Generalni direktor Ruslan Synytsky o podjetju Jelastic: Cloud PaaS, ki omogoča avtomatizirano upravljanje, hitro uvajanje in enostavno skaliranje resničnost za razvijalce

TL; DR: Jelasticovo orodje Platform as-a-Service (PaaS) Jelastic, ustanovljeno leta 2011, da zapolni prazno na trgu, avtomatizira naloge sysadmin, tako da se lahko razvijalci osredotočijo na tisto, kar je najbolj pomembno – ustvarjanje aplikacij. Ekipa izkušenih tehnoloških voditeljev, razvijalcev in vodje projektov s sedežem v Pali Alto, Kalifornija, je predana zagotavljanju napredne tehnologije, podprti z visokimi stopnjami podpore. Nedavno smo dohiteli izvršnega direktorja in soustanovitelja Ruslana Synytskyja, ki nas je seznanil s priljubljenimi funkcijami, kot so upravljanje infrastrukture v več oblakih in s plačilom pri uporabi cen, ter prihajajočimi izdajami, vključno z upravljanim Kubernetes hostingom.


Avtomatizacija – sila, ki je tako močna, da jo nekateri ocenjujejo kot del moderne industrijske revolucije – na novo določa način, kako živimo, komuniciramo in opravljamo svoja dela. Tako kot nova montažna linija v preteklosti tudi ta nova tehnologija podjetjem omogoča povečanje proizvodnje in pozornost usmerjajo k nalogam višjega nivoja.

Ruslan Synytsky je ta koncept dobro razumel, ko je soustanovil Jelastic, oblačno platformo, ki podjetjem omogoča avtomatizacijo določenih inženirskih nalog, tako da se lahko razvijalci osredotočijo na svoje ključne kompetence.

„Med delom na različnih projektih sem opazil, da podjetja porabijo ogromno človeških virov za konfiguracijo aplikacijskih strežnikov in baz podatkov, tekoče vzdrževanje infrastrukture, posodobitve varnosti in, seveda, posodobitev arhitekture, ko projekt raste; na primer prehod iz samostojnega v način grozda, «je dejal Ruslan.

Prototip je bil zasnovan izključno za Javo leta 2010, ko je Platform as-a-Service (PaaS) prvič pridobil popularnost kot model za dostavo v oblaku. Ruslan nam je povedal, da je imel trg za Ruby od Herokuja takrat dobro ponudbo, vendar je bilo PaaS za Javo težko zagotoviti iz več razlogov. In eno najbolj odmevnih vprašanj je bila zapletenost upravljanja.

Ruslan Synytsky z glavo in logotip Jelastic

Jelastičev Ruslan Synytsky nam je povedal, da je PaaS priljubljen pri razvijalcih zaradi svojih funkcij samodejnega upravljanja.

“Obstaja toliko različnih izvedb aplikacijskih strežnikov Java ter ogromno število knjižnic in možnosti,” je dejal Ruslan. »Pomnožite to z izbiro možnih baz podatkov in postane še bolj zapleteno. Kot rezultat tega bi morala biti raven podpore višja. “

Leta 2010 so potencialne rešitve PaaS za razvoj Java aplikacij porabile tudi velike količine RAM-a, zaradi česar je njihova uporaba stroškovno prepovedana za številne zagone.

“Java sprva ni bila zasnovana za elastična okolja, zato je sredstva rezervirala, tudi če niso bila potrebna,” je dejal Ruslan. “Odločili smo se, da se bomo osredotočili na Javo, da bi rešili zapletenost upravljanja strežnikov in naredili gostovanje Java stroškovno učinkovitejše.”

Jelastic se je rodil leta 2011. Z imenom, ki izhaja iz združevanja Java in elastike, se je rodil leta 2011. Danes se je platforma razširila zunaj Jave, kar uporabnikom omogoča, da uživajo prednosti avtomatizacije pri uvajanju aplikacij, napisanih v različnih programskih jezikov, vključno s PHP, Python, Ruby, .NET in Node.js.

Z enim klikom olajšajte upravne obremenitve in povečajte produktivnost

Lepota Jelastic je v njegovi sposobnosti, da v enem samem kliku ustvari razširljivo in kompleksno okolje, kar omogoča razvijalcem, da se osredotočijo na ustvarjanje aplikacij in ne na konfiguriranje operacijskega sistema, aplikacijskih strežnikov in baz podatkov. Proces namreč zmanjša čas razvoja aplikacij, skrajša čas vzdrževanja in zmanjša stroške inženiringa.

Za začetek uporabniki izberejo strežnik aplikacij, ki ga potrebujejo (na primer Apache, Nginx, Glassfish, TomEE, Jetty ali Tomcat) in izberejo bazo SQL ali NoSQL. Za zmanjšanje podpornih in upravljalnih nalog so visoko dostopni grozdi samodejno razporejeni, spremenjeni in spremenjeni. Na primer, ko se na Jelastic naloži standardna aplikacija, bo nameščena skozi vsa vozlišča.

Posnetek zaslona in funkcije funkcije Jelastic

Jelastic ponuja paket na ključ, ki združuje PaaS, Docker, gostovanje in niz prednastavljenih aplikacij.

Ruslan nam je povedal, da je vse to mogoče z upravljanimi vsebniki za vsebnike. Jelastic uporablja posode kot temeljni sloj virtualizacije, ki povečuje učinkovitost uporabe virov in posnema prvotno vgrajeno avtomatizacijo za različne programske jezike.

“Že od samega začetka smo zgradili Jelastic na vrhu posod Virtuozzo,” je dejal. “Torej, ko se je razvijala Dockerjeva tehnologija zabojnikov, smo že imeli veliko strokovnega znanja na tem področju in ta standard gladko vključili v platformo.

Poenostavite upravljanje z več oblaki na različnih lokacijah

Jelastic odlikuje tudi konfiguracija z več oblaki, ki omogoča gostovanje aplikacij v različnih oblačnih okoljih.

“Sprva je bil Jelastic ustvarjen kot platforma za ponudnike storitev, ki ponujajo javni oblak in upravljane storitve naokoli, vendar glede na to, da ga je mogoče enostavno namestiti na golo kovino ali kateri koli IaaS, smo se odločili za lansiranje zasebnih in hibridnih oblačnih možnosti,” je povedal Ruslan.

Podjetje je nato ustanovilo Jelastic Cloud Union – skupnost partnerjev, v kateri podatkovni centri po vsem svetu zagotavljajo računalniško zmogljivost za napajanje ponudbe PaaS.

“Partnerstva z globalno znanimi prodajalci oblakov so nam pomagala zagotoviti večplastno izvajanje,” je dejal Ruslan. “Začeli smo z dvema v ZDA in Nemčiji in narasli na 60 podatkovnih centrov v 28 državah.”

Platforma avtomatizira tako skaliranje kot grozdanje in zagotavlja stalne posodobitve varnosti. Ruslan je dejal, da večplastni PaaS Jelastic združuje več prednosti, vključno s povečanjem produktivnosti ekipe, prihrankom časa in denarja ter izboljšanjem učinkovitosti in varnosti uporabniških aplikacij.

“To je rešitev za neodvisne prodajalce programske opreme, ponudnike storitev, telekomunikacije in podjetja, ki morajo pospešiti razvoj, zmanjšati stroške IT infrastrukture in izboljšati čas delovanja in varnosti,” je dejal.

Svoboda izbire: cene za plačilo kot za uporabo, ki niso na voljo pri prodajalcu

Ruslan nam je povedal, da je temeljna načela, na katerih temelji Jelastičev širok spekter, svoboda izbire. Cilj je zagotoviti večjo prilagodljivost uporabnikom.

“Kupci lahko izbirajo med različnimi rešitvami in storitvami, načini upravljanja, strojna oprema, lokacije za gostovanje podatkov, ponudniki gostovanja v oblaku in podobno,” je dejal.

Morda je najpomembneje, da so uporabniki brez omejitev prodajnega zaklepanja. Po besedah ​​Java Developerja in uporabnika Jelastic Bruna Souza: “Svoboda izbire dopusta je razlog, da se lahko samozavestno odločite, da ostanete.”

Posnetek zaslona, ​​ki prikazuje uporabo Jelastic

Jelastic uporabnikom omogoča nameščanje niza različnih aplikacij brez sprememb kode in brez vklopa ponudnika.

Samodejno vertikalno skaliranje in model določanja cene za plačilo omogočata platformi, da se na najbolj stroškovno učinkovit način spoprijema z nihanjem prometa..

“Mnoga podjetja ne opravljajo rutinskih pregledov, da bi videla, koliko zmogljivosti uporabljajo, zato v večini primerov preplačajo sredstva, ki se nikoli ne navadijo,” je dejal Ruslan. »Uveljavili smo edinstveno sposobnost, da na poti pridobimo potrebno število virov (RAM in CPU). Stranke ne bodo prerazporedile več kot je potrebno, še posebej v času manjše uporabe ali v prostem teku. “

Kmalu: novi paketi, vključno z upravljanim kubernetes gostovanjem

Jelasticin notranji razvojni proces, ki ga spremljajo povratne informacije kupcev in trendi v panogi, vključuje poliranje obstoječe funkcionalnosti in korak s tehnologijo, ki se razvija. Ruslan nam je povedal, da se podjetje trenutno osredotoča na inovativno linijo.

Čeprav so priljubljene aplikacije, kot sta WordPress in Magento, že na voljo za samodejno namestitev prek Jelastic, podjetje si prizadeva za zagotavljanje dodatnih možnosti “out of the box”..

“Aktivno delamo na izboljševanju in širjenju razširljivih in grupiranih paketov za podjetja,” je dejal Ruslan. “Te rešitve bomo vključili med ponudnike gostovanja kot dodatno produktno linijo in boljši način zagotavljanja upravljanih storitev.”

Podjetje načrtuje tudi dodajanje podpore za programski jezik za Go in za lažjo različico PaaS. Ruslan nam je povedal, da bodo kupci lahko samodejno namestili platformo na strojno opremo ali oblak, ki jih sami izberejo. Toda razvoj se tu ne bo ustavil.

“V prihodnjih mesecih bo Jelastic predstavil lastno različico upravljanega paketa za gostovanje Kubernetes, ki je na voljo za samodejno namestitev v več oblakov in na prostore brez zaklepanja prodajalca,” je dejal Ruslan. “Kupci lahko začnejo z enega primerka in zrastejo na tisoče, upravljajo z obremenitvami prek intuitivnega uporabniškega vmesnika ter avtomatizirajo procese DevOps z odprtim API-jem in skriptom v oblaku.”

Ta rešitev bo ustrezala tudi potrebam tistih, ki jih zanima gradnja upravljanega gostiteljskega podjetja okoli storitev Kubernetes.

Ruslan je hitro rast podjetja pripisal kohezivnemu družinskemu okolju.

“Spominjam se dni, ko smo bili več ur ali celo ves vikend v pisarni, da bi zaključili delo,” je dejal. »Že od samega začetka smo bili zasvojeni s srečo in zadovoljstvo naših strank in partnerjev. Trenutno ekipa raste in se širi z novimi, nadarjenimi ljudmi in ponosen sem, da ohranjamo prvotno predanost skupnemu cilju. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector