Alationova programska oprema za katalogiziranje podatkov povečuje storilnost analitika, pomaga pri distribuciji informacij po organizacijah in spodbuja inovacije

TL; DR: Alation ponuja programsko opremo za katalogizacijo podatkov, ki podjetjem olajša iskanje ustreznih nizov podatkov in jih razlaga pri sprejemanju poslovnih odločitev. Rešitev uporablja strojno učenje za izboljšanje razumevanja, hkrati pa pomaga skupinam pri sodelovanju in izboljšanju produktivnosti. Alation oblikuje prihodnost velikih podatkov z naložbami v raziskave in razvoj, ki nenehno prinašajo nove zmogljivosti na trg.


Ni dvoma, da lahko veliki podatki odkrijejo še večje vpoglede. Ogromne količine informacij, ki jih podjetja trenutno zbirajo, je mogoče uporabiti za zmanjšanje tveganja, optimizacijo delovnih tokov, izboljšanje uporabniške izkušnje in na koncu za povečanje donosnosti naložbe.

A uresničiti obljubo velikih podatkov ni tako enostavno, kot se zdi.

Pred šestimi leti, ko sta Satyen Sangani in Aaron Kalb ustanovila Alation, sta začela opažati moteč trend. Medtem ko so voditelji v industriji vlagali v shranjevanje neobdelanih podatkov in analitiko samopostrežnih storitev, je bilo malo pozornosti na ročno obdelavo, ki jo mora človek preiti, da poveže podatke z vpogledi.

Da bi zapolnila to vrzel, je podjetje predstavilo katalog Alation Data – prvo tovrstno sodelovalno rešitev, zasnovano za podjetje.

Alation logotip

Katalog podatkov Alation temelji na strojnem učenju.

“Pred uvedbo tega izdelka na trg pred nekaj več kot štirimi leti, v resnici še ni bilo programske opreme, ki bi posameznikom pomagala rešiti izziv, da bi bil bolj produktiven pri doseganju vpogleda,” je dejala Stephanie McReynolds, SVP Marketing pri Alation. “Več kot 100 podjetnikom lahko pomagamo povečati produktivnost svojih analitikov, v povprečju med 20% in 40%.”

Po besedah ​​Stephanie, to pomeni, da si za vsak analitik podatkov na teden povrnemo približno en dan. “Prav tako smo lahko pomagali organizacijam povečati hitrost, s katero lahko dokumentirajo podatke, in olajšati distribucijo znanja o podatkih v organizaciji,” je dejala.

Alationova skrivnost uspeha je v njegovi sposobnosti povezovanja podatkov s poslovno vrednostjo s spodbujanjem podatkovne kulture, kjer strojno učenje izpolnjuje sodelovanje. Programska oprema, ki je kot mehanizem priporočanja podatkov, tako izboljšuje produktivnost in omogoča voditeljem, da sprejemajo odločitve, ki temeljijo na podatkih. Alation še naprej vlaga v R&Če želimo na trg prinesti nove zmogljivosti, je njegov cilj spremeniti način, kako ljudje najdejo, razumejo in uporabljajo podatke.

Zaprite vrzel med informacijami in vpogledom

Alation se je po šestih letih na trgu in več kot 100 uvajanju kataloga Alation Data – zdaj glavni proizvod podjetja, pridružil vrstam srednje velikih organizacij. Junija je bilo podjetje že tretje leto zapored razvrščeno v katalog podatkov Dresner Svetovalne storitve Wisdom of Crowds® katalog podatkov kataloga podatkov..

Ker podjetje s sedežem v Silicijevi dolini še naprej ponuja rešitve za katalogiziranje podatkov za organizacije podjetij, kot so GoDaddy, Münchenska pozavarovalnica in Pfizer, je opazilo nekaj impresivnih rezultatov. Stephanie je dejala, da lahko številne stranke zdaj premaknejo svoje organizacije s pomočjo krivulje sprejetja, ki se začne z izboljšanjem produktivnosti analitika in nadaljuje z naložbami v informacijsko vodenje (ki pomaga pri distribuciji znanja o podatkih prek organizacije).

Katalog podatkov o razmerju

Rešitev za upravljanje podatkov vključuje Googlov mehanizem priporočil.

“Potem je tretja stopnja razvoja, ki jo opažamo pri nekaterih naših zgodnjih kupcih, ta, da jim katalog podatkov pomaga pri hitrejši inovaciji,” je dejala. “Ustvarjajo podatkovno kulturo, ki je zdrava osnova za vlaganje v nova podjetja, podatkovne izdelke in inovacije, ki jih lahko prinesejo na trg in ustvarijo prihodke.”

Na ravni podjetij je analitikom zelo težko najti prave podatke za odgovore na določena poslovna vprašanja, razumeti kontekst teh podatkov in jih ustrezno spremeniti v zaupanja vredne vpoglede. Ravno v tem trenutku zasije Alation – pomaga podjetjem pri iskanju, razumevanju in sodelovanju s podatki po vsej organizaciji.

Kultura podatkov, kjer se strojno učenje srečuje s sodelovanjem

Stephanie je dejala, da naložba Alationa v algoritme strojnega učenja služi kot edinstven diferencial za analitike, ki so globoko vključeni v prizadevanja za odkrivanje.

“Raziskujejo podatke, da bi poiskali vpogled, ki podpirajo podjetje – in pogosto potrebujejo malo pomoči pri razumevanju, kje naprej in kako strukturirati podatkovne poizvedbe,” je dejala. “Strojno učenje postane resnično pomembno pri zagotavljanju priporočil, kako hitreje odkriti, kaj je pomembno v tem naboru podatkov.”

Tehnologija je osvežujoče enostavna za izvedbo. Stephanie, ki je del svoje kariere preživela v podjetniškem programskem prostoru in je navajena na razmeroma dolge cikle izvajanja programske opreme, ki je nameščena v prostoru, s ponosom pravi, da se lahko organizacije z Alationom ustavijo v nekaj dneh – včasih pa tudi ure.

“Alation samo povežete z izvornimi sistemi,” je dejala. “Tako kot Google samodejno preiskuje spletna mesta in začne iskati priporočila pri iskanju, imamo tudi podobne algoritme, ki samodejno preiskujejo vaše vire podatkov in začnejo dajati priporočila v Alation takoj po uvedbi.”

Stephanie nam je povedala, da so analitične ekipe, ki vodijo demonstracije z dobrim konceptom na Alaciji, skoraj 20% dosegle 20-odstotno izboljšanje produktivnosti. Vendar vrednost izdelka sčasoma raste. “Čim več človeškega truda boste vložili v urejanje svojih podatkovnih zbirk, poleg temelje, ki jo oblikujemo v podatkovnih priporočilih, večja bo vrednost Alation za organizacijo,” je dejala.

Na primer, analitiki lahko podatke za organizacijo potrdijo zgolj s povišanjem ali odvzemom sredstev, označevanjem filtrov ali dodavanjem dodatne nianse definiciji podatkov.

Naj bo vsak analitik tako pameten kot vaš najboljši analitik

S tehnološkega vidika si Alation prizadeva za nenehno izboljševanje natančnosti metapodatkov, ki temeljijo na njegovih priporočilih. Če sledimo krivulji v tem pogledu, je podjetje samodejno spodbudilo vedenje uporabnikov kot predloge z uporabo koncepta, znanega kot Behavior I / O.

“Pojem vhodno / izhodnega vedenja je, da poleg razumevanja tehnične strukture podatkov opazujemo tudi, kako končni uporabniki izkoriščajo podatke v organizaciji kot način za sklepanje dodatnih znanj,” je dejala. “To je mogoče avtomatizirati z algoritmi strojnega učenja, ki te vzorce zapakirajo kot proaktivna priporočila.”

Pristop omogoča organizacijam, da zajamejo znanje svojih najboljših podatkov znanstvenikov z dostopom do njihovih datotek dnevnika SQL, ki zagotavljajo digitalno sled njihovega tipičnega delovnega procesa. Ti vzorci se lahko nato uporabijo kot podlaga za najboljše prakse ali spoštovanje politike, kar ustvarja konkurenčno prednost.

“Zagotavlja tudi sodelovanje, ker imate drugačne perspektive, ki jih lahko predstavite v zvezi z dejanji, ki jih želite sprejeti na podlagi teh spoznanj, in ne za ves trud, ki ga v organizaciji vložite za iskanje vpogleda,” je dejala Stephanie.

Uporabniški vmesnik Alation tudi poveča učinkovitost. Priporočljivi vmesnik motorja podjetja je na nek način tako preprost kot izkušnja z nakupovanjem v Amazonu. Če vas zanima ena vrsta podatkov, bo vmesnik predlagal druge podatke, ki bi vas lahko zanimali.

“Naša priporočila se ne bodo prikazala kot izdelek, ki ste ga dali v nakupovalno košarico, ampak kot priporočena poizvedba: odrezki SQL ali jezik poizvedbe, ki jih morda želite izvesti za te podatke,” je dejala Stephanie.

Podjetje pakira svoje vmesnike za iskanje in poizvedovanje v knjižnici kataloških strani, ki omogočajo bogato opisno razumevanje podatkov, ki jih morda želite brskati. Nazadnje uporabniški vmesniki predstavljajo tisto, kar se je Alation naučil v zadnjem desetletju v smislu izboljšanja uporabniške izkušnje.

Naložbe v R&D Prinesite nove zmogljivosti na trg

Alation se zavezuje, da bo še naprej uveljavljal svoj ugled kot stranko usmerjene organizacije. V ta namen interakcije s strankami večinoma obveščajo o razvoju in upravljanju izdelkov podjetja. “Nadaljujemo z rastjo ponudbe, ko potrebe rastejo v okviru naših velikih poslovnih računov,” je dejala Stephanie.

Podjetje gradi tudi organizacijo za uspeh strank in organizacijo profesionalnih storitev, da bi zagotovilo, da uporablja najboljše prakse, kako usvojiti tehnologijo v prihodnjih uvajanjih. To bo še posebej koristno, če bo Alation prešel iz oddelka na izvajanje v celotnem podjetju.

“To bo postala zanka povratnih informacij v naši razvojni organizaciji, pa tudi v naših neposrednih interakcijah s strankami, da bomo ugotovili, kako učinkoviteje podpiramo večje uvajanja, ko raste trg katalogiziranja podatkov,” je dejala Stephanie.

Alation je pred kratkim pridobil sredstva za tvegani kapital, ki bodo namenjena R&Prizadevamo si, da bi podjetje lahko nadaljevalo inovacije v novem in razvijajočem se prostoru.

“To je zelo vznemirljiva faza, v katero bomo nadaljevali, da bomo na trg prihajali na vsake tri do štiri mesece,” je dejala.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector