Kampus za startup podjetja: HubBOG’s Coworking, Innovation, Training and Investment Spaces Tehnični podjetniki v Latinski Ameriki uspevajo

TL; DR: HubBOG, latinskoameriški kampus, ki je bil zasnovan za startup podjetja v regiji, spodbuja podjetništvo, ki temelji na tehnologiji, tako da pod eno streho prinaša akademske, mrežne, pospeševalne in naložbene priložnosti. Organizacija, ustanovljena leta 2010, si prizadeva ustvariti sodelovanje, ki bo spodbudilo inovacije in gospodarsko rast. Z visokim ciljem, da pospeši 2000 startup podjetij v naslednjem desetletju, je HubBOG pripravljen služiti razširjeni skupini podjetnikov v Latinski Ameriki.


Na Latinsko Ameriko pogosto vidimo skozi objektiv njene bogate kulture, zgodovinske tradicije in raznolike pokrajine.

O tem, da je regija žarišče podjetniške dejavnosti, poročajo manj pogosto. Kljub temu so latinskoameriški startupi samo v letu 2019 zbrali 1,6 milijarde ameriških dolarjev.

Poleg tega je velika večina (89%) latinskoameriških mladih med 18 in 25 let, raziskanih v poročilu za pospeševanje poti Citi Foundation 2015, dejala, da so zainteresirani za delo zase ali za začetek lastnega podjetja.

Latinska Amerika je prehitela vse druge potencialne podjetnike v regijah, vključenih v raziskavo, vključno z Azijo, Pacifikom in Evropo (79%), Afriko in Bližnjim vzhodom (74%) ter ZDA in Kanado (64%).

HubBOG logotip

HubBOG pomaga startupom pri potrjevanju svojih idej in privablja vlagatelje, hkrati pa neprestano inovira.

Ljudje iz kolumbijskega podjetja HubBOG to vedo in si prizadevajo za spodbujanje podjetništva, ki temelji na tehniki, v regiji s prvim kampusom za startup v Latinski Ameriki. Organizacija, ustanovljena leta 2010, spodbuja sodelovanje v okolju, ki prispeva k inovacijam in gospodarski rasti.

“Mentorjem podjetnikom v Latinski Ameriki in ponujamo vse, od programov za pospeševanje in naložbenih priložnosti do izobraževalnih sej in coworking prostorov,” je dejal Rene Rojas, izvršni direktor in ustanovitelj HubBOG-a.

Od svojega nastanka je ekipa pomagala na stotine pospešenih podvigov pretvoriti ideje v dobiček. Ko prehajamo v naslednje desetletje, namerava HubBOG te storitve preusmeriti v razširjeno skupino podjetnikov, z visokim ciljem, da do leta 2030 pospeši 2000 zagonov..

Od BogoTech-a do HubBOG-a: Navdihujoči latinskoameriški tehnični podjetniki

Korenine HubBOG-a segajo v leto 2008, ko so voditelji družbe Bogota, kolumbijska družba, ustanovili latinskoameriško skupnost za tehnološke startupe, znano kot BogoTech.

“BogoTech je bil začetnik tehnoloških srečanj v Latinski Ameriki za zagonske podjetnike,” je povedal Rene. “Cilj je bil navdihniti skupnosti za ustanovitev novih podjetij in uresničiti potencial dela v startupih.”

Danes se srečanja odvijajo vsaka dva meseca, kjer se podjetniki, razvijalci, oblikovalci, vlagatelji in drugi zbirajo, da bi razpravljali in razstavljali nove podvige v industriji. Na preteklih dogodkih so bili predstavljeni uspešni latinoameriški tehnološki startupi, vključno z Rappijem, storitvijo dostave na zahtevo s sedežem v Bogoti, in MercadoLibre, spletno tržnico s sedežem v Buenos Airesu.

Branje slik: Podjetništvo in inovacije: uresničite svoje inovativne ideje

Podjetje ponuja vse, od praktičnih tečajev in coworking prostorov do naložbenih rešitev.

Leta 2010 se je HubBOG rodil iz podjetja BogoTech, s ciljem boljšega povezovanja podjetnikov in vlagateljev preko mrežnih dogodkov.

To je bil šele začetek. Dve leti pozneje je podjetje uvedlo tudi coworking prostor za ljudi, ki jih zanimajo inovacije in digitalni razvoj, za katere je Rene dejal, da je ena prvih v Kolumbiji. HubBOG je hkrati začel ponujati tečaje, namenjene poučevanju podjetnikov, kako povečati prodajo.

“V bistvu smo poskušali ustvariti prostor za coworking in akademske storitve, ki jih bo uporabljala skupnost podjetnikov, ki temelji na tehnologijah, kot so mobilne in spletne aplikacije,” je dejal Rene.

Leta 2011 je podjetje začelo mentorski program, v katerem so sodelovali ustanovitelji uspešnih tehnoloških podjetij in tudi ustanovilo Club De Ángeles Inversionistas, zasebno organizacijo za angelske vlagatelje. Preden so vedeli, je Rene dejal, da je HubBOG postal pospeševalec.

Do danes je klub pomagal več kot 140 startup podjetjem na latinskoameriškem trgu, vključno s Tappsi, TransmiSITP, LasPartes.com, LentesPlus in Undertrail, da bi našli uspeh.

Spodbujanje skupnosti odprtih inovacij

Rene nam je povedal, da HubBOG sledi edinstvenemu modelu, saj sodeluje z organizacijami na ravni podjetij na pobudah za odprte inovacije. “Ti programi združujejo velika podjetja s startup podjetji, ki zagotavljajo novost, potrebno za reševanje mikro problemov,” je dejal.

Inovacije so navadno zrele v startupih, kar je koristno za velike korporacije, ki so izgubile okretnost in prožnost pri odzivanju na hitrost tržnih sprememb.

“Takrat smo ugotovili, da imajo ta večja podjetja jasne in opredeljene procese, vendar jih imajo tako težko, ko gre za ustvarjanje novih rešitev,” je dejal Rene. “Morali smo ponuditi inovacijske programe, kjer bi zagoni podjetjem lahko pomagali najti načine za ustvarjanje novih izdelkov in storitev.”

Branje slik: Coworking; Nadarjenost, timsko delo in mreženje na enem mestu

Delovni prostori podjetja so zasnovani tako, da spodbujajo inovacije.

S programom HubBOG lahko podjetja izkoristijo specializirano znanje podjetnikov za reševanje svojih problemov na praktičen način, hkrati pa prihranijo denar za notranje raziskave, razvoj, testiranje in izvajanje novih tehnologij. Rene je dejal, da program tudi povečuje produktivnost in podjetjem pomaga doseči bolj smiselne poslovne cilje.

“Za Barclays je petkrat ceneje in trikrat hitreje sodelovati s tehnološkimi podjetji pri iskanju rešitev za njihove težave – naj gre za kibernetsko varnost, uporabniško izkušnjo ali težave z velikimi podatki – kot da poskušajo sami najti rešitve,” je dejal Derek White, Vodja oblikovalcev in digitalnih tehnologij v podjetju Barclays, v izjavi na spletni strani HubBOG.

Programi za pospeševanje, prilagojeni ekipam in podjetjem

Rene je dejal, da program za pospeševanje HubBOG-a za latinskoameriške podjetnike in startupe ni rešitev, ki bi ustrezala vsem. Namesto tega je intenzivna, prilagojena izkušnja, namenjena izboljšanju rezultatov in prodaje.

Prinaša široko paleto družbenih koristi, vključno z možnostjo srečanja s podjetnikom za individualno mentorstvo in mrežne dogodke z dobavitelji in partnerji. Udeleženci dobijo tudi sodelovanje v coworkingu, ki jim omogoča, da širijo svoje mreže tako, da se obkrožajo s tehnološkimi podjetji.

“Ko podjetja zaprosijo in plačajo svoje pristojbine, oblikujemo prilagojen načrt, ki vključuje najboljše svetovalce in delavnice za vsako ekipo,” je povedal Rene. “Na koncu programa bomo, če izpolnjujejo merila, ki jih potrebujemo, investirali v podjetje.”

Po podatkih HubBOG-a le 20% novih podjetij po vsem svetu preživi prvo leto. To pa ne drži pri diplomantih HubBOG-a. Rene nam je povedal, da je skupno vrednotenje od 290 podjetij, ki jih je HubBOG diplomiral v višini 270 milijonov dolarjev, stopnja preživetja 76%.

To pomeni, da od 290 podjetij 220 danes posluje še danes. Brez HubBOG-a je verjetno, da bi le 20% od teh 220 ali 58 podjetij še naprej poslovalo.

Leta 2020 se je HubBOG zavezal, da bo iz svojega prilagojenega pospeševalnega programa diplomiral 100 zagonov, pri čemer bo upošteval vrednotenje kot največji dejavnik uspeha.

V naslednjo desetletje: Načrti za pospešitev 2K podjetij

Toda to je samo na kratek rok. V naslednjem desetletju želi HubBOG pospešiti 2000 podjetij, da ustvarijo priložnosti za vlagatelje po vsem svetu, da prispevajo k gospodarstvu Latinske Amerike kot celote.

“Za vsa podjetja, ki jih pospešujemo, je najmanjša velikost trga Latinske Amerike,” je dejal Rene. “Ne ustvarjamo podjetij za Kolumbijo. Ne ustvarjamo podjetij za mesta. Ustvarjamo podjetja za regijo, za Latinsko Ameriko. Za nas je dovolj velika Latinska Amerika: 650 milijonov prebivalcev. Želimo ustvariti eksponentne naložbene priložnosti. “

V ta namen je program Eksponentne inovacije HubBOG zasnovan tako, da pomaga malim in srednje velikim podjetjem spodbuditi rast in se razširiti po celotni Latinski Ameriki. Program si prizadeva pomagati podjetjem pri ustvarjanju novih izdelkov in storitev, pomembnih za tržno povpraševanje, povečati prodajo z digitalnimi strategijami in zmanjšati stroške dobavne verige.

„Ne iščemo tradicionalnih podjetij; za eksponentno rast potrebujete tehnologijo, blockchain, velike podatke – to so eksponentne tehnologije, “je dejal Rene. “Potrebujete tudi eksponentno razmišljanje, kar je najtežji del.”

HubBOG si prizadeva združiti latinskoameriška podjetja, ki kažejo te lastnosti, s ključnimi vlagatelji, da ustvarijo velike gospodarske priložnosti. “To je naš poudarek na tem in naslednjih letih,” je dejal Rene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map