Bagaimana Cloud Security Suite Bitdefender Membantu MSP Meningkatkan Nilai Nilai Dengan Pendekatan Berlapis untuk Perlindungan Data dan Fungsi RMM

TL; DR: Bitdefender membantu MSP melangkah dengan yakin ke masa depan melalui rangkaian keselamatan awan berlapis generasi akan datang yang dirancang untuk memerangi ancaman moden yang canggih dan terus berkembang. Selain keamanan kelas perusahaan, suite ini dilengkapi dengan proses penyebaran yang sederhana, memastikan prestasi tinggi, dan termasuk tambahan à la carte. Kini, melalui perkongsian dan integrasi yang lebih luas dengan ConnectWise, Bitdefender meneruskan misinya untuk menawarkan penyelesaian keselamatan paling maju di pasaran.


Selama dekad yang lalu, kami menyaksikan pelanggaran data yang begitu besar sehingga menjadi kekal di dalam fikiran kami. Dari pendedahan kad kredit Target 2013 ke sistem tempahan Marriott yang diretas baru-baru ini, kerosakan reputasi yang disebabkan oleh serangan ini tidak dapat disangkal lagi.

Tetapi, menurut Jason Eberhardt, Ketua Global Cloud & MSP di Bitdefender, peristiwa-peristiwa ini tidak akan sampai ke halaman buku sejarah digital kami sekiranya penyelesaian keselamatan yang tepat dilaksanakan sejak awal.

“Dengan sedikit usaha dan keselamatan tambahan, seperti penyelesaian yang ditawarkan oleh Bitdefender, banyak eksploitasi tersebut tidak akan pernah ada dalam berita,” kata Jason. “Kami proaktif dan bukannya reaktif.”

Logo Bitdefender

Bitdefender bertujuan untuk menawarkan yang terbaik dalam keselamatan dan prestasi keselamatan.

Melalui produk keselamatan yang memenangi anugerah dan penyelesaian kecerdasan ancaman, Bitdefender telah membantu perniagaan dan penyedia perkhidmatan terurus (MSP) melindungi lebih daripada 500 juta sistem di lebih dari 150 negara sejak tahun 2001. Suite keselamatan berlapis peringkat tinggi syarikat, Bitdefender Cloud Security untuk MSP , membantu penyedia perkhidmatan menyekat ancaman dengan kecekapan dan ketepatan maksimum.

“Apa yang menggembirakan Bitdefender berbanding dengan syarikat lain yang berfokus pada MSP di ruang keselamatan ialah kami melihat keseluruhan penyelesaian – kami bukan hanya memberikan keselamatan titik akhir,” kata Jason.

Sebagai tambahan kepada penyelesaian keselamatan kelas perusahaan yang komprehensif, Bitdefender Cloud Security untuk MSP terkenal dengan proses penyebaran yang mudah, prestasi tinggi, dan menu tambahan pilihan. Kini, melalui perkongsian dan integrasi yang lebih luas dengan ConnectWise, syarikat dapat menawarkan perlindungan yang lebih baik terhadap serangan canggih dengan lapisan keselamatan yang lebih banyak lagi.

Keselamatan Awan Bitdefender untuk MSP: Keselamatan Berlapis Next-Gen

Bitdefender sentiasa mengekalkan satu tujuan asas: untuk membantu orang. Pada awal tahun 90-an setelah kejatuhan Kesatuan Soviet, CEO Florin Talpes mengasaskan syarikat yang berpangkalan di Romania, yang pada masa itu dikenali sebagai Softwin dan fokus pada keselamatan titik akhir. Pada tahun 2001, dia menjenamakan semula syarikat itu ke Bitdefender, dan pada tahun 2011, dia menceburkan diri ke ruang virtualisasi.

“Bitdefender selalu beroperasi dengan cara berpikir ke depan untuk membuat perbezaan dalam industri,” kata Jason. “Kami selalu memikirkan dan merangkul sepenuhnya masa depan – dan itulah sebenarnya Bitdefender Cloud Security untuk MSP.”

Bitdefender Cloud Security untuk MSP

Bitdefender Cloud Security untuk MSP berlapis keselamatan generasi akan datang.

Sama ada anda seorang doktor gigi yang ingin mendapatkan maklumat pesakit sensitif yang terdapat dalam amalan anda atau peruncit global yang terkemuka, sangat penting untuk anda bekerjasama dengan penyedia perkhidmatan terurus (MSP) yang selalu selangkah lebih maju dari pemandangan ancaman yang sentiasa berubah. Untuk itu, Jason mengatakan Bitdefender memberi kuasa kepada MSP untuk memberi semua pelanggan – bahkan SMB – akses kepada penyelesaian keselamatan kelas perusahaan.

Ini sangat penting kerana penyerang sering menggunakan organisasi yang lebih kecil sebagai pintu masuk untuk masuk ke perusahaan yang lebih besar. “Bitdefender membantu semua orang, di mana saja,” katanya. “Dalam industri ini, tidak masalah sama ada anda seorang atau kedai 5,000 orang, kami ingin membantu anda kerana jika sikap keselamatan anda kuat, maka seluruh industri itu kuat.”

Pendekatan Bitdefender juga berpusat pada inovasi tanpa henti. “Saya melihatnya seperti Blockbuster ke Netflix atau bahkan kuda ke kereta – anda tidak boleh melakukan sesuatu kerana anda selalu melakukannya dengan cara itu,” katanya. “Anda harus terus bergerak menuju masa depan.”

Penyebaran Mudah, Prestasi Tinggi, dan Lapisan Keselamatan Pilihan

Jason berkata untuk memikirkan keselamatan sistem dengan cara yang sama seperti anda memikirkan keselamatan rumah. “Sekiranya anda hanya mengunci pintu, anda hanya merangkumi asas-asasnya,” katanya. “Kami membawanya ke tingkat berikutnya: pintu terkunci, kami memasang sistem penggera dan memasukkan kamera web.”

Bitdefender Cloud Security untuk MSP tersedia dalam produk standard dengan sejumlah lapisan pengerasan dan kawalan, pencegahan, dan pengesanan. Terdapat gabungan penyelesaian antivirus dan antimalware lanjutan, perlindungan anti-eksploitasi, pemantauan proses berterusan, kawalan kandungan yang dapat dikonfigurasi, kawalan peranti, firewall dua arah dengan pengesanan pencerobohan, penapisan web, dan penasihat carian yang menandakan halaman yang dipercayai dan tidak dipercaya.

Bitdefender Cloud Security untuk ciri MSP

Platform secara serentak memastikan keselamatan, prestasi, dan kesederhanaan.

Mengingat semua yang dilakukan oleh produk, mengejutkan bahawa platform ini dibina untuk memastikan jejak sumber daya serendah mungkin dengan proses penyebaran, pengurusan, dan penagihan yang sederhana. “Itu semua yang kita tahu syarikat-syarikat ini perlu dapat cemerlang, melindungi perniagaan mereka, dan tidur pada waktu malam, dengan satu pemasangan,” kata Jason.

Syarikat ini juga menawarkan penyelesaian pilihan, termasuk keselamatan untuk MS Exchange, enkripsi cakera penuh, dan keselamatan untuk persekitaran maya, yang dapat diuruskan dari konsol yang sama tetapi ditagih secara berasingan. Pada akhirnya, ia bergantung kepada apa yang diperlukan oleh setiap perniagaan dan MSP untuk meneruskan misi perniagaannya.

“Kami ingin memastikan bahawa kami menawarkan semua yang mereka perlukan dengan selamat – semua yang mungkin mereka perlukan untuk mengunci sistem mereka,” kata Jason.

Perlindungan yang dipertingkatkan Melalui Perkongsian yang Diperluas

Pada bulan April, Bitdefender mengumumkan perkongsian yang diperluas dengan ConnectWise, sebuah syarikat yang memberi kuasa kepada penyedia perkhidmatan untuk mencapai tujuan mereka dengan lebih cepat melalui rangkaian perisian pengurusan perniagaan yang maju. Kerjasama itu membawa fungsi pemantauan dan pengurusan jarak jauh (RMM) kepada pelanggan melalui penyatuan dengan ConnectWise Automate 12, yang akan membantu MSP mengautomasikan sepenuhnya dan menyelaraskan tugas pengurusan keselamatan.

Integrasi yang diperluas telah membolehkan Bitdefender menambahkan pengurusan tampalan, keselamatan ancaman lanjutan, dan pengesanan dan tindak balas titik akhir ke menu ConnectWise pilihan tambahan. Ini juga membolehkan MSP menguruskan semua lapisan keselamatan titik akhir penting dengan mudah sebagai sebahagian daripada penyelesaian terpadu yang membolehkan mereka mencegah, mengesan, dan bertindak balas terhadap ancaman.

“RMM adalah masa depan, dan Bitdefender datang dengan penyelesaian yang luar biasa yang memberikan perlindungan yang lebih baik kepada MSP terhadap serangan canggih melalui satu panel kaca,” kata Jason. “Bitdefender secara khusus berada di barisan depan industri dalam hal kemampuan ini.”

Pada masa yang sama, keselamatan sangat penting untuk sistem RMM. Melalui perkongsian itu, Jason mengatakan Bitdefender dan ConnectWise dapat bekerjasama untuk menyelesaikan masalah yang dikongsi oleh kedua-dua pangkalan pelanggan mereka.

“Kami mendengarkan apa yang pelanggan kami perlukan, menentukan bagaimana kami dapat melindungi mereka, dan memberikan solusi keturunan terbaik,” kata Jason. “Alasan bahawa sangat penting bagi vendor keselamatan seperti Bitdefender untuk bekerjasama dengan syarikat seperti ConnectWise adalah mereka dapat menjangkau banyak pelanggan yang tidak dapat kita lakukan, dan sebaliknya. Bekerja bersama, kami dapat membantu banyak orang dan menyelesaikan banyak masalah. “

Merangkul Masa Depan: Fokus pada Inovasi Berterusan

Bitdefender pada masa ini menawarkan semua manfaat keselamatan MSP dari semua saiz yang diperlukan – dari ciri dan fungsi hingga kemudahan penggunaan dan kemampuan. Tetapi syarikat itu tidak berhenti di situ.

Walaupun beberapa vendor menawarkan penyelesaian cloud dan MSP sebagai tambahan kepada produk keselamatan utama mereka, Cloud Security Bitdefender untuk MSP adalah salah satu fokus utama syarikat. Dan terus menyempurnakan kawasan itu adalah salah satu tujuan terpentingnya.

“Kami selalu mendengar dan menentukan bagaimana memberikan apa yang mereka perlukan,” kata Jason. “Semuanya kembali ke kuda dan kereta: Sering kali, orang menganggap mereka memerlukan X, tetapi mereka sebenarnya memerlukan Y dan Z. Memeluk masa depan bukanlah mengenai menawarkan kuda yang lebih pantas; ini mengenai membayangkan kereta. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map