Kata Laluan Lekap: Melindungi Data Pengguna & Kemudahan Mengakses Maklumat Dalam Talian Melalui Pengurusan Kata Laluan Selamat dan Penyelesaian Pengisi Bentuk

TL; DR: Sekiranya anda bergantung pada kata laluan yang mudah diingat atau maklumat yang disimpan di penyemak imbas anda untuk log masuk ke akaun peribadi, anda salah. Guru keselamatan di Sticky Password mendapati bahawa kebanyakan kata laluan retak kerana terlalu mudah atau diburu dari sesi penyemak imbas terbuka. Kesalahan yang dapat dicegah ini telah mengakibatkan kerugian rata-rata setiap mangsa $ 1.400 kepada penipu. Nasib baik, ada penyelesaian untuk memastikan maklumat anda mudah diakses oleh anda dan menjauhkan diri dari penjenayah. Sticky Password adalah pengurus kata laluan yang komprehensif yang menjadikan penggunaan data log masuk yang selamat dan bervariasi lebih mudah. Perisian ini mengingati kata laluan pengguna yang rumit, memberikan mereka kebebasan untuk masuk ke dalam akaun dengan selamat dan berbelanja di web tanpa perlu risau bukti mereka akan terganggu.


Dalam dunia digital-centric hari ini, hampir setiap aktiviti penting mempunyai kaitan dengan internet, dari perbankan hingga mengekalkan kehadiran sosial seseorang. Kelaziman telefon pintar telah membawa kita lebih dekat ke web daripada sebelumnya, menyediakan pusat kapan saja dan di mana sahaja untuk orang menguruskan aspek yang paling penting – dan bahkan yang paling biasa – dalam kehidupan digital mereka. Oleh itu, keperluan untuk melindungi data seseorang lebih penting daripada sebelumnya, dan kaedah yang paling berkesan untuk melakukannya adalah melalui pengesahan pengguna.

Salah satu kaedah termudah untuk meningkatkan keselamatan maklumat dalam talian adalah dengan menggunakan kata laluan yang lebih kuat dan tidak dapat diramalkan. Sebagai tindak balas kepada beberapa insiden penipuan e-mel dalam dekad terakhir, semakin banyak laman web mendorong pengguna memasukkan lebih banyak nombor dan watak khas ketika membuat kata laluan.

Laman web lain memerlukan pengesahan dua faktor dan kaedah lain untuk mengesahkan identiti seseorang. Tetapi sukar untuk mengingati begitu banyak kata laluan – terutamanya kata laluan yang kuat yang terdiri daripada watak khas dan tidak ada perkataan atau corak angka yang dapat dilihat. Hasilnya, berjuta-juta pelayar web telah beralih ke Kata Laluan Lekap untuk alat pengurusan kata laluannya yang komprehensif.

Gambar kepala Peter Lipa dan logo Kata Laluan Lekap

Peter Lipa Sticky Password memberitahu kami bagaimana pengurus kata laluan syarikat membantu pengguna menjaga keselamatan log masuk.

Sticky Password dibuat pada tahun 2001 untuk menjadikan pengurusan kata laluan yang selamat menjadi lebih mudah. Pada awal tahun 2000-an, literasi komputer masih berada di tahap yang rendah, dengan perisian keselamatan dan pengurusan kata laluan dianggap terlalu teknikal untuk pengguna biasa dan, oleh itu, disediakan untuk rakan mereka yang mahir komputer.

Pada masa yang sama, orang kurang takut dan kurang dididik mengenai jenayah internet.

“Tidak banyak orang memikirkan pengurus kata laluan,” kata Peter Lipa, Pengarah Wilayah Sticky Password di Amerika. “Pada masa itu, itu adalah perkara yang sangat mustahak. Seiring waktu, ia berkembang menjadi sesuatu yang semua orang perlukan kerana setiap orang mempunyai banyak akaun. “

Matlamat: Untuk Meningkatkan Kesadaran tentang Apa yang Dipertahankan dalam Keselamatan Web

Hampir setiap laman web moden mempunyai sistem akaun, yang bermaksud pengguna rata-rata memperoleh puluhan bahkan ratusan kata laluan dari masa ke masa. Dengan begitu banyak kata laluan yang perlu diingat, banyak memilih versi yang mudah dan senang diingat seperti nama haiwan peliharaan dan saudara mara atau hanya kata “kata laluan.”

Malangnya, adalah kebiasaan bagi pelayar web menggunakan kata laluan yang sama atau sangat serupa di beberapa akaun. Tetapi ini menjadikan pekerjaan penjenayah web menjadi mudah. Contohnya, apabila penggodam berniat jahat memasuki akaun e-mel, mereka dapat melihat institusi perbankan dan laman web lain yang sering diakses oleh seseorang dengan melihat kotak masuk.

Untuk memburukkan lagi keadaan, e-mel ini sering kali mengandungi nama pengguna khusus laman web pengguna di baris ucapan. Sekiranya kata laluan yang sama digunakan untuk keseluruhan akaun seseorang, ini boleh menyebabkan bencana. Sekiranya berlaku pelanggaran keselamatan, pengguna mesti melalui proses membosankan untuk memulihkan dan mengamankan semula setiap akaun individu.

Dengan banyak yang dipertaruhkan, Sticky Password menjadikannya titik untuk tidak hanya mengamankan maklumat, tetapi juga mendidik pengguna tentang cara-cara mencegah kompromi di masa depan. Oleh kerana internet memberikan rasa tidak dikenali, mudah untuk memandang rendah potensi bahaya yang sangat nyata.

“Dengan Kata Laluan Lekap, kami sangat sadar, jadi kami turut serta dalam pelbagai kegiatan kesedaran keselamatan,” kata Peter.

Umpan Twitter Sticky Password, misalnya, berkongsi berita mengenai serangan dalam talian terkini untuk memberi amaran kepada pengguna tepat pada masanya.

“Kami ingin memberi tahu orang kapan harus menukar kata laluan mereka, dan jika anda telah berkongsi kata laluan itu dengan akaun lain, kami akan memberitahu anda bahawa anda tidak seharusnya melakukan itu,” kata Peter.

Tuduhan: Untuk Menghadapi Cabaran Landskap Ancaman Dinamik

Pasukan penyelidik Sticky Password mendapati bahawa kos purata penipuan internet adalah $ 1,409 bagi setiap mangsa, dengan pengguna mempunyai kemungkinan 69% untuk terjejas oleh jenayah internet pada satu ketika dalam hidup mereka. Dengan mengingat nombor-nombor ini, Kata Laluan Lekas ​​menjaga keselamatan dan mendidik pengguna mengenai taktik tipu daya mereka yang mempunyai niat jenayah.

“Orang sudah terbiasa dengan teknologi pemalam dan permainan, di mana anda tidak perlu memahami bagaimana sesuatu berfungsi untuk menggunakannya,” kata Peter. “Namun, dengan keselamatan, anda perlu tahu bahawa anda sebenarnya selamat, kerana jika anda melewati setiap langkah selamat, maka keselamatan tidak bermakna apa-apa untuk anda.”

Cara terbaik untuk tetap aman adalah dengan mengantisipasi semua dan semua kelemahan dengan berhati-hati, berhati-hati mengambil langkah berjaga-jaga dan memahami keperluan khusus yang membantu mewujudkannya.

Tangkapan skrin UI Kata Laluan Melekit

Kata Laluan Lekas ​​mengandungi maklumat log masuk untuk semua akaun penting dalam persekitaran awan terpusat dan sangat selamat.

Sticky Password mempunyai beberapa kelebihan berbanding pelayar kata laluan yang terdapat dalam penyemak imbas. Contohnya, Sticky Password mengingat kata laluan di penyemak imbas dan juga menyulitkan kata laluan yang disimpan untuk perlindungan yang dipertingkatkan. Selain itu, Sticky Password secara automatik menghasilkan kata laluan yang sukar ditembusi di tempat.

Yang mengejutkan sebilangan pelanggan, Sticky Password tidak menyimpan kata laluan induk pada pelayannya sendiri. Sebaliknya, semua data penting disimpan hanya pada mesin sendiri dalam pangkalan data yang disulitkan yang hanya dapat diakses oleh mereka.

“Kami mendapat banyak orang yang mengatakan ‘Saya tidak perlu tahu mengenai perkara itu, jaga saya dengan selamat,'” kata Peter. “Orang berpendapat keselamatan sangat sukar, tetapi tidak seharusnya. Anda ingat satu kata laluan yang kuat, dan itu membuat anda menghadapi rintangan besar. “

Penyelesaiannya: Mengimbangi Kemudahan dengan Keselamatan

Malangnya, pengguna yang tidak berpengetahuan sering melakukan kesalahan mengorbankan keselamatan demi kemudahan. Kata laluan yang terdiri daripada kata-kata biasa dan hanya beberapa nombor mudah untuk dibuat dan diingat oleh pengguna – dan untuk penggodam retak dan ingat.

Peter memberitahu kami bahawa banyak orang mengadu tentang peraturan perubahan kata laluan bulanan dan biasanya memilih perubahan berdasarkan urutan yang sebenarnya sangat tidak selamat.

“Agar keamanan dapat digunakan, itu harus mudah. Manusia sangat mahir dalam memotong barang, ”katanya. “Orang menganggap mereka hanya akan menukar ‘Kata Laluan1’ menjadi ‘Kata Laluan2’ pada akhir bulan, dengan melewati aturan yang baik.”

Tangkapan skrin versi desktop dan mudah alih Sticky Password

Kata Laluan Lekap memberi pengguna akses selamat ke kelayakan masuk tidak kira di mana mereka berada atau peranti apa yang mereka gunakan.

Nasib baik, Kata Laluan Lekap menjadikan penggunaan kata laluan yang kuat jauh lebih mudah dan selamat. Pengguna hanya perlu mengingati kata laluan induk mereka untuk mengakses semua akaun mereka dengan cepat, sementara pengguna yang tidak dibenarkan selalu keluar.

Kata Laluan Lekap untuk peranti mudah alih menjadikan pengurusan kata laluan menjadi lebih selamat dengan pengesahan biometrik dan penyegerakan wifi rumah – semuanya sambil meletakkan kuasa di tangan pengguna.

“Sebaik sahaja saya log masuk dengan kata laluan utama saya, Sticky Password mengisi borang untuk saya, mengenali laman web yang sah dan membantu saya mengelakkan serangan pancingan data,” kata Peter.

Seterusnya: Membawa Perlindungan Kata Laluan ke Adegan SMB

Dengan menjangkakan kerentanan, pengguna dapat mengurangkan risiko serangan mereka. Manusia menyukai kemudahan dan sukar untuk menyimpan dan mengingat beratus-ratus rentetan watak rawak, sebab itulah pengurus kata laluan seperti Sticky Password adalah penyelesaian yang paling logik untuk tetap selamat di web. Begitu juga, perniagaan mengalami banyak kerugian sekiranya berlaku jenayah digital dan boleh mendapat keuntungan dengan menggunakan kata laluan yang kuat dan disulitkan dalam talian.

Untuk membantu lebih banyak pelanggan mendapatkan aset paling berharga mereka, Sticky Password merancang untuk memberi tumpuan kepada SMB dalam beberapa tahun akan datang.

“Dari segi produk kami, kami bergerak lebih banyak ke ruang SMB. Hingga kini, kami fokus kepada pengguna, ”kata Peter. “Salah satu rakan kongsi terbesar kami sekarang ialah ESET, dan kami akan segera melancarkan aplikasi perkongsian kata laluan dalam Sticky Password.”

Aplikasi ini membolehkan perniagaan menguruskan akaun untuk sekumpulan pengguna kecil sekaligus sekaligus melebihi amalan keselamatan semasa.

Dengan menjadikan pengurusan kata laluan lebih mudah, Kata Laluan Lekap mendorong lebih banyak orang melaksanakan amalan terbaik dan melindungi maklumat mereka dalam talian. Pada gilirannya, pengguna dan perniagaan dapat merasakan ketenangan fikiran dengan usaha atau pelaburan yang sangat sedikit.

“Kita perlu merasakan bahawa kita sekurang-kurangnya dalam kawalan keselamatan kita dalam talian,” kata Peter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector