Avtomatizacija zbiranja podatkov podjetja Luminati: Etično pridobivanje podatkov z natančnimi in pravočasnimi rezultati

TL; DR: Podjetje Luminati, ki je že znano po tem, da podjetjem pomaga pri pridobivanju javno dostopnih spletnih podatkov na lestvici, svojo storitev še bolj napreduje z avtomatizacijo zbiranja podatkov. Zdaj podjetje ne bo samo zagotavljalo dostopa do podatkov prek omrežja P2P v mirovanju, ampak bo tudi pomagalo pri izločanju in čiščenju. Končno je cilj Luminatija odpraviti tako skladnost kot tudi operativne težave, s čimer bi zagotovili, da podjetja lahko učinkovito in etično izkoristijo moč podatkov..


V digitalni ekonomiji podatke pogosto imenujemo nova nafta, vendar to ne pomeni, da bi jo bilo treba tako težko pridobiti.

Da bi izkoristili prednosti pristopa, ki temelji na podatkih, morajo podjetja najprej vložiti veliko časa in denarja v zbiranje informacij. Šele takrat lahko pridobijo vpogled iz dragocenega sodobnega vira.

“Razmislite o tem tako: kot da bi vsaka bencinska črpalka na svetu morala črpati in prečistiti svoje olje,” je dejal Or Lenchner, predsednik podjetja Luminati.

Logotip Luminati

Luminati zdaj strankam pomaga do dostopa, pridobivanja in čiščenja podatkov.

Luminati od leta 2014 zagotavlja napredno omrežje proxyjev, ki strankam omogoča učinkovit dostop do podatkov in brez odkrivanja.

Zdaj s svojo storitvijo za avtomatizacijo zbiranja podatkov (DCA) – zasnovano za potovalno industrijo in industrijo e-trgovine in zunaj nje – podjetje prav tako pomaga podjetjem pri pridobivanju in čiščenju teh podatkov, s čimer zagotavlja, da so pripravljeni za uporabo pri spodbujanju inovativnosti, učinkovitosti in prihodkov.

To je izjemno koristno pri zagotavljanju kritičnih vpogledov, potrebnih za načrtovanje vnaprej pri dinamično spreminjajoči se sceni e-trgovine. S samo preprosto zahtevo po API-ju lahko Luminati zagotavlja neprekinjene in natančne rezultate v več formatih.

Podjetja lahko uporabljajo rešitev podjetja za proksi in zapisovanje podatkov za več namenov, vključno s konkurenčno inteligenco, zaščito blagovne znamke, SEO nadzor, tržne raziskave in testiranje spletnih strani. In ker Luminati deluje z etičnega stališča, lahko uporabniki čutijo prepričanje, da izpolnjujejo najnovejše standarde o uporabi proxy in zbiranju podatkov..

Končno je cilj podjetja odpraviti tako skladnost kot tudi operativne skrbi in zagotoviti, da podjetja lahko učinkovito in trajnostno izkoristijo moč podatkov..

Pomoč podjetjem pri dostopu in pridobivanju javno dostopnih podatkov

Z dodajanjem DCA je Or povedal, da Luminati zagotavlja tri bistvene stebre upravljanja javno dostopnih podatkov: infrastrukturo, zmogljivo programsko opremo za deblokiranje in samodejno iskanje podatkov.

“Luminati je z zagotavljanjem najbolj naprednega distribuiranega proxy omrežja kot motorja vedno osredotočen na zbiranje podatkov, hitrejše, učinkovitejše in učinkovitejše,” je dejal. “Zdaj gremo v smer avtomatizacije celotnega poslovanja za naše stranke.”

Glede na infrastrukturo omrežje enakovrednih podjetij uporablja stanovanjske IP naslove milijonov nedejavnih naprav za dostop do podatkov, kar zagotavlja, da bodo lastniki naprav in podjetja lahko koristili.

Ikone, ki prikazujejo prednosti platforme

Avtomatizacija zbiranja podatkov (DCA) je zadnji del večplastnega pristopa Luminatija.

Tisti, ki soglašajo, da bodo v zameno prispevali svoje naslove IP, prejmejo nadomestilo v različnih oblikah, kot so brezplačne ali brezplačne aplikacije od partnerskega razvijalca. Viri se uporabljajo samo, če je naprava povezana z wifi-jem, ki ga ne uporabljate in ima dovolj baterije.

Podjetja imajo koristi od zbiranja informacij z javnih mest, ki blokirajo podatke ali prikazujejo zavajajoče informacije, ko je preveč zahtevkov poslanih iz istega IP-ja.

Pred nekaj meseci je Luminati uvedel še en sloj svojega pristopa za upravljanje javno dostopnih podatkov: Unblocker. Programska oprema zagotavlja, da lahko uporabniki na ciljna mesta pošljejo samo eno zahtevo in prejmejo najbolj natančne podatke, ki so na voljo – vsi pa delujejo etično.

“Poskrbimo, da je prošnja posredovana, in dobili boste odgovor,” Ali je dejal. “Na tej stopnji še vedno ne obravnavamo samega zbiranja podatkov, ampak vam pomagamo do dostopa do teh podatkov. Hkrati ciljne domene ne poškodujemo ali upočasnimo. “

Tretji steber – avtomatizacija zbiranja podatkov – je postopek pridobivanja, za katerega Or pravi, da vključuje avtomatizacijo robotskih procesov (RPA). “Za povečanje učinkovitosti je potrebno ročno delo in avtomatizacija,” je dejal.

Trgovanje z neučinkovitim ročnim delom za avtomatizacijo in zagotavljanje kakovosti

Prednosti platforme Luminati DCA so trojne: prihranitev denarja in časa uporabnikov z avtomatizacijo in zmanjševanjem delovne sile, zagotavljanjem zelo natančnih podatkov in krepitvijo pooblastil organizacij za delovanje s spretnostjo.

Izbrana skupina strank Luminati trenutno testira platformo beta, kar jim omogoča, da določijo svoje potrebe prek API-ja za odkrivanje in dobijo rezultate v različnih oblikah. “API lahko preprosto uporabite za sporočanje svojih potreb, vključno s tem, kdaj potrebujete podatke in kako pogosto,” je dejal.

Na primer, če bi prodajalec želel zbrati informacije o cenah oblačil, lahko razporedi zahteve prek API-ja DCA. Luminati bi nato z odkrivanjem vseh ustreznih javno dostopnih podatkov interno obdelali postopek odkritja.

Preprost API zagotavlja pravočasne in natančne rezultate v več oblikah podatkov.

Pred pošiljanjem informacij stranki se Luminati zelo trudi, da bi zagotovil preverjanje podatkov in izpolnjevanje standardov zagotavljanja kakovosti. Ta korak ščiti kupce pred tistimi, ki so znani kot ponarejeni podatki – podatki, ki jih podjetja namerno dajejo, da zaščitijo informacije pred črpanjem, čeprav so te informacije javno dostopne in s tem poštena igra.

Ali povedano, to je mogoče zaradi bogatih izkušenj podjetja Luminati na tem področju. “Pregledamo toliko operacij za odvzem podatkov, da vemo skoraj vse, saj jih vidimo na tisoče, medtem ko naše stranke vidijo samo svoje operacije,” je dejal.

Na koncu dneva kupci prejmejo kakovostno preverjene podatke v želeni obliki, ne da bi vlagali obsežne vire.

“Ko končamo z pridobivanjem podatkov, lahko kupcu rezultate posredujemo v obliki, ne glede na to, ali gre neposredno za strežnik Amazon S3 ali dostavljeno kot CSV po e-pošti,”.

Odpravljanje pomislekov glede skladnosti in delovanja

Stranke so bile do zdaj z rezultati zelo zadovoljne. Ali pa so nam povedali, da je odvzem podatkov potreben za številna podjetja, saj jim omogoča raziskovanje trendov in boj proti spletnim goljufijam, vendar to še ne pomeni, da kdo uživa v njem.

“Naše stranke imajo radi, da niso odgovorne za sam postopek pridobivanja podatkov,” je dejal. “Z izdelavo tega izdelka jim omogočimo, da se osredotočijo na pridobivanje vpogledov iz podatkov.”

Zaradi zavezanosti podjetja Luminati k etiki uporabnikom ni treba skrbeti, da bodo v skladu z najnovejšimi standardi o uporabi proxy in zbiranju podatkov.

Razen IP-jev naprave, Luminati SDK, ki pooblasti za infrastrukturo podjetja, ne dostopa do nobenih osebnih podatkov in ne uporablja. Omenjeni viri se nikoli ne uporabljajo za namene kriptovalute ali shranjevanja, storitve podjetja pa so v celoti skladne z zakoni o varstvu podatkov, kot je GDPR.

Poleg tega Luminati spremlja uporabo prek avtomatiziranih in ročnih sistemov, da se zagotovi, da je omrežje brez zlorabe. Pred uporabo omrežja je vsak potencialni odjemalec strog postopek skladnosti.

Navsezadnje se podjetje ponaša tako z operativnimi težavami kot tudi z vprašanjem skladnosti, s čimer bremeni svoje kupce.

“Vsi govorijo o moči podatkov, vendar nihče v resnici ne govori o postopku zbiranja,” je dejal. “To tržišče omogočamo že pet let in pomagamo največjim podjetjem na svetu najti uspeh. In navdušeni smo nad tem. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map