GoDaddy: Kako svetovni registrator domene številka 1 nadaljuje 20-letno misijo za pomoč malim podjetjem, da uspejo s pomočjo spleta

TL; DR: V dveh desetletjih, odkar je GoDaddy začel zagotavljati cenovno dostopne storitve za registracijo domen, je poslanstvo družbe ostalo enako – demokratizirati splet za mala podjetja. Danes je GoDaddy veliko več kot registrator domene, saj podjetjem pomaga povečati spletno prisotnost, izboljšati komunikacijo in povečati produktivnost. S povečano osredotočenostjo na pomoč malim in srednjim podjetjem v razvijajočih se gospodarstvih na spletu se podjetje zavezuje k izravnavanju digitalnih igralnih pogojev v svetovnem merilu. Kot rezultat tega prepoznamo GoDaddy z nagrado za razvijalce ™ za razbijanje ovir za vstop na spletne trge.


Če ste leta 1995 želeli ime domene, ste ga morali kupiti od Network Solutions. Težko si je danes zamisliti tak monopol, toda ustanovitelj GoDaddy Bob Parsons in njegova ekipa sta to izkusila iz prve roke, ko sta iskala način, kako svoje stranke SMB takrat povezati v spletu.

“Prihajali so iz potrošniškega trženja, kjer so več let sodelovali z majhnimi podjetji,” je dejal Steven Aldrich, glavni produktni direktor pri GoDaddyju. “Po spletu so ugotovili, kako pridobiti ime domene in odkrili so, da je Network Solutions edini ponudnik, ki je dve leti zaračunal več kot 70 dolarjev.”

Ekipa je vedela, da cene ne bi smele biti tako visoke. “Imena domen resnično stanejo le nekaj dolarjev na leto,” je dejal Steven. “Tako je ekipa pomislila:” Pa pojdimo pomagati pri demokratizaciji spleta za ta mala podjetja. “

To priložnost so našli v letu 1999, ko je Internet Corporation za dodeljena imena in številke (ICANN) odprla vrata za nove registratorje, s čimer se je končalo šestletno vladanje Network Solutions.

Glavni direktor izdelkov za izdelke Steven Aldrich in GoDaddy sta bila ustreljena

Glavni direktor za izdelke Steven Aldrich je dejal, da GoDaddy malim in srednjim podjetjem olajša izdelavo in vzdrževanje spletne prisotnosti.

Bob in njegova ekipa sta v podjetju Jomax Technologies delovala od leta 1997, leta 1999 pa sta ime podjetja spremenila v GoDaddy. Leta 2000 je GoDaddy postal registrator, ki je pooblaščen za ICANN, in začel uporabljati imena domen v višini 70% manj, kot so zaračunali voditelji v panogi.

Kljub temu je bil takrat dostop do spletnih strani za mnoge zapleten postopek. “Potrebovali ste nekaj resnih konjskih moči, da ste lahko postavili in zagnali spletno mesto,” je dejal Steven. “Naš cilj je bil, da ljudje neverjetno preprosto oživijo svoje ideje na spletu.”

To poslanstvo vodi podjetje do danes. “V industriji in znotraj podjetja se je v zadnjih 20-ih letih zgodilo veliko sprememb, vendar ostaja izjemno dosledno poslanstvo, ki vsem prinaša moč spleta,” je dejal Steven.

To je plemenit cilj in takšen, za katerega smo si zaslužili, da je naš razvijalčev izbor izbiral ™.

Spodbujanje dostopnosti: pomoč podjetjem, da povečajo spletno prisotnost

Steven je dejal, da je rast ekipe v zadnjih dveh desetletjih neposreden rezultat trdega dela in odločnosti. “Začeli smo brez strank, danes pa imamo 18 milijonov,” je dejal. “Začeli smo brez domenskih imen, danes pa imamo nekaj 80 milijonov.”

Po Stevenu je GoDaddy zdaj največji svetovni ponudnik domen, saj ima 1 od vsakih 4 domen po vsem svetu. “Toda podjetje je toliko več kot domene,” je dejal. »Kupci zaupajo GoDaddyju, ker so z nami delali v tem osnovnem delu svoje spletne identitete, vendar smo jih razširili, da bi jim pomagali pri gradnji svojih spletnih podjetij.«

Ne pretirava: poleg domen današnji GoDaddy ponuja izdelavo spletnega mesta; predloge; upravljane storitve WordPress; deljeno, virtualno in namensko gostovanje; SSL certifikati; varnostna orodja; storitve spletnega trženja; med drugimi viri in telefonske številke podjetij.

Pasica, ki prikazuje GoDaddy's

Več kot domene: GoDaddy si prizadeva narediti spletno oblikovanje in gostovanje z različnimi spletnimi storitvami.

“Ljudje začenjajo razmišljati:” Samo želim, da moje spletno mesto deluje – ne želim se igrati z gumbi, številčnicami in gumbom “, je dejal Steven. “Če ima stranka na primer prometno vrstico, bi raje, da jo preprosto opravimo.”

Steven nam je povedal, da je še posebej navdušen nad podjetjem nadziranih rešitev WordPress. “WordPress je z velikimi maržami vodilni svetovni CMS in še naprej vlagamo v platformo, tako da uporabniki, ki namestijo WordPress na vrh svojega gostiteljskega načrta, ne bodo morali skrbeti za ostalo,” je dejal.

S podporo za WP Premium bodo strokovnjaki GoDaddyja za WordPress reševali težka vprašanja, vključno z razvojem, vzdrževanjem tem, upravljanjem baz podatkov, oceno spletnih strani in administrativnimi nalogami.

“Lastniki podjetij niso večji tehnološki ali marketinški strokovnjaki kot pred 20 leti – še vedno samo poskušajo voditi svoja podjetja,” je dejal Steven. “V teh 20 letih vsaj v mojem časovnem pasu nismo povečali niti števila ur na dan.”

Izgradite vidnost, izboljšajte komunikacijo in povečajte produktivnost

GoDaddy si prizadeva pomagati strankam pri doseganju širokega nabora spletnih ciljev glede prisotnosti, produktivnosti in komunikacije. “Če danes niste vidni v spletu in družbenih medijih, ste nevidni,” je dejal Steven.

Tukaj pridejo SEO storitve GoDaddy, ki se začnejo pri 6,99 USD na mesec. “Prepričajmo se, da imate možnost ne samo imeti spletnega mesta, ki vašo idejo predstavlja ljudem na odprtem spletu, temveč tudi, da je vaša vsebina najdena na različnih spletnih straneh družbenih medijev in iskalnikih, kjer vas ljudje iščejo, «je dejal Steven.

Odpiranje linij komunikacije med podjetji in njihovimi potencialnimi strankami je še eno pomembno vprašanje. GoDaddy si z orodji, kot je SmartLine, aplikacija za pametne telefone, ki uporabnikom daje drugo telefonsko številko za poslovne namene, zagotavlja brezhiben postopek v tem pogledu..

Pojdi, logotip GoDaddy

GoDaddy si prizadeva pomagati malim in srednje velikim podjetjem pri doseganju njihovih poslovnih ciljev v spletu in zunaj njega.

“Lastniki malih podjetij se trudijo, da bi dobili svoje podjetje,” je dejal Steven. “Poskušajo poslati predloge. Poskušajo prejeti telefonske klice od potencialnih in jih spremeniti v kupce. Tako smo tem strankam izdali vrsto komunikacijskih orodij z osnovami, kot so poslovne telefonske številke. “

Orodje podjetja za produktivnost vključuje profesionalne e-poštne načrte, Office 365 in spletna orodja za knjigovodstvo. “Z vidika produktivnosti, če podjetje raste in doda več zaposlenih, je naša platforma prilagodljiva v smislu tehnologij, kot sta e-pošta ali Office,” je dejal Steven. “Z vami lahko rastemo.”

GoDaddy ima še vedno stranke, ki so s podjetjem že od prvega dne. Ko je podjetje raslo, so te stranke sčasoma dodale več storitev. “Dodali bodo marketinške storitve poleg tega, kar so začeli s spletno prisotnostjo, kar jim bo pomagalo še bolj rasti,” je dejal Steven.

Olajšajte tehnične obremenitve in se osredotočite na spreminjanje pričakovanj kupcev

Steven nam je povedal, da lahko družbe upravljane ponudbe storitev služijo kot virtualni zaposleni za panoge vseh oblik in velikosti. Pred kratkim je pomagal lastniku drsalnega drsalca in laserskih oznak za areno v vrednosti 90.000 kvadratnih metrov, da je zgradil spletno prisotnost, ne da bi potreboval najem sysadmina ali razvijalca.

“Želeli so, da ljudje obiščejo njihovo spletno mesto, dobijo informacije o svojih urah in resnično dobijo občutek, kakšna bo izkušnja, ko se pojavijo,” je dejal Steven. “Naša vizija za take projekte je ustvariti vsebino, ki jo lahko podjetje širi po vsem svetu, ne da bi se morali skrbeti za kaj tehničnega.”

GoDaddy ima te vrste pogovorov s strankami vsak dan. V večini primerov podjetja iščejo zaupanja vrednega partnerja, ki bo odgovoril na njihova vprašanja in jim pomagal izbrati prave izdelke.

“To je zame najbolj vznemirljivo, kar počnemo – izenačimo enake pogoje za te stranke, ki so tako navdušeni nad tem, kar počnejo vsak dan,” je dejal Steven. “To so mala podjetja, ki se samozavestno opirajo na sposobnosti podjetij, kot je GoDaddy, da postanejo uspešna – in to je velika odgovornost, ki jo resno jemljemo.”

Grafika, ki prikazuje storitve za stranke GoDaddy

Podjetje si prizadeva za izravnavo spletnih pogojev z upravljanimi storitvami, ki podjetjem pomagajo rasti.

Poslanstvo podjetja je zagotoviti, da se trud, ki ga stranke vložijo v gradnjo svoje spletne prisotnosti, izplača. “Če lahko vaše spletno mesto rezervira sestanke za vas, prodajate izdelke in se pogovarjate o tem, kako velika je vaša storitev skozi oči obstoječih strank, to bo povečalo vaše podjetje,” je dejal Steven.

Stranke se tudi obrnejo na GoDaddy, da ostanejo v koraku z nenehno razvijajočo se panogo – pa naj to pomeni zagotavljanje, da je vsebina odlična na mobilnih napravah ali najnovejše varnostne ukrepe.

Prihodnje naložbe v povezljivost, varnost in globalno gospodarstvo

Ker podjetje še naprej raste, bo vlagalo v to, da bo še lažje vzpostavilo učinkovito spletno prisotnost.

“Trudimo se, da bi naše različne storitve tesneje povezali,” je dejal Steven. “Delali smo lepo delo ljudem pri oblikovanju spletnega mesta, vdelavi SEO in vgradnji družabne prisotnosti in želimo ustvariti še večjo povezanost med aplikacijami.”

Povezava med komunikacijskim sistemom podjetja in njegovo spletno stranjo bo pomemben poudarek za GoDaddy, ki namerava na svoja spletna mesta vdelati dodatno trženje po e-pošti, načrtovanje sestankov in orodja za e-trgovino. “Ideja je, da bi lastnikom in zaposlenim v podjetju olajšali vodenje svojega podjetja in jim ni treba skrbeti za sestavljanje stvari,” je dejal Steven.

GoDaddy bo pozoren tudi na napredek na področju varnosti, da bi še naprej varoval stranke pred spletnimi grožnjami. “Na svetu očitno obstaja tveganje in želimo zagotoviti, da naredimo vse, da uporabnike zaščitimo pred tveganjem: zaščitimo njihove podatke, zaščitimo njihovo spletno mesto, zaščitimo svoje stranke,” je dejal Steven.

Danes GoDaddy služi strankam v skoraj vseh državah sveta. Ko se podjetje širi, je njegov cilj med drugimi lokacijami prinesti še več funkcij v države jugovzhodne Azije, Evrope in Latinske Amerike. Podjetje si prizadeva za izravnavo enakih pogojev za mala podjetja v nastajajočih gospodarstvih, da bi ustvarili več priložnosti za ljudi po vsem svetu.

“Trdno verjamemo, da je svet boljše mesto, ko ljudje čutijo strast do tega, kar počnejo vsak dan,” je dejal Steven.

Poslanstvo zagotovo odmeva zaveze, ki jih je podjetje prevzelo dve desetletji prej: demokratizacijo spleta za ta mala podjetja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map