Analiza operațională în cloud: Rockset este un motor de gestionare a datelor fără server care ajută utilizatorii să creeze API-uri și tablouri de bord în timp real

TL: DR: Motorul de căutare și analiză Rockset permite dezvoltatorilor să construiască microservicii fără server, API-uri de date și aplicații bazate pe date cu ușurință. Sistemul de gestionare a datelor soluției bazate pe cloud ajută la modernizarea stivelor de cloud în timp ce simplifică trecerea de la lot la analiză în timp real. Cu o abordare agilă și centrată asupra clienților, care include comunicări săptămânale, Rockset își continuă angajamentul de a construi un viitor bazat pe date.


De mai bine de opt ani, Venkat Venkataramani, ca director de inginerie la sediul Facebook din Menlo Park, California, i-a oferit o bogată experiență, să spunem cel puțin.

Acolo, el a gestionat inginerii care au construit sistemele de date online Facebook – aceleași sisteme care stochează toate datele utilizatorului și alimentează produsele sale web și mobile. El a ajutat la conceperea, construirea și la scară tehnologii pentru a rula infrastructura de cache a Facebook, infrastructura bazelor de date, abstractizările clienților și serviciile de date în flux. Și a recrutat o echipă puternică pentru a-și extinde sistemele de difuzare a datelor online.

Logo-ul Rockset

Rockset oferă gestionarea bazei de date fără server.

Astăzi, în calitate de co-fondator și CEO al Rockset, profită de aceste abilități pentru a facilita dezvoltatorii să construiască servicii și produse bazate pe date în cloud.

„Facebook a putut fi extrem de creativ și a introdus rapid o mulțime de produse noi datorită infrastructurii sale de date online și asta este exact ceea ce noi aducem pe piață cu Rockset”, a spus Venkat..

Compania, cu sediul în San Mateo și fondată în septembrie 2016, este, de asemenea, susținută de o echipă de veterani din industria Yahoo, Google, Oracle și VMware, care au o experiență vastă în gestionarea datelor la scară web și sisteme distribuite. În trei ani scurti, Rockset a atras un interes semnificativ din partea dezvoltatorilor care doresc să-și alimenteze aplicațiile bazate pe date și tablourile de bord interactive cu interogări SQL direct pe date brute – toate fără a fi nevoie să administreze conducte, servere sau baze de date personalizate..

Susținerea financiară de la Greylock Partners și Sequoia Capital înseamnă că Rockset este pregătit pentru creșterea rapidă de care are nevoie compania pentru a-și continua misiunea: să ofere analize operaționale la viteză de urgență.

Modernizați-vă stiva de cloud cu gestionarea datelor fără server

În unele moduri, Venkat a spus că gestionarea datelor este încă la început. Sistemele tranzacționale timpurii sunt cele mai potrivite pentru vânzările cu amănuntul, sarcinile CRM, tranzacțiile financiare și intrarea comenzilor, dar nu sunt recomandate pentru interogări complexe.

Pentru a determina cât o afacere vândută într-o anumită regiune într-o săptămână în comparație cu alta, întreprinderile obișnuiau să apeleze la sisteme analitice, cum ar fi depozitele de date. Dar, deși depozitele de date pot gestiona interogări complexe, acestea sunt, de asemenea, destul de lente, necesitând analize în loturi.

Introduceți o analiză operațională, un tip de analiză axată pe orientarea informațiilor cu același ritm în care se primesc informațiile și, astfel, maximizarea potențialului de afaceri. Această nouă abordare este specialitatea Rockset.

Tipuri de baze de date

Rockset permite analiza operațională în cloud.

„Acum, pe măsură ce lumea începe să funcționeze în timp real pentru a crește eficiența operațională, companiile încep să adopte o abordare cunoscută sub numele de analitice operaționale, care permite accesul în timp real la date și o complexitate ridicată de interogare”, a spus Venkat. „Rockset conduce piața în această calitate.”

Având o abordare fără server inerentă analizelor operaționale, informațiile din diverse părți ale unei afaceri sunt procesate în timp real, creând o buclă de feedback continuă care alimentează procesul decizional. Și Rockset simplifică acest proces, extragând valoarea din date fără timpul, pregătirea, instrumentele și cheltuielile suportate în mod obișnuit.

“Rockset transformă automat seturile de date în tabele SQL fără inginerie de date sau extragere, transformare și încărcare personalizată (ETL)”, a spus Venkat. „De asemenea, indexăm datele, astfel încât să puteți obține rapid SQL fără a administra baze de date sau a face nicio administrare a bazelor de date. În sfârșit, întregul proces are loc în doar câteva minute. ”

Rationalizarea mutării de la lot la Analytics în timp real

Dacă faptul că Rockset abilitează dezvoltatorii să caute și să analizeze date NoSQL folosind SQL în timp real nu a fost destul de impresionant, compania a lansat recent prima soluție SQL în timp real pentru Amazon DynamoDB.

„Până acum, SQL pe DynamoDB nu era posibil”, a spus Venkat. „Au fost multe mișcări și migrații de la sisteme tradiționale bazate pe SQL către sisteme NoSQL precum DynamoDB, dar un lucru la care trebuie să renunțați adesea este raportarea operațională a datelor respective – ceva pe care îl luați de fapt folosind PostgreSQL, MySQL sau Oracol.”

Acest serviciu de baze de date NoSQL rapid și flexibil acceptă unele dintre cele mai extinse aplicații de pe glob la scară prin performanțe multisecunde cu o singură cifră. Astăzi, numeroși clienți AWS folosesc DynamoDB pentru a susține aplicații mobile, web, jocuri, tehnologie publicitară și Internet of Things, care solicită acces la date cu latență scăzută la orice scară.

Cu această versiune, Rockset aduce analize operaționale și raportare de afaceri în timp real utilizatorilor DynamoDB. Deoarece motorul de analiză operațională este fără server, nu necesită aprovizionare, planificarea capacității sau administrarea serverului în cloud, permițând dezvoltatorilor și inginerilor de date să execute interogări extrem de complexe cu puterea SQL.

Utilizatorii pot vizualiza, de asemenea, datele DynamoDB în tablourile de bord bazate pe SQL, cum ar fi Tableau, și să creeze tablouri de bord și aplicații personalizate cu SQL în timp real, printre alte acțiuni.

„Odată ce i se oferă acces de citire la un tabel DynamoDB, Rockset reflectă modificările pe măsură ce apar în DynamoDB, folosind schimbările de schimburi în fluxurile DynamoDB”, a spus Venkat într-un comunicat de presă din 20 august 2019. „Acest lucru oferă utilizatorilor o versiune actualizată (în câteva secunde) a tabelului DynamoDB din Rockset. Fiecare interogare SQL împotriva acestei tabele este distribuită și executată în paralel pentru a se asigura că rezultatele interogării revin în milisecunde. “

O soluție de autoservire pentru luarea deciziilor bazate pe date

Venkat a spus că, cu Rockset, este la fel de ușor să începeți, precum este să construiți servicii și produse bazate pe date în cloud. „După ce obțineți un cont, indicați-ne doar datele dvs.”, a spus el. „Vei primi tabele SQL rapide și poți merge să-ți creezi aplicațiile, API-urile și tablourile de bord direct pe partea de sus a Rockset.”

Și este un proces rapid. Fără Rockset, Venkat a spus că pot dura două persoane și câteva săptămâni pentru a merge de la un tabel DynamoDB la executarea rapidă a datelor SQL. Cu Rockset, procesul durează una sau două minute.

Cu toții am auzit zvonuri potrivit cărora diferența de talent calificat este o problemă semnificativă în industria tehnologică, dar cercetările din 2018 arată că este pe cale să se înrăutățească. Într-un raport recent, „Viitorul muncii: The Global Talent Crunch”, firma de consultanță Korn Ferry a prezis că o deficiență de talent ar putea costa SUA peste 162 miliarde de dolari până în 2030, periclitând poziția actuală ca lider pe piața tehnologică mondială..

Pe măsură ce industria trece de la lot la analiză în timp real continuă, Rockset poate servi ca o extensie a echipei dvs., economisind pe toată lumea de la operațiunile de vânzări, marketing și afaceri la echipele de securitate și tehnologii de timp și energie semnificative. În plus, atunci când modernizați stiva de cloud cu gestionarea datelor fără server, nu este necesară aprovizionarea și plătiți doar pentru ceea ce utilizați.

„Când încercați să treceți de la o soluție în timp real la o serie și să oferiți puterilor echipei dvs. de operațiuni, aveți nevoie de un sistem precum Rockset”, a spus Venkat. „Nu suntem doar optimizați pentru hardware, ci suntem optimizați pentru oameni. La sfârșitul zilei, cel mai mare ROI provine de cât de rapid echipa ta poate construi lucrurile fără a fi nevoie să-ți crești personalul. ”

O abordare de dezvoltare centrată pe clienți

În luna august, Rockset a creat un plugin pentru a exporta date de la Apache Kafka într-o colecție de documente, permițând utilizatorilor să construiască tablouri de bord sau API-uri în timp real pe baza datelor Rockset. Rockset face parteneriat cu Confluent, compania din spatele Kafka, care listează în prezent pluginurile Kafka Connect în Hub-ul său Confluent și le integrează în platforma sa Confluent.

În ceea ce privește știrile viitoare, Venkat a declarat că compania respectă un program de lansare săptămânal pentru a se asigura că este mereu la curent cu nevoile consumatorilor..

„Suntem foarte agili în ceea ce privește stiva noastră”, a spus el. „Putem lucra la o funcție nouă și să o oferim tuturor înainte de a pleca acasă în acea zi.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map