Agriya îi ajută pe antreprenori să viseze foarte mult și să lucreze rapid atunci când recreează programe populare și lansează noi afaceri

TL; DR: Prin construirea de instrumente care imită – fără copiere – modele de afaceri dovedite, Agriya permite dezvoltatorilor să recreeze instrumentele existente în propria lor regiune și nișă. Agriya face ridicarea grea pentru a ajuta antreprenorii să lanseze noi afaceri rapid și cu un cost mult mai mic decât dacă ar crea noi programe de la zero. De la începutul companiei ca agenție de dezvoltare web în urmă cu aproape 20 de ani, pentru a servi scripturi clonate la peste 10.000 de clienți mondiali, fondatorul și CTO Aravind Kumar împărtășește lecțiile învățate pe parcurs.


Aravind Kumar nu știa atunci, dar o interacțiune frustrantă a clienților urma să schimbe cursul afacerii sale..

Agriya, cu sediul în Chennai, India, a lucrat cu antreprenori și întreprinderi mici și mijlocii la proiecte de dezvoltare personalizată, inclusiv o platformă asemănătoare YouTube pe care un client german și-a dorit construită pentru a servi mai bine pieței europene. Cu toate acestea, echipa a terminat 90% cu dezvoltarea, clientul a rămas fără bani.

Atât intrigat de idee, cât și nevrând să-și piardă timpul dezvoltatorilor săi, Aravind a cerut să termine programul și să îl lanseze sub marca Agriya.

„Mi s-a părut o idee grozavă și am avut un răspuns atât de extraordinar din toate colțurile globului”, a spus el, adăugând că utilizatorii au creat platforme pentru orice, de la misionarii creștini la muzica africană. „Atunci am realizat că există o piață pentru produse similare care pot servi segmente de nișă. Încet am început să absorbim tendințele Silicon Valley. ”

Pe măsură ce noile programe și platforme devin populare, echipa de dezvoltatori și designeri Agriya recreează aplicațiile pentru a oferi antreprenorilor un început de activitate cu activitatea lor.

„Nu le furăm codul, nu le copiem codul. Ne luăm doar ideea de bază a unui model de afaceri de succes și dovedit și realizăm software similar cu propriile noastre idei și design ”, a spus Aravind. „Toată lumea caută în mod constant idei noi și modele de afaceri dovedite. Având în vedere că aceste idei sunt deja dovedite în SUA și Silicon Valley, aceasta face aceste programe și mai interesante pentru ca oamenii să se lanseze cu cunoștințele și specializările lor locale. “

Scripturi de clonă Rationalizează On-Rampe pentru afaceri noi

Scripturile de clone sunt în esență reinventarea roții sau recrearea platformelor de la zero. Agriya își propune să creeze noi scripturi care să facă ceva similar – și, ideal, mai bine – decât ceea ce a făcut deja site-ul sursă.

Antreprenorii privesc deseori recrearea instrumentelor existente pentru propriile piețe, a spus Aravind, dar cu propriile idei și design. Nu numai că este un proces care consumă timp, dar poate fi, de asemenea, extrem de scump. În calitate de scripturi de clone, Agriya încearcă să facă ridicarea grea pentru clienți, astfel încât să poată testa aceste produse în propriile lor regiuni sau nișe.

Imagine a Aravind Kumar cu sigla Agriya și imaginea software-ului

Din 2009, modelul de afaceri al Agriya a trecut de la dezvoltarea web personalizată la recrearea platformelor software populare.

„Încercăm să înțelegem problema cu care este rezolvată o pornire specifică, împreună cu instrumentele cheie cu care au reușit să o rezolve”, a spus el. „Acest lucru este esențial din punct de vedere al analizei de afaceri pe care trebuie să îl înțelegem pentru fiecare componentă software”.

Echipa Agriya caută tendințe, produse sau instrumente populare și emergente din Silicon Valley atunci când identifică o platformă de recreere. Dacă un model de afaceri dovedit de succes este amplu și popular în SUA, Agriya creează un software similar cu ideile și designul echipei proprii.

Scripturile clonate oferă persoanelor cu expertiză localizată sau specializare acces la idei noi și oportunități de afaceri solide pe care le pot crea în propria lor țară sau industrie – fără a fi nevoit să depună eforturi grele pentru crearea de software de la zero..

În schimb, antreprenorii pot pur și simplu să achiziționeze un script-cheie de la Agriya, să-l adapteze pentru publicul țintă și să lanseze. Acest lucru nu numai că le economisește timp și bani, dar își eliberează echipa pentru a lucra la altceva decât să construiască de la zero un produs testat.

Scripturile clonate ale Agriya se concentrează pe nevoia de gratificare instantanee

Totuși, scripturile pentru clone nu sunt atât de ușoare pe cât pare.

„Anumite lucruri ar putea funcționa pentru anumite piețe și nu pentru altele”, a spus Aravind. „Aceeași pornire care a avut mare succes în SUA, dacă ar încerca să se extindă în Europa, s-ar putea să eșueze atât de mizerabil.”

Înainte de a lansa un nou proiect, Agriya începe cu o platformă de crowdsourcing în care oamenii pot împărtăși idei despre afaceri pe care cred că ar fi bine să le cloneze. Când o idee ajunge la masa critică, următorul pas este să vezi dacă oamenii ar fi dispuși să finanțeze aceste idei. Odată finanțată o idee, Agriya începe să o dezvolte. Proiectele noi durează de obicei între trei și cinci luni pentru a produce înainte ca clienții să poată adapta acele idei pentru piețele lor.

Pentru a decide pe ce scripturi să se concentreze, Aravind a spus că este important să păstrați degetul pe pulsul ce este în tendința scripturilor clonate și a ceea ce este în zodiage care alimentează dorința pentru aceste tipuri de produse. Agriya a lansat recent o soluție de comandă a alimentelor și un instrument de rezervare a serviciilor, iar compania are o platformă de rezervare a evenimentelor și ticketing în cadrul lucrărilor. Toate aceste proiecte sunt în ton cu ceea ce își doresc consumatorii de la aplicații – viteză și eficiență.

Imaginea echipei Agriya

Agriya are peste 150 de membri ai echipei la sediul central din Chennai, India.

„Totul în aceste zile este instantaneu”, a spus el. „Nu le place să aștepte prea mult. Le place să facă lucrurile imediat. Acesta este motivul pentru care Amazon are atât de succes: veți primi livrare gratuită de o zi, poate livrare gratuită maximă de două zile. “

Produsele Agriya au dezvoltat această necesitate de satisfacție instantanee – antreprenorii pot apela la psihicul clienților lor oferind rezervări la cerere, indiferent dacă sunt pentru instalații sanitare, amenajare, reparații de locuințe sau orice alt serviciu poate avea o cerere ridicată în regiunea lor.

Pentru antreprenori, simplitatea este cheia

Aravind subliniază că modelul de afaceri al Agriya abordează aceeași nevoie de rezultate instantanee cu care se confruntă clienții săi, pentru a le permite să lanseze noi afaceri rapid.

„Antreprenorii sunt clienții noștri care, din nou, așteaptă rezultate instantanee”, a spus el. „Platforma noastră vă va ajuta să lansați serviciul sau piața dvs. pentru locația dvs. specifică în mai puțin de 30 de zile.”

Desigur, lansarea în 30 de zile nu este posibilă dacă doriți să adăugați o mulțime de clopote și fluiere. Astfel, Agriya propovăduiește întotdeauna evanghelia „mai puțin este mai mult”, a spus Aravind.

Dacă antreprenorii se concentrează exclusiv pe problema, încearcă să rezolve și să dezvolte ceva cu cât mai puține caracteristici, pot contesta orice companie și produs consacrate.

„Nu încercați să complicați o problemă”, a spus Aravind. „Încercați să simplificați problema. Nu adăugați prea multe lucruri care vor îngreuna consumatorii să beneficieze de soluția pe care o oferiți. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector