Kako globalno hiper-obsežno podjetje v oblaku OVH zagotavlja visoko uspešnost po boljši ceni za več kot milijon malih in srednje velikih podjetij in podjetij po vsem svetu

TL; DR: OVH se je pred skoraj 20 leti začel v Roubaixu v Franciji z manj kot desetimi strežniki in je OVH prerasel v tretjega največjega ponudnika gostovanja na svetu. Danes se OVH ponaša s 300.000 strežniki v 27 podatkovnih centrih v osmih državah. Infrastrukturni sistem podjetja zagotavlja visoko uspešnost, globalno varnost in cenovno ugodnost več kot milijon malih in srednje velikih podjetij ter podjetij na ravni podjetij po vsem svetu. In z razširjenim odtisom na nove ameriške trge bo OVH zagotovo še naprej zagotavljal hibridne, zasebne in javne rešitve v oblaku, ki temeljijo na potrebah, tehnološkim organizacijam z visoko rastjo, ki napajajo sodobno poslovno krajino.


Ko je 24-letni Octave Klaba izhajal iz študija na šoli za inženirstvo ICAM v Lilleu v Franciji, je vedel, da na trgu spletnega gostovanja obstaja praznina, in bil je odločen, da ga zapolni..

Octave je v Roubaixu, Francija, oborožen z majhnim posojilom družine in prijateljev ter 10 strežnikov, najetimi iz Pariza. Čeprav sama zamisel ni bila nehote – bila je to leta 1999 in so se podjetniki po vsem svetu podali na trg gostujočih mest – pristop Octave do gradnje infrastrukture in hlajenja je bil divje drugačen.

Namesto da bi se izogibali na videz nepremostljivih izzivov, ki jih prinaša vse večja konkurenca, jih je Octave sprejel kot priložnosti. Medtem ko je podjetje raslo, se je zatekel k pomoči očeta, matere in brata – prav tako inženirskega inženirja – in skupaj je družina pomagala zadovoljiti povpraševanje na trgu, hkrati pa ustvarjala prelomne izdelke in poslovne usmerjene spletne rešitve v tem procesu..

“Brez dvoma so to počeli, ker je bila njihova strast,” je dejal Russ Reeder, generalni direktor OVH ZDA. “Menili so, da je izziv graditi boljše tehnologije po ugodnejši ceni.”

Russ Reeder je dosegel glavo in logotip OVH

Generalni direktor OVH Russ Reeder nam je povedal, kako gostitelj pomaga podjetjem – velikim in malim – pri izgradnji svoje IT infrastrukture.

Ta strast se je izplačala, podjetje pa je raslo eksponentno. OVH je zdaj tretje največje gostiteljsko podjetje na svetu, ki ima 300.000 strežnikov v 27 podatkovnih centrih in napaja 18 milijonov spletnih aplikacij.

S prenovljenim infrastrukturnim sistemom, ki ga podpira globalna varnost, OVH ponuja več kot milijon strank po vsem svetu hibridne, zasebne in javne rešitve v oblaku na osnovi potreb. In podjetje nadaljuje s širjenjem sledi na hitro rastočih tehnoloških trgih.

Obnovljena infrastruktura, ki jo podpira Global Security

Oznaka OVH, “Inovativnost je svoboda”, je res odraz 18-letne poti podjetja.

“Ko so videli težave – kot bi to storila družina inženirjev – so jih podrli in ustvarili boljše, hitrejše in cenejše rešitve,” je dejal Russ.

Leta 2002, na primer, ko je zgodnja rast podjetja spodbudila potrebo po več strežnikih, je OVH zasnoval in zgradil svoje: GreenBox. Odtlej je še naprej zasnoval in gradil svoje lastne strežnike, stojala in gostiteljske stolpe, kar podjetju omogoča, da z dobavo zagotovi, da so standardi kakovosti doseženi od ravni proizvodnje.

Leto pozneje je OVH pridobil svoj prvi podatkovni center v stanovanjskem območju Pariza, kjer strežnikov zaradi hrupnih omejitev ni bilo mogoče hladiti s tradicionalno klimatsko napravo. Za premagovanje te težave se je podjetje obrnilo na revolucionarni pristop vodnega hlajenja. Do leta 2004 je podjetje razvilo vodni hladilni mehanizem za strežnike, ki je tišji in zmanjšuje porabo energije za tretjino v primerjavi s klimatsko napravo.

Sistem se zdaj uporablja v vseh centrih podatkov OVH.

“Očitno vodno hlajenje ni bilo novo – uporabljajo ga mainframe in igralni računalniki,” je dejal Russ. “Toda to je zagotovo edinstveno zdaj, ko imamo 270.000 strežnikov, ki so na ta način ohlajeni.”

Kolaž tehnikov, ki delajo na strežniku in na lokaciji podatkovnega centra OVH

Več kot milijon strank po vsem svetu uporablja visoko zmogljiv infrastrukturni sistem OVH.

Toda R&Nisem se ustavil pri strežnikih. Z namenom nadaljnjega zmanjšanja porabe energije je podjetje razvilo lastne hladilne sisteme, ki so v podatkovnih centrih popolnoma odpravili potrebo po klimatizaciji. Od leta 2010 imajo vsi novi podatkovni centri ta okolju prijazen sistem.

“To je omogočilo od 30 do 50% prihranka stroškov,” je dejal Russ.

Kot pri mnogih inovacijah OVH, se ti prihranki prenesejo na stranke, kar ustvarja strukturo stroškov, ki jo je težko premagati. Podjetje oblikuje in upravlja tudi svoje globalno optično omrežje.

“Imamo na tisoče kilometrov temnih vlaken, ki jih imamo, ovitih okoli ZDA, okoli EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) in po vsem svetu,” je dejal Russ.

Z globalno zmogljivostjo 12 Tbps po vsem svetu je OVH sposoben zagotoviti hitrejše hitrosti; pasovne širine 100 Mbps, 200 Mbps in 300 Mbps; in nizka latenca. In te lastnosti so podprte z zaščito pred napadi DDoS.

“Imamo več kot 3 TB zmogljivosti DDoS v 12-terabajtskem omrežju,” je dejal Russ. “To ni bilo slišati, zlasti za strukturo stroškov, ki jo imamo.”

Zagotavljanje hibridnih, zasebnih in javnih oblačnih rešitev na podlagi potreb

Russ nam je povedal, da je danes oblak podoben osnovnemu pripomočku, na primer električnemu, plinskemu ali vodnemu, ki bi ga prejel od ponudnika.

“Samo pomislite – prej ste morali ogrevati hišo skozi kamin,” je rekel. “Zdaj je neumno, da vam toplota ali plin ne bosta prihajali skozi pripomoček. Danes živimo vizijo, da je oblak resnično uporaben. Več ljudi se zaveda, da nikakor ne morejo sami. “

In inovativna narava OVH ga je postavila v najboljši položaj, da ponudi takšen pripomoček.

“Naš edinstven dejavnik – kar v resnici naredimo dobro” je, da smo popolnoma na novo izumili celoten kup tehnologij v oblaku, “je dejal Russ.

Podjetje ponuja štiri osnovne rešitve: stroškovno učinkovit virtualni zasebni strežnik (VPS); namenski strežniki, ki zagotavljajo visoke zmogljivosti za težke uporabnike; zajamčeni viri javnega oblaka; in prilagodljivost zasebnega oblaka, ki ga poganja VMware. Vse rešitve se uporabnikom ne morejo ukvarjati z upravljanjem infrastrukture, saj vso strojno opremo vzdržuje OVH.

OVH ponuja tudi hibridne rešitve v oblaku, ki strankam omogočajo mešanje in primerjanje izdelkov po potrebi s pomočjo tehnologije, kot je vRack. Poleg tega vRack Connect uporabnikom omogoča varno povezovanje svojega poslovnega omrežja v zasebno omrežje OVH.

OVH izkorišča hibridno tehnologijo oblakov VMware z vCloud® Air ™

Kot dolgoletni ponudnik oblakov je OVH tesno sodeloval z VMware, ki je že večkrat prepoznal gostitelja kot ponudnika leta.

“Bili smo eni prvih, ki smo vSphere odpeljali v zasebni oblak na strani infrastrukture,” je dejal Russ. “Smo vodilni na trgu in smo že sedem let globalni partner družbe VMware.

Russ nam je povedal, da je pred približno petimi leti VMWare pristopil k OVH z namenom, da vzpostavi tesnejše partnerstvo.

“OVH je dejal:” V redu, samo prodajalec bomo. Ne želimo se posebej poročiti z nikomer, “je dejal Russ. “To je takrat, ko je VMware ustvaril vCloud® Air ™, da bi ustvaril gostovano različico VMware.”

Julija je OVH pridobila EMEA del VMware vCloud® Air ™, saj je že maja vkrcal na ameriški del..

Cilj ZDA je, tako v ZDA kot v EMEA, izkoristiti hibridno tehnologijo oblakov, ki jo ponujata VMware in vCloud® Air ™, za obnovo po nesrečah in razširitev in nadomestitev podatkovnega centra..

Razširjen odtis zgrajen na trgih visoke rasti tehnologije

Po Russovih besedah ​​je nakup podjetja vCloud® Air ™ v ZDA OVH pomagal pospešiti hitro rast podjetja v Severni Ameriki.

“Uspeli smo napredovati načrt OVH v ZDA za približno tri do štiri leta z eno pridobitvijo,” je dejal Russ. “To je bila za nas neverjetna priložnost, saj se zlasti pri prevzemih želite prepričati, da gre za strateško povezavo.”

Nedavno dodajanje pisarniških prostorov v Restonu v Virginiji je to rast še spodbudilo. Z 20.000 kvadratnimi metri novega delovnega prostora bo podjetje v regijo prineslo približno 100 delovnih mest z nadaljnjo širitvijo.

Russ nam je povedal, da OVH gradi dva podatkovna centra v Virginiji in Oregonu. Podatkovni center East Coast bo začel delovati jeseni 2017, zagon West Coast pa bo prišel v prvem četrtletju 2018.

“Zelo sem navdušen nad izstrelitvijo,” je dejal Russ. “Imamo neverjetno ekipo z odlično tehnologijo, za katero mislim, da bo resnično motila ameriški trg.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector