Dokaz: 15 let varovanja podjetij pred spletnimi grožnjami z izčrpnimi, namensko oblikovanimi varnostnimi rešitvami za sodobni svet

TL; DR: Ni novica, da je internet izboljšal svetovni dostop do informacij in spremenil načine poslovanja. Toda porast spleta je povzročil tudi razvijajoči se niz groženj, ki so usmerjeni v pridobivanje dragocenih podatkov. Proofpoint že 15 let pomaga podjetjem varovati pred zlonamernimi napadi s svojim naborom namenskih varnostnih rešitev. Podjetniška platforma Nexus ponuja celovito platformo SaaS, ki ščiti uporabnike, kjer delajo – ščiti e-pošto, družbene medije in mobilne naprave pred naprednimi grožnjami. Vsa podjetja delujejo s ciljem, da ohranijo pretok prihodkov, Proofpoint pa jim to omogoča, da hitro prepoznajo in ublažijo spletne grožnje, da optimizirajo učinkovitost in maksimirajo čas delovanja.


Vzdrževanje spletne prisotnosti je postalo pogoj za uspeh podjetij v današnjem digitalno usmerjenem svetu. Vendar pa koristi, ki izhajajo iz odpiranja tokov prihodkov na spletu, prinašajo tudi tveganja, ki lahko negativno vplivajo na spodnji red in ugled.

Vedno vztrajna grožnja podjetjem in njihovim strankam, lažne prevare, zlonamerna programska oprema in uhajanje podatkov vsak dan zahtevajo milijone žrtev..

Skoraj ena od vsakih petih finančnih institucij nevede zaposluje ranljivega ponudnika e-pošte. V primeru hipotekarne hipoteke Pinnacle Capital (PCM) podjetje dolgo ni uporabljalo obstoječega varnostnega sistema, ki je bil krajši, ko se je podjetje začelo spreminjati. PCM je potreboval naprednejše varnostne zmogljivosti za e-pošto, vendar mu ni primanjkovalo pasovne širine za izvajanje večine rešitev. Takrat se je organizacija odločila za partnerstvo s Proofpoint.

Označi glavo Guntripa in logotip Proofpoint

Mark Guntrip podjetja Proofpoint nam je povedal, kako podjetje že 15 let pomaga podjetjem pri varovanju svojih podatkov.

Z uveljavitvijo zaščite podjetja Proofpoint na virtualnem računalniku je PCM lahko uveljavil protivirusno, protivirusno in vhodno in odhodno politiko – vse z nekaj preprostimi kliki miške. Proofpoint je ponudil stroškovno učinkovito, učinkovito in prilagodljivo možnost za varnost e-pošte. Toda podjetje ščiti več kot le sporočila.

“Ko smo začeli, je šlo res za varnost e-pošte in neželeno pošto, vendar se na tem nismo ustavili,” je dejal Mark Guntrip, direktor trženja izdelkov Proofpoint. »Ponosni smo, da smo eno prvih podjetij, ki je prek oblaka dobavilo varnostne rešitve. In še naprej krepimo in spreminjamo našo ponudbo, saj se komunikacijski kanali in vedenje na delovnem mestu spreminjajo z novo tehnologijo. “

Nagrajene varnostne izdelke Proofpoint je uporabljalo veliko organizacij in pokrivajo vrsto ponudb, ki so se povečale v povezavi s spreminjajočo se tehnologijo in spremljajočimi tveganji. Kompanijska platforma Nexus se poroči z vsemi rešitvami Proofpoint skupaj, da bi zagotovili celovito zaščito, ki prepozna in omili grožnje – po vseh komunikacijskih kanalih – preden lahko vplivajo na podjetje.

Razvijajoče se varnostne rešitve ob večkratni matriki grožnje

V začetku 2000-ih je naraščajoča priljubljenost prevar po e-pošti popustila številnim primerom ukradenih informacij. Nezavarovane priloge e-pošte so omogočile preprost način za širjenje zlonamerne programske opreme v dneh tik pred rokometom skupne rabe datotek.

Dejansko nezavarovana e-pošta ostaja velika grožnja mnogim podjetjem, ker je ranljivosti enostavno spregledati v sicer zakonitih sporočilih. Začetni izdelek za zaščito e-pošte Proofpoint je uporabljal lastne algoritme AI za prepoznavanje neželene pošte glede na 10.000 različnih referenčnih atributov. Skupna raba datotek je v naslednjih letih postala množično priljubljena, poleg nje pa je rasla tudi kompleksnost virusov in tajne metodologije, ki jo uporabljajo kriminalci.

“Čeprav je e-pošta še vedno zelo velika težava, to ni več edino, kar počnemo na področju zaščite,” je dejal Mark. “Agresivno smo sledili inovacijam pri razvoju oblakov in napredni zaščiti za upravljanje digitalnega tveganja na vseh komunikacijskih platformah.”

Ker se je način, kako delimo informacije, spremenil, so tisti z zmernimi nameni vse pogosteje pridobivali hitrejše načine distribucije zlonamerne programske opreme. Proofpoint zdaj ščiti podjetja pred grožnjami, povezanimi s socialnimi mediji in mobilnimi platformami, ter pomaga pri skladnosti, arhiviranju in preprečevanju izgube podatkov.

Ker strani družabnih medijev privabljajo več prometa, postajajo tarča pošiljateljev neželene pošte, da objavljajo zlonamerne povezave do spletnih mest zlonamerne programske opreme in prevare – podobno je kot pristop za nezaželeno e-pošto. Te vrste neželene pošte so presenetljivo pogoste tudi v mobilnih aplikacijah. In ker lahko napadalec ogrozi podatke zaposlenega, ker lahko do socialnih medijev in do e-poštnih računov dostopate na številnih platformah, vključno z mobilno, nezavarovanim telefonom ali tabličnim računalnikom..

“Dolgočasna zaščita dela ljudi,” je dejal Mark. “Ugotovimo, kje bo grožnja verjetno prišla v vašo organizacijo.”

Mark nam je povedal, da imajo napadalci lažje izkoriščanje ljudi in njihovo komunikacijo, namesto da prodrejo neposredno do podatkovnih virov. Ker imajo delovne postaje podjetja pogosto omejen dostop do interneta, so nezaščitene datoteke iz e-poštnih sporočil, bliskovnih pogonov, povezav v družabnih medijih in mobilnih naprav lahko edino sredstvo za okužbo v sicer varni pisarni. Na srečo Proofpoint te ohlapne konce povezuje s svojimi nešteto rešitvami.

Platforma vse v enem za zaščito podatkov na vsaki stopnji napada

Nexusova platforma Proofpoint je celovit varnostni paket, ki uporabnike ščiti pred naprednimi grožnjami. Platforma Nexus je z zaščito e-pošte in socialnih medijev centraliziran poveljniški center, ki dnevno zbira podatke o grožnjah iz 250.000 vzorcev zlonamerne programske opreme, 1 milijarde e-poštnih sporočil, 20 milijonov mobilnih aplikacij in 200 milijonov računov socialnih medijev.

“Podjetja morajo pogledati e-pošto, socialno in mobilno,” je dejal Mark. “V smislu inteligence so vse prepletene.”

Proofpoint razume, da bodo kriminalisti uporabili vse, kar je v njih, da bi našli informacije, ki jih iščejo, in točke za stike so pogosto tam, kjer se ranljivosti skrivajo.

“S pomočjo platforme Nexus lahko vidite napade, ki so prešli iz družbenih medijev,” je dejal Mark. “Opazili smo napade hkrati iz družbenih medijev in e-poštni pošti isti stranki, kot je prisiljen prisiljen pristop, da nekdo klikne to zlonamerno povezavo.”

Grafični prikaz, kako platforma Nexus Proofpoint ščiti spletne vstopne točke pred napadi

Nexusova platforma Proofpoint ponuja celovit varnostni paket za zaščito pred napadi iz vseh zornih kotov.

TAP (ciljna zaščita pred napadi) uporabnikom omogoča blokiranje sporočil z sumljivimi URL-ji in pregledovanje povezav in datotek z analizo zlonamerne programske opreme, ki temelji na oblaku Proofpoint.

Občutljivi podatki bi lahko bili povsod – ne le shranjeni na podjetniškem strežniku, ampak dostopni s pametnega telefona zaposlenega prek priljubljenih, vendar tveganih in nezavarovanih aplikacij. Zanimivo je, da je Proofpoint skoraj takoj po uradni izdaji odkril zakulisno različico množično priljubljene igre Pokemon GO za Android..

Mobilna obramba Proofpoint odkrije potencialno grozeče aplikacije, ki so jih prodajalne aplikacij že pregledale in se zdijo dovolj varne za objavo. Presenetljivo veliko število preverjenih aplikacij bodisi nima pravilnikov o zasebnosti, bodisi vsebujejo kodo tretjih oseb, ki predstavlja tveganje za zasebnost in izgubo podatkov..

“Ena od nas, ki nas razlikuje na trgu, je, da vsega tega ne držimo za zavesami,” je dejal Mark. “V tej obveščevalni službi smo vidni. Ne prosimo vas, da nam verjamete – dejansko lahko vstopite in si ogledate napade in njihove vplive. “

Ko je grožnja pozitivno prepoznana, platforma Nexus prikazuje vse povezane kampanje ogrožanja. Platforma vključuje tudi informacije o vertikalnih trgih, na katere so običajno usmerjene kampanje. Te tarče so pogosto finančne institucije, kot je PCM, saj napadalci vidijo dobiček v ukradeni identiteti. Mark je navedel primer zelo pogoste grožnje.

“Če opazite zelo usmerjen napad, ki prihaja iz skupine, ki običajno cilja na podjetja s kreditnimi karticami, boste morda želeli podvojiti varnost,” je dejal.

Maksimiranje učinkovitosti & Počasi za ohranitev poslovanja podjetij

S povečanim vpogledom v ranljivosti lahko ekipe IT hitro prepoznajo in ublažijo potencialno izkoriščanje, preden povzročijo krajo informacij, uničenje podatkov in zastoje. Analiza TAP in ET (nastajajoče grožnje) opremi ekipe za zaščito uporabnikov na kateri koli napravi ali omrežju.

To se naredi s peskovnikom, prognostičnimi analizami in primerjavami predloge lažnega predstavljanja, pa tudi z zagotavljanjem metapodatkov o IP, domenah in trendih za napredne napovedne raziskave. V peskovniku v oblaku Proofpoint lahko odkrijejo zlonamerno programsko opremo s pomočjo statičnih in dinamičnih tehnik, ki se dejansko učijo iz vzorcev groženj in vedenja – kar omogoča, da se napadi razveljavijo, še preden bodo imeli možnost zastoj ali škodo.

“Glavna prednost je, da se te grožnje ne bodo prijele,” je dejal Mark.

Poleg časa in denarja, porabljenega za odpravljanje težav, forenzične podatke in ponovno zagon naprave, lahko grožnje še vedno ostanejo v mapi naprave ali v nabiralniku zaposlenega, če je ne odkrijejo. Mark je predstavil naslednji scenarij.

“Če se je nekaj prebudilo, kako bi vedeli, če ste vse pospravili?” rekel je. “Z vidika informacijske tehnologije lahko to traja zelo dolgo in traja veliko.”

Proofpoint ponuja avtomatizirane odzivne sisteme in opozorila prek svoje platforme Nexus, da IT ekipe usmeri k preventivni metodologiji – tudi v primerih, ko grožnje programska oprema ne odpravi takoj.

Nadaljevanje 15-letne tradicije varovanja sveta na spletu

Proofpoint se je iz potrebe po varnosti v dneh, ko je bilo edino digitalno komunikacijsko orodje, nadaljeval z vse bolj spretnimi napadalci. Po podatkih Proofpoint se več kot 90% usmerjenih napadov še vedno začne z e-pošto in te grožnje se vedno razvijajo skupaj z napadi drugih komunikacijskih metod. Zato organizacije po vsem svetu, kot je PCM, uporabljajo rešitve podjetja Proofpoint. In podjetje ne kaže znakov upočasnjevanja.

“Jasno je videti, da je še vedno zelo dinamična pokrajina,” je dejal Mark. “S tem moramo biti v koraku in varovati stranke pred kakršno koli naslednjo grožnjo.”

Mark nam je povedal, da je Proofpoint pripravljen, da združi vsa svoja orodja skupaj, da prepozna opozorila, ki prihajajo iz e-pošte, požarnih zidov, končnih točk, usmerjevalnikov in vseh možnih vstopnih točk ter hitro odpravi morebitne težave.

“Naš cilj je popolna zaščita,” je dejal Mark. “Podjetjem želimo rešiti bolečino, glavobol in izgubljeni prihodek, ki se zgodijo, ko storitev upada.”

Proofpoint se ponaša kot edina celovita rešitev, ki hkrati vključuje e-pošto, omrežja, družbene medije in mobilne aplikacije. Proofpoint s 15-letno storitvijo in predanostjo inovacijam zagotovo zagotavlja dobro voljo v prihodnosti.

“Z vidika izdelka gre za nadaljevanje in razširitev tega, kar smo si zadali,” je dejal Mark, “ki bo uporabnike zaščitil na kakršen koli način dela.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map