Group-IB: utiranje poti v kibernetsko raziskovanje, preprečevanje in odzivanje z rešitvami in storitvami kibernetske varnosti

TL; DR: Group-IB je podjetje v Singapurju, ki je specializirano za preprečevanje in preiskovanje kibernetskih napadov v misiji spremljanja, prepoznavanja in preprečevanja spletnih groženj. Organizacija naprednih programskih in strojnih izdelkov je bila zasnovana na podlagi 16-letnih izkušenj s kibernetskimi preiskavami in digitalno forenziko. Ne glede na to, ali podjetjem pomaga zaščititi ugled svojih blagovnih znamk ali uporabiti raziskave, da ostanejo korak pred akterji groženj, si Group-IB prizadeva, da bi internet postal varnejši.


Delodajalci in raziskovalci že več kot desetletje opozarjajo na vztrajno pomanjkanje tehnoloških znanj. Do prihodnjega leta bo v Ameriki na voljo približno 1,4 milijona računalniških delovnih mest, le 400.000 diplomantov na fakulteti jih bo pripravljenih zapolniti.

Če menite, da je statistika odraz velike težave, se zavirajte: kmalu se bo poslabšalo. Nedavne študije napovedujejo, da se bo primanjkljaj spretnosti do leta 2030 razširil na 85 milijonov delavcev po vsem svetu.

Pomanjkanje tehničnih talentov je morda najbolj zaskrbljujoče, če upoštevate njegove posledice za industrijo kibernetske varnosti. Na primer, v Evropi se več kot 50% vseh podjetij in dobrodelnih organizacij sooča s tehnično vrzeljo v kibernetski varnosti, zaradi česar so izpostavljeni vse bolj zlonamernemu spletnemu okolju.

Logotip skupine-IB

Group-IB je svetovni vodja pri lovu na grožnje in obveščevalnih podatkih.

Dobra novica? Organizacije, kot je Group-IB, uporabljajo tehnologijo, da bi odpravile te vrzeli. Podjetje je v okviru okvira za lov na nevarnosti na primer združeno upravljano odkrivanje in odzivanje z avtomatskim lovljenjem zunanjih groženj.

“Tehnologija je bila dejansko razvita, da bi pomagala našim analitikom pri vodenju groženj proti različnim slabim akterjem,” je dejal Nicholas Palmer, vodja mednarodnega poslovanja v skupini-IB. “To tehnologijo smo interno uporabljali tri leta, preden smo ugotovili, da lahko v centre za varnostne operacije po vsem svetu prinese nove zmogljivosti in učinkovitosti.”

Kot vodilni ponudnik obveščevalnih podatkov o grožnji z visoko zvestobo, Group-IB ponuja tudi širok spekter izdelkov in storitev za preprečevanje, odzivanje in preiskave, od obveščanja in odkrivanja groženj do rešitev IP in zaščite blagovne znamke. Navsezadnje je skupina-IB namenjena zaščiti strank na spletu z inovativnimi rešitvami.

Ima 16 let izkušenj na področju groženj in obveščevalne službe

Group-IB je leta 2003 ustanovil ustanovitelj Ilya Sachkov in skupina študentov Moskovske državne tehniške univerze Bauman in se sprva specializiral za kibernetske preiskave. Šestnajst let kasneje ima podjetje sedež v Singapurju in ne zadrži načrtov za nadaljnjo širitev po vsem svetu.

“Pred šestnajstimi leti je bilo v najboljšem primeru težko obvladovati varnostne incidente,” je dejal Nicholas. “Banke in druge vrste podjetij so morale nekoga poklicati, da pride, usmeri omrežje in svetuje glede nadaljnjih korakov.”

Skupina-IB je to praznino zapolnila in ustanovila glavni laboratorij za digitalno forenziko do leta 2010, do leta 2011 pa računalniško ekipo za odzivanje na računalnike (CERT-GIB), ki od takrat naprej vsebujejo kibernetske grožnje – od vdorov v omrežje in okužbe z zlonamerno programsko opremo do uhajanja podatkov in spletne prevare – ne glede na to, kdaj in kje se pojavljajo in kdo je vpleten.

“Kot podjetje, ki med drugim ponuja storitve odzivanja na nesreče, začnete zbirati veliko informacij o grožnjah in akterjih groženj,” je dejal Nicholas. “Družba se je razvejala, začela izvajati preiskovalne storitve in okrepila odnose z lokalnimi in mednarodnimi organi kazenskega pregona.”

Nato je uporabila svoje forenzične in preiskovalne izkušnje za razvoj izdelkov, ki bi napovedovali in preprečevali, da bi se prihodnji napadi zgodili. Danes je Group-IB tudi uradni partner Europola, člana Svetovnega gospodarskega foruma, ki ga priporoča Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE). Gartner, IDC in Forrester prepoznajo izdelke podjetja.

Group-IB sestavljajo nadarjeni strokovnjaki na več področjih, od analize zlonamerne programske opreme do forenzike, boja proti goljufijam in kibernetskih groženj. Njegova baza strank vključuje banke, finančne institucije, prodajalce programske in strojne opreme, ponudnike telekomunikacijskih storitev, naftna in plinska podjetja ter blagovne znamke za široko potrošnjo (FMCG) iz Argentine, Avstralije, Brazilije, Kanade, Ekvadorja, Libanona, Rusije, Velike Britanije. , in ZDA.

Izogibajte se dragih poškodb prebivalstva z robustno zaščito blagovne znamke

Današnja podjetja morajo občutljive podatke varovati pred zlonamernimi akterji ali tvegati finančno in ugledno propadanje. Številni prevaranti si želijo, da bi pridobili dobiček od blagovnih znamk, ki jih poznajo in jim zaupajo s kloniranjem uglednih strani, sklepanjem goljufivih pogodb in lažnimi promocijami.

V panogah, kot so trgovina na drobno, proizvodnja, letalski promet in kripto valuta, lahko napad neposredno povzroči nekaj milijonov dolarjev. Goljufi tudi spodkopavajo ugled blagovne znamke, kar izkrivlja zaupanje in vodi do posredne izgube kupcev.

Po podatkih spletnega mesta Group-IB prevaranti uporabljajo različne metode za izkoriščanje blagovnih znamk. Na primer, lahko ustvarijo goljufivo spletno mesto, s katerim prevarajo stranke pri zagotavljanju občutljivih podatkov in plačevanju. Prav tako bi lahko ustvarili ponarejene skupine družabnih medijev, da bi dobili dostop do informacij o strankah. Lahko pa ustvarijo tudi zlonamerne mobilne aplikacije z blagovno znamko uveljavljenega podjetja za distribucijo zlonamerne programske opreme. Vse te metode zlorabljajo blagovne znamke z zagotavljanjem negativne izkušnje s strankami.

Cilj skupine-IB je zaščititi blagovne znamke pred nenehno razširjenim naborom spletnih groženj z nenehnim samodejnim nadzorom nad več kot 3 milijoni omrežnih virov. V ta namen je podjetje ustvarilo svojo ekipo za zaščito blagovnih znamk. Namesto da bi zgolj prepoznala kršitve, tehnologija razkrije napadalčevo celotno infrastrukturo in tako izbriše vir prevare..

Organizacija običajno določi vrsto potrebnega odziva in v samo 30 minutah blokira goljufiva mesta. Če ta pristop ne bo uspešen, bo Group-IB vzpostavila odnose z registratorji najvišje ravni, ponudniki gostovanja in ponudniki internetnih storitev.

“Če blagovne znamke nimajo dostopa do tega znanja, so odkrito sedeče račke, ko gre za akterje ogrožanja, ki znajo zaobiti najnaprednejšo tehnologijo na trgu in izvesti napade po svoji volji,” je dejal Nicholas. “Orodja in znanje, ki smo jih prevedli, lahko podpremo stranke, tako z vidika izdelka kot storitve.”

Nicholas je dejal, da Group-IB deluje tudi pri zaščiti blagovnih znamk v smislu intelektualne lastnine z blokiranjem distribucije ponarejenih izdelkov po internetu. Za zaščito digitalnih vsebin organizacija uporablja rešitev proti piratstvu, ki spremlja več kot 100.000 virov, od hudodelskih sledilcev do platform na globokem spletu.

Uporaba raziskav za korak pred spletnimi kriminalci

Kar zadeva nenehni razvoj, je Nicholas povedal, da so povratne informacije strank po vsem svetu pomembne zaradi majhnih prilagoditev, ki jih uresničuje ekipa, združitev notranjih raziskav in znanje o kibernetski kriminaliteti pa v veliki meri oblikuje nove izdaje izdelkov, kot je TDS Huntbox.

“Naša sposobnost raziskovanja kibernetske kriminalitete in kibernetskih kriminalcev je med najboljšimi v industriji,” je dejal Nicholas. “Seveda pri svojih izdelkih izkoriščamo velike podatke in umetno inteligenco, toda naše 16-letne izkušnje in nabrano znanje so res tisto, zaradi česar se Group-IB izpostavlja.”

O nas

Skupino Group-IB sestavljajo strokovnjaki na različnih področjih, od analize zlonamerne programske opreme do skladnosti.

Kot je povedal Nicholas, izkušnje skupine pri odzivanju na dogodke in preiskavah pomagajo podjetju nenehno uvajati nove rešitve za zaščito uporabnikov pred spletnimi grožnjami. “Naša prepoznavnost kibernetske kriminalitete in kibernetske kriminalitete gre neposredno v razvoj naših izdelkov,” je dejal.

Nicholas je poleg okvira za lov na grožnje skupine-IB dejal, da je Group-IB ponosen na razvoj dogodkov, kot je Secure Bank, orodje za preprečevanje goljufij in napadov na strani stranke, ki bankam omogoča pomoč pri odkrivanju groženj na sejah, platformah in napravah; in Varni portal, ki zagotavlja osebno zaščito pred goljufijami in varnost podatkov za e-trgovino, spletna mesta in naročniške storitve.

Predstavljamo novo globalno sedež skupine-IB v Singapurju

Junija je Group-IB sporočil, da je podjetje uradno ustanovilo svoj povsem nov svetovni sedež v Singapurju, kjer bo pomagalo lokalnim podjetjem in nadarjenim spletnim kriminalom.

“Ključni element naše strategije je sodelovati z vodilnimi univerzami v Singapurju za razvoj visoko usposobljenih strokovnjakov za kibernetsko varnost s skupnimi izobraževalnimi programi in tečaji usposabljanja z vodilnimi Singapurskimi šolami,” je dejal Nicholas v sporočilu za javnost. „Group-IB je pred kratkim podpisala memorandum o soglasju s Singapurskim inštitutom za tehnično izobraževanje (ITE), glavnim ponudnikom tehničnega izobraževanja v Singapurju, v okviru katerega obe stranki nameravata študentom zagotoviti močno teoretično podlago in praktično usposabljanje v edinstvenih učnih okoljih znotraj različna področja kibernetske varnosti. “

“Pričakujemo, da bomo uvedli tudi lokalne pisarne v drugih regijah – vse je v tem, da podpiramo naše stranke,” nam je povedal Nicholas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector