Colaborare și guvernare inteligentă a conținutului: Egnyte oferă o platformă sigură pentru întreprinderi, destinată companiilor

TL; DR: Platforma sigură SaaS de la Egnyte este construită special pentru a ajuta la furnizarea de modernizare a infrastructurii, protecție a datelor compatibile și colaborare de conținut pentru întreprinderile din întreaga lume. Din 2007, compania a permis guvernarea inteligentă a conținutului atât în ​​cloud cât și la fața locului. Cu o experiență intuitivă la bord și o dezvoltare orientată către client, Egnyte adoptă o abordare orientată către utilizator în ceea ce privește gestionarea activelor digitale.


Termenul de „platformă moștenitoare” poate aduce în minte imagini ale serverelor acoperite cu rame din dulapurile vechi, mai ales în comparație cu promisiunea strălucitoare a transformării digitale. Dar este de înțeles de ce întreprinderile adesea ezită să le lase mai departe. În multe cazuri, dezvoltatorii au petrecut ani buni construind aceste sisteme în conformitate cu specificațiile organizatorice unice, iar perspectiva pierderii acestei structuri definite cu precizie nu este nimic lipsit de coșmar.

În același timp, o organizație care este blocată în trecut din punct de vedere tehnologic nu prea are șanse de creștere. Pentru a rămâne în fața concurenței și a îmbunătăți continuu experiența clienților, este esențial ca întreprinderile să rămână la curent cu inovațiile actuale.

Logo Egnyte

Modelele flexibile de implementare ale Egnyte oferă soluții personalizabile pentru o varietate de cazuri de utilizare.

Acesta este motivul pentru care Egnyte și-a proiectat platforma sigură de conținut special pentru a ajuta administratorii IT să îmbunătățească infrastructura moștenită la o viteză confortabilă, păstrând în același timp investițiile IT istorice. „Este o platformă unificată pentru conținutul de toate lucrurile, dar nu acceptăm clienții prin faptul că le cerem să facă totul în prima zi”, a declarat Priyank Desai, VP de marketing de produse la Egnyte. „Ei pot adopta norul, dar în ritmul lor.”

Soluția SaaS de calitate a întreprinderii, concepută pentru a fi un server de fișiere în cloud, îndeplinește o serie de obiective din domeniul transformării digitale, inclusiv partajarea sigură a fișierelor, conformitatea cu reglementările și guvernarea conținutului. Libertatea de a alege cum să personalizați locurile de muncă digitale și să le evoluați în timp face parte din călătoria clientului, iar o experiență de auto-service la bord asigură că procesul este intuitiv.

O platformă de conținut unificată în cloud sau la fața locului

Cu sediul central în Mountain View, California, Egnyte sprijină mii de companii din întreaga lume și beneficiază de investitori, inclusiv Google Ventures, Kleiner Perkins, Caufield & Byers, CenturyLink și Seagate Technology.

Compania a fost fondată în 2007, același an cu Dropbox. Priyank a spus că multe startup-uri la acea vreme erau într-o cursă pentru a dezvolta cele mai eficiente moduri de a partaja conținut. Egnyte a fost într-o misiune similară, dar a abordat sarcina strict dintr-un unghi de afaceri unic, știind că întreprinderile vor căuta în curând să reducă sau să elimine moștenirea infrastructurii.

„Migrarea tehnologiei moștenite între 30 și 40 de ani a oricărei afaceri de dimensiuni rezonabile este mult mai complexă când vine vorba de gestionarea conținutului decât de o persoană care aruncă unele fișiere în cloud storage”, a spus Priyank. „Pentru a ajuta acești clienți să adopte norul într-un ritm rapid fără gestionarea masivă a schimbărilor sau instruirea, a trebuit să alegem o arhitectură care să ne permită să beneficiem de aceleași avantaje fundamentale ca un server de fișiere on-prem.

Captura de ecran a platformei

Egnyte ajută întreprinderile să creeze un drum clar înainte când vine vorba de transformarea digitală.

Dincolo de conținut, Egnyte a trebuit să ia în considerare structurile și permisiunile pentru sute de mii de utilizatori în diferite setări globale. Având în vedere acest lucru, compania a creat Egnyte Cloud File Server, care permite utilizatorilor să își traducă configurația existentă – anii în care lucrează – de la prem prem la cloud.

Și partajarea de fișiere este doar un element al platformei de conținut sigure, de calitate a întreprinderii, a lui Egnyte. De asemenea, tehnologia permite utilizatorilor să acceseze fișierele de la distanță; elimina VPN-urile, serverele FTP și backup-urile pe bandă; colaborează între birourile distribuite; proteja continutul afacerii; administrează central permisiunile de acces; și reducerea cheltuielilor aeriene, printre alte beneficii.

„Aceste servicii sunt toate alimentate de platforma noastră de conținut securizată de calitate a întreprinderii și toate cazurile de utilizare posibile contribuie la ceea ce numim colectiv modernizarea infrastructurii”, a spus Priyank.

Modernizarea infrastructurii ca parte a călătoriei clienților

Priyank a spus că întreprinderile își pot începe călătoria pe platformă, în orice fel o aleg. De exemplu, o afacere care se confruntă cu un audit viitor poate decide mai întâi să utilizeze soluțiile de conformitate cu reglementările companiei, care acoperă reglementări inclusiv GDPR, FINRA, HIPAA și CCPA.

„Dacă doriți să vă asigurați că procedurile de gestionare respectă conformitatea cu reglementările, puteți începe o călătorie pe aceeași platformă cu acel caz de utilizare, iar apoi, mai târziu, adăugați partajarea sigură a fișierelor, colaborarea externă și eliminarea serverelor de fișiere”, a spus el..

De asemenea, platforma ajută la facilitarea sistemelor de păstrare a datelor pentru companiile cărora li se cere să stocheze informații pe perioade de câțiva ani. Pentru fișierele care nu sunt necesare în mod regulat, Egnyte oferă servicii de arhivare. În unele industrii, cum ar fi construcțiile, companiile sunt obligate să țină înregistrări timp de câțiva ani, dar apoi trebuie să le șteargă prompt.

„Să zicem că sunteți într-un proiect de construcție și ar trebui să păstrați fișiere pe o clădire timp de șapte ani”, a spus Priyank. „Când au șapte ani și o zi, trebuie să eliminați fizic fișierele, deoarece acestea sunt o răspundere. Este posibil să aveți o garanție și, dacă se întâmplă ceva în clădire în prima zi după șapte ani, doriți să nu vă asociați. ”

Egnyte oferă soluții pentru o gamă largă de industrii, inclusiv comunicații, servicii financiare, asistență medicală, producție și vânzare cu amănuntul. De asemenea, compania servește întreprinderi de toate dimensiunile, de la echipe mici de cinci până la 20 de persoane până la întreprinderi mari. Cu toate acestea, locul dulce al companiei este întreprinderile întreprinse între 750 și 7.500 de angajați.

O experiență de auto-service intuitiv la bord

Procesul de bord transparent și intuitiv al lui Egnyte sporește semnificativ timpul pentru valoare. “În momentul în care cumpără soluția noastră, ar trebui să vadă valoarea – în câteva minute, nu ore, nu săptămâni”, a spus Priyank. „Nu trebuie să cumpărați servere sau trei persoane IT care lucrează simultan”.

Din perspectiva experienței utilizatorului, Egnyte oferă o aplicație pentru desktop, o interfață de utilizator bazată pe web și o aplicație mobilă care au fost concepute cu atenție pentru a se încadra în fluxurile de lucru existente ale utilizatorilor..

„În unele cazuri, clienții noștri au reușit să-și schimbe vechile servere cu platforma de conținut Egnyte, iar atunci când utilizatorii intră, ei văd doar conținutul în unitatea lor Z, unitatea P, aplicația desktop, Mac Finder sau Windows. Explorer, a spus Priyank. „Nici nu știu că Egnyte a fost dislocată în organizația lor.”

Ideea era să elimine nevoia de instruire și gestionarea masivă a schimbărilor. „Chiar și administratorii IT sunt tratați ca un utilizator final, lucru important deoarece, în multe cazuri, IT nu știe cine ar trebui să aibă acces la fișierul respectiv. Acesta este un aspect liniar al afacerilor “, a spus el.

Parteneriatul Egnyte cu Microsoft ajută la eficientizarea procesului. Integrările strânse ale companiei cu soluții cloud precum Azure Storage, Azure Active Directory, Azure Key Vault și Office 365 permite utilizatorilor să crească tehnologia pe care o au deja cu platforma puternică Egnyte..

În același sens, Egnyte pentru G Suite permite utilizatorilor Google să îmbunătățească colaborarea și productivitatea prin integrarea cu Egnyte. „Puteți utiliza Google Docs ca aplicație, dar conținutul din spatele său rezidă de fapt în Egnyte, astfel încât toate controalele de securitate, permisiunile și obiectivele unice ale conținutului sunt aplicate Google Docs”, a spus Priyank.

Dezvoltare orientată către client și abordare orientată către industrie

Priyank a spus că Egnyte este excepțional de agilă, eliberând noi funcții și funcționalități la fiecare două săptămâni. Aceste evoluții sunt informate în mare măsură de solicitările clienților, deoarece compania pune un accent masiv pe construirea a ceea ce clienții lor doresc, mai degrabă decât pe ceea ce cred că dezvoltatorii vor.

„Toți clienții noștri mijlocii și cei mai mari ai întreprinderii sunt repartizați un manager de succes al clienților și apelează în conturi tot timpul”, a spus el. „Toate cererile care vin sunt direct la instrumentul nostru de dezvoltare inginerească, astfel încât acestea să poată fi urmărite, iar foaia de parcurs este dezvoltată deasupra acesteia.”

Pentru a merge mai departe, Egnyte se va concentra pe asigurarea arhitecturii sale hibride, oferind valoare pentru cazurile de utilizare din diverse industrii. Industria biotehnologiei, de exemplu, generează cantități masive de date în secvențierea genomului și în alte practici.

„Arhitectura noastră hibridă unică le permite să aibă acces asemănător LAN-ului, oricât de mare ar fi fișierul”, a spus Priyank. „Ne străduim să îmbunătățim în mod regulat funcții de genul acesta.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector