harus bergantung pada infrastruktur yang terletak di seberang kolam, di mana – terutama pada akhir 1990-an dan awal 2000-an – prestasi yang dialami, sokongan lebih sukar diperoleh, dan Paul terpaksa kurang menguasai asetnya.

“Tidak ada banyak pasar di UK untuk hosting,” kata Paul. “Jadi ini adalah peluang untuk menubuhkan entiti saya sendiri di mana saya tidak perlu melakukan outsourcing setiap kali saya membuat projek laman web.”

Hari ini, UKHost4u tetap menjadi hos terkemuka di UK, yang menggerakkan aplikasi web beribu-ribu organisasi. Syarikat ini juga telah berkembang di peringkat antarabangsa, dengan operasi yang dijalankan di Australia bernama AUHost4u, dan merancang untuk dilancarkan di pasaran antarabangsa yang lain dalam waktu terdekat.

Walaupun muncul sebagai peneraju pasaran, UKHost4u mempertahankan nuansa perniagaan kecil, melayani PKS dengan misi untuk membantu mereka membina kehadiran dan memperluas aliran pendapatan di web.

Mengatasi Cabaran Landskap Hosting yang Berubah

UKHost4u memasuki pasaran hosting UK dengan dua kelebihan perniagaan utama – masa strategik dan asas pelanggan yang ada untuk dibina. Pada mulanya, syarikat ini mempunyai pangkalan pelanggan yang kecil tetapi setia yang terdiri daripada pelanggan reka bentuk webnya.

“Kami selalu mempunyai kelebihan bahawa kami mulai cukup muda dan mempunyai sektor pelanggan yang ada yang dapat kami kerjakan,” kata Paul. “Ketika pertama kali melancarkan, hanya ada sedikit pesaing dan pelanggan yang sangat mudah diperoleh.”

Oleh kerana semakin banyak tuan rumah memasuki pasaran tempatan, UkHost4u harus menyesuaikan strategi korporatnya untuk terus berniaga. Namun, di sebalik cabaran industri yang terus berubah, UKHost4u akan melihat kejayaan berterusan dalam beberapa dekad berikutnya.

“Pasar telah berubah jauh menurut pendapat saya,” kata Paul. “Kita harus membuat harga diri untuk bersaing dengan beberapa syarikat yang lebih besar. Itulah pertama kalinya kami melihat pertumbuhan pelanggan yang pesat. Ketika pasaran mulai matang, teknologi juga mulai berubah. “

Walaupun hos yang lebih kecil mula menawarkan perkhidmatan kos rendah, host yang lebih besar dijawab dengan memberikan infrastruktur yang lebih baik, perkhidmatan yang lebih mantap, dan keselamatan keseluruhan yang lebih besar.

Pada akhir tahun 2000-an, pasar berkembang lebih jauh apabila jumlah host bertambah. Paul mengutip dua pemboleh ubah utama dalam peralihan kuasa ke host besar: satu, ketidakmampuan host yang lebih kecil untuk menyediakan infrastruktur, produk, keselamatan, dan kebolehpercayaan yang mencukupi yang diperlukan oleh beberapa perniagaan – dan, dua, fakta bahawa host yang lebih besar mula menyatukan pertengahan – pangkalan pelanggan pasar.

“Jumlah penyedia terus meningkat,” katanya. “Dengan kerentanan yang muncul, seperti DDoS, host kecil tidak lagi dapat memberikan tahap perawatan yang diperlukan. Kami selalu berusaha untuk duduk di tengah pasar itu. “

Memupuk Misi Perniagaan Moden Dengan Fokus Khas pada PKS

Kerana syarikat ini bermula sebagai perkhidmatan reka bentuk web skala kecil yang bekerja dengan e-zine tempatan, UKHost4u memahami cabaran yang dihadapi oleh SMB moden. Walaupun terkenal, syarikat ini masih dijalankan seperti perniagaan kecil dan mempekerjakan kurang dari 50 orang.

Sebagai tambahan kepada sokongan teknikal, kakitangan UKHost4u dilatih untuk menawarkan bimbingan PKS mengenai keputusan perniagaan dan teknikal, bertindak lebih sebagai rakan kongsi daripada sekadar tuan rumah.

“Anggota kakitangan kami secara teknikal fokus dan terlatih secara teknikal,” kata Paul. “Mereka dapat memberi nasihat tentang solusi apa yang diperlukan dan juga memberitahu pelanggan bagaimana cara menerapkannya.”

UKHost4u juga melangkah untuk mengusahakan IT, reka bentuk, dan pemasaran untuk UKM yang kekurangan kakitangan di jabatan tersebut atau sama sekali tidak mempunyai sumber daya tersebut. Walau bagaimana pun, SMB telah memperoleh pasangan yang berharga kerana UKHost4u bekerja secara langsung dengan pelanggan, dengan mengambil kira keperluan individu.

“Fokus utama yang kami miliki dengan pelanggan adalah fleksibiliti,” kata Paul. “Apabila pelanggan mempunyai idea, masalah teknikal, atau keperluan perkhidmatan, mereka dapat mengirimkan e-mel atau panggilan telepon kepada kami – dan kami dapat memiliki penyelesaian atau setidaknya ide yang dikirim dalam waktu 24 jam.”

Sejarah Kaya Hosting yang Boleh Dipercayai Ditambah dengan Perkhidmatan Tambah

Peralihan syarikat dari pereka web perniagaan kecil ke penyedia hosting disambut oleh pusaran kejayaan yang berjaya kerana UKHost4u telah membuka jalan baru. Namun, seiring berjalannya waktu, pasar hosting di UK akan menjadi lebih tepu, dengan banyak pesaing baru yang menawarkan produk yang dulu unik. Oleh itu, sepanjang jangka masa lebih dari 25 tahun, UKHost4u harus menambah repertoar produknya untuk terus berdaya saing.

Selama bertahun-tahun, UKHost4u telah melaksanakan banyak penyelesaian baru, termasuk alat yang sangat khusus untuk membantu perniagaan membuat dan mengekalkan kehadiran dalam talian, VPS dan hosting penjual semula, dan VoIP, antara lain. Penawaran tambahan ini melengkapkan pendaftaran domain UKHost4u dan pakej hosting bersama yang asas. UKHost4u memberikan pakej pada pelbagai titik harga, dengan penyelesaian murah untuk SMB dan pelayan SSD khusus untuk perusahaan. Untuk keselamatan, UKHost4u menyediakan perlindungan spam dan sijil SSL.

Tangkapan skrin laman web UKHost4u yang memaparkan beberapa tawaran syarikat

Sepanjang sejarah 25 tahun, UKHost4u telah mengembangkan penawarannya dan memberikan penyelesaian web turnkey untuk PKS.

Untuk menampung pelanggannya dengan lebih baik, UKHost4u sedang berusaha menggabungkan pendekatan perkhidmatan pelanggannya.

“Kami mempunyai pasukan yang berlainan yang menangani berbagai kes, dan kami menghabiskan banyak waktu untuk berusaha mengerjakan sistem terpusat di mana maklumat diberikan kepada setiap anggota,” kata Paul. “Pelanggan suka berurusan dengan orang yang sama secara berkala, kerana lebih mudah bagi mereka jika mereka tidak perlu menceritakan semula kisah mereka kepada lima anggota kakitangan yang berbeza.”

Oleh kerana UKHost4u menambah lebih banyak produk ke portofolio, basis pengetahuan dalaman berkembang, memastikan penyelesaian masalah tetap konsisten dan berkesan.

Mengambil Ke Pasar Global Dengan Portofolio Produk yang Meluaskan

Setelah sembilan tahun beroperasi, Kumpulan Host4u melancarkan AUHost4u di Australia. Pelepasan ini dibuat setelah penggabungan tahun 2006 dengan Ruang Kos Rendah dan pengembangannya seterusnya pada tahun 2008.

Selepas pembinaan pusat data baru di Scotland pada tahun 2015, Paul mengumumkan rancangan untuk merombak kumpulannya untuk mempersiapkan pasaran global.

“Kami melihat lebih banyak perkhidmatan tambahan, dan, dalam 12 hingga 48 bulan, kami merancang untuk mempromosikan diri di pasaran yang berbeza seperti Asia,” kata Paul. “Kami berusaha meningkatkan portfolio produk kami untuk memasukkan perkara yang ditawarkan oleh syarikat hosting web lain. Sebagai contoh, kami kini menawarkan perkhidmatan telefon sebagai sebahagian daripada perkhidmatan hosting anda – pelanggan tidak memerlukan dua pembekal untuk satu pekerjaan. “

Menyediakan hosting tempatan adalah peralihan semula jadi yang membolehkan UKHost4u menawarkan lebih daripada satu perkhidmatan kepada pelanggannya. Dengan pengalaman lebih dari 25 tahun, Kumpulan Host4u telah menempuh ujian masa dan bertujuan untuk sentiasa mempunyai sesuatu yang baru untuk ditawarkan.

“Segala-galanya berubah dari hari ke hari – kita berada dalam masa pertumbuhan yang sangat dinamis sekarang,” kata Paul.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector