Gradimo na 20 let izkušenj s gostovanjem: Kako ICDSoft pomaga strankam v 140+ državah, da s pomočjo podpore in preglednosti razvijejo svoje spletne strani

TL; DR: Spletno gostovanje ICDSoft je začelo služiti peščici mednarodnih strank in je neprestano raslo po zaslugi vrednosti, ki jo podjetjem ponuja že več kot dve desetletji. Paket rešitev podjetja je bogat s funkcijami in je narejen tako, da ustreza različnim primerom in proračunom za poslovno uporabo. ICDSoft ohranja pregledno uspešnost zaradi preglednih operativnih praks in osredotočenosti na zagotavljanje visoko zmogljive infrastrukture gostovanja. In zavezanost gostitelja za podporo strankam kažejo njene izjemne letne stopnje zadrževanja.


Kot številna podjetja, ki jih uporablja, je tudi spletni strežnik ICDSoft začel majhno. Ko je podjetje zašlo leta 2001, je imelo manj kot 300 strank. Toda zaradi te skupine je bila nenavadna njena geografska raznolikost.

ICDSoft je od vsega začetka služil strankam v državah na štirih celinah, med drugim v Hong Kongu, Bolgariji in Kanadi. In ta odjemalska baza je hitro rasla. Do drugega leta je ICDSoft služil strankam v skoraj 50 državah in na vseh celinah, razen na Antarktiki.

ICDSoft logotip

ICDSoft je začel majhno, a hitro si je ustvaril svetovni ugled zaradi svoje kakovostne storitve in preglednosti.

Danes, skoraj dve desetletji po ustanovitvi, ima ICDSoft več deset tisoč kupcev v več kot 140 državah – in celo povečuje svojo rast z interaktivnim zemljevidom. Ta hitra rast po vsem svetu dokazuje, koliko strankam je všeč njegova gostiteljska storitev.

Pomemben del pritožbe je tudi njegova preglednost, ki jo obširno dokumentira z objavljenimi meritvami. Pravzaprav se je ICDSoft odločil postati eno najbolj odprtih podjetij gostiteljske industrije.

Dimitar Dimitrov, izvršni direktor ICDSoft, je dejal, da se vedno osredotoča na kakovost izdelkov in storitev, ki jih ponuja, ne pa na to, ali dela tržne poteze ali pritegne nove posle.

“Zavedam se dejstva, da so bili naši konkurenti in še vedno veliko trošijo za oglaševanje, kar jim omogoča, da nenehno rastejo, a moj cilj je bil vedno kakovost in ne številke,” je dejal.

In uporabnikom ni treba upati, da so podatkovni centri ICDSoft učinkoviti in na voljo, ker lahko sami vidijo podatke strežnika v realnem času. Ekipa ICDSoft je ustvarila prostor, kjer si lahko vsakdo – ne glede na to, ali je stranka ali ne -, ogleda vsak regal in posamezen strežnik ter si ogleda njegovo trajanje delovanja, uporabo RAM-a in drugo.

To je edinstvena namestitev, toda ICDSoft je edinstveno podjetje, ki nalogo zagotavlja zanesljive storitve zvestim strankam po vsem svetu..

Zagotavljanje preglednosti z javnimi meritvami gostovanja

Čeprav je ICDSoft v gostujočem poslu že skoraj 20 let, se ne boji preusmeriti svojih poslovnih strategij, če meni, da bi kupci lahko imeli koristi. Zato se je odločil, da bo javno objavil podatke o uspešnosti.

»Kot vsa uspešna podjetja smo tudi vedno spremljali in beležili najpomembnejše meritve uspešnosti. Pred kratkim smo se odločili, da bomo v javnosti objavili skoraj vse te meritve, “je povedal Ivailo Ivanov, podporni nadzornik pri ICDSoft..

Zdaj si lahko vsak kupec, potencialna stranka ali radoveden opazovalec ogleda statistike uspešnosti podjetja in izvede, kaj podjetje ponuja svojim uporabnikom. In ekipa se je odločila, da bo na voljo še več informacij o podjetju – ne glede na to, ali gre za načrt pisarne ali globalni prodajni zemljevid.

To ni le neobičajen korak, ki ga lahko sprejme podjetje, ki gostuje, – osvežujoč korak za skoraj vsako podjetje. To je tudi preskok vere, saj lahko kakršne koli težave z zmogljivostmi, trni ali izpadi opazimo v realnem času na računalniških monitorjih po vsem svetu. Za mnoga druga podjetja ta stopnja odprtosti ne bi bila nič drugega kot grozljiv miselni eksperiment.

Vendar mnogi strokovnjaki trdijo, da je ta preglednost vredna tega. Forbes je zapisal, da imajo podjetja veliko dobrih razlogov, da se “trudijo k preglednosti.” V drugi raziskavi o izdelkih z oznako so raziskovalci ugotovili, da je 94% vprašanih verjetno zvesti znamki, ki ponuja popolno preglednost, medtem ko bi bilo 73% tistih potrošnikov pripravljenih plačati več za izdelek, ki zagotavlja popolno preglednost.

Posnetek zaslona mednarodnega odtisa ICDSoft

Preglednost je pomembna za ICDSoft, zato podjetje ponuja številne lastne meritve in statistike na spletu.

Seveda je gostovanje veliko drugačen izdelek kot blago, ki ga potrošnik lahko najde v trgovini. Toda ICDSoft je spoznal, da njegove stranke enako skrbijo za varnost delovanja svoje gostiteljske arhitekture kot za sestavine v njihovi hrani. Smiselno je, da ljudje to želijo vedeti natančno kaj kupujejo, in to je vrsta informacij, ki jih ponuja ICDSoft.

Ker ICDSoft ponuja tako podrobne podatke, si uporabniki enostavno pomagajo, saj so njihova spletna mesta v dobrih rokah. Dajanje teh informacij na spletu vsem, ki jih lahko vidijo, motivira tudi ekipo ICDSoft za zagotovitev, da so številke videti dobro.

“Odkrito prikazujemo vsak vidik našega poslovanja, od dejanske podpore in obremenitve infrastrukture do finančnih statistik,” je dejal Ivailo. “Nekatere statistike so celo v realnem času. To ni običajna praksa v panogi, vendar z veseljem ponujamo informacije. “

Pomoč podjetjem pri iskanju spletnih rešitev, združljivih s svojimi misijami

V prvih štirih letih je ICDSoft ponudil en načrt gostovanja. Ko je podjetje raslo, so dodali še dva načrta za sprejem podjetij, ko so rasla. Podjetje celo opisuje razvoj in priljubljenost svojih načrtov z drugo interaktivno grafiko.

Čeprav je svoje načrte razširil, osnovna zaveza za storitve in kakovostno infrastrukturo ostaja enaka, kot je bila ob ustanovitvi podjetja. Razlika je le v tem, da je z leti ta temelj postal močnejši.

Ena od standardnih funkcij, ki jo stranke najbolj cenijo, je hitra in strokovna podpora ICDSoft. Podjetje ne zanemarja vstopnic za podporo in čaka na čakalne dobe. Notranji pregled več kot 500.000 vstopnic je pokazal, da je bil povprečni odzivni čas krajši od sedmih minut.

Posnetek zaslona podatkov o načrtu gostovanja ICDSoft

ICDSoft se trudi, da stranke prilagodi načrtu gostovanja prave velikosti za njihove potrebe.

Najpomembneje je, da je ekipa, ki se odzove na te vozovnice, skupina IT strokovnjakov iz različnih tehnoloških okolij.

In ICDSoft ponuja funkcije, ki so prav tako impresivne kot njegovo odzivno podporno osebje. Opravlja tudi brezplačne selitve na spletna mesta in ponuja 100-dnevno garancijo vračila denarja za nove stranke, ki bodo preizkusile storitve brez tveganja.

Družba si prizadeva tudi za zagotavljanje nepregledne varnosti. Kupci bodo na nadzorni plošči s samo enim klikom našli brezplačna potrdila “Šifrirajmo”. ICDSoft izvaja vsakodnevno varnostno kopiranje vsega, kar je od e-poštnih sporočil do podatkovnih baz MySQL in ima gesle, zaščitene z geslom, zaščito s hitrimi povezavami za slike in sezname blokiranja v realnem času, ki filtrirajo neželeno pošto.

Ali podjetje potrebuje zanesljivo gostovanje v WordPressu ali raje upravlja VPS, ga ICDSoft pokriva. Poleg tega njegovi strežniki poganjajo enega najbolj stabilnih operacijskih sistemov na trgu – Debian Linux.

Osredotočeno na zadovoljstvo svojih kupcev in ne preganjanje novih strank

Mnoga podjetja – ne le ponudniki gostovanja – se osredotočajo na doseganje novih strank v številnih drugih vidikih svojega poslovanja. Seveda je to logična končna točka današnje poslovne filozofije “rast po vseh stroških”. Ampak ta filozofija ni podvržena službi za stranke. Zato se skupina ICDSoft osredotoča na zadovoljevanje obstoječih strank, preden poskuša pridobiti nove.

“Za razliko od večine podjetij v tej panogi so naše pristojbine za obnovo za naše stranke nižje od njihovih začetnih stroškov,” je dejal Ivailo. “Vsi naši neposredni kupci dobijo zajamčen 20-odstotni popust – tudi če ne naročijo drugih storitev pri nas. Naši partnerji za prodajalce dobijo še večje popuste za naročila in podaljšanje – 50%. “

Posnetek zaslona prihodkov ICDSoft po letnem grafikonu

Velika večina letnih prihodkov ICDSoft prihaja od strank, ki s podjetjem obnavljajo svoje storitve.

Lastni podatki ICDSoft dokazujejo, da strategija odmeva s strankami. Medtem ko se njeni konkurenti pritožujejo nad stopnjami obnavljanja kar 50% in se ponašajo s stopnjami kar 75%, je stopnja podaljšanja ICDSoft stalno višja, pogosto 85% ali več.

Drug razlog, da so te cene impresivne, je, da ICDSoft svojih strank ne samodejno obnavlja in zaračunava.

»Nikoli nismo uporabljali samodejnega zaračunavanja za nobeno od svojih storitev in nikoli nismo zbirali nobenih podatkov za preverjanje pristnosti plačil. Stopnje obnavljanja nismo dosegli tako, da smo bili pocukrani – to smo storili zaradi naše podpore, uspešnosti, dostave, funkcij, stabilnosti in razumevanja potreb naših strank, “je povedal Ivailo.

Ne glede na to, ali je zvestim strankam delil podatke ali ponuja popuste, se je ICDSoft uspel držati svoje pregledne strategije za stranke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector