12 Perkhidmatan Hosting Awan Tercepat (2020) – Bandingkan Kelajuan Pelayan

Pentingnya mencari hosting awan yang paling cepat serupa dengan menentukan gabungan pizza tempatan mana yang dapat memberikan makanan ke pintu anda dengan cepat. Anda mahukan hasil, dan anda memerlukannya sekarang!


Prestasi telah lama menjadi faktor penting dalam hosting. Secara semula jadi, hosting awan menawarkan banyak skala dan kebolehpercayaan – tetapi perkhidmatan mana yang dapat memberikan laman web anda kepada pengunjung dengan cepat?

Memandangkan pentingnya kelajuan laman web, di mana perbezaan kurang dari 250 milisaat cukup untuk menghantar calon pelanggan anda kepada pesaing, kami menguji penyedia hosting awan teratas di dunia dengan menganalisis masa tindak balas pelayan yang dikumpulkan dari Bitcatcha, Pingdom, Google PageSpeed, Dotcom-Monitor, dan WebPageTest. Lihat 12 penyedia hosting awan teratas, yang diatur oleh masa tindak balas pelayan purata terpendek:

1. InterServer Cloud Hosting – 434 ms

Setelah mencapai kemenangan yang paling sempit, InterServer hampir tidak dapat mengalahkan syarikat hosting awan kegemaran kami dalam banyak ujian. Rangkaian awan syarikat yang berpangkalan di New Jersey disokong oleh cakera keras keadaan pepejal berkelajuan tinggi yang menghasilkan kelajuan pemuatan halaman sehingga 20 kali lebih cepat daripada pemacu cakera keras tradisional. Fail pemilik laman disusun dalam konfigurasi RAID-10, di mana pelupusan data bermaksud pengunjung dapat mengakses data dari lebih dari satu lokasi – meningkatkan prestasi tanpa kehilangan keselamatan kelebihan.

InterServer memperuntukkan banyak memori dan lebar jalur ke setiap blok bangunan, atau sekumpulan sumber pengkomputeran awan. Kerana pasukan mengambil pendekatan yang sangat bernuansa untuk membangun dan mempertahankan pusat data sendiri, InterServer memilih untuk menggerakkan rangkaiannya dengan jaringan sambungan ethernet 10Gbps dan beberapa penyedia tulang belakang Tier 1 IP.

Lihat hos awan teratas yang lain »

2. Hostwinds Cloud Hosting – 435 ms

Ujian kami sampai pada penghujung gambar, tetapi hanya satu milisaat yang memisahkan Hostwinds dan InterServer. Kami tidak ragu-ragu untuk mengesyorkan awan Hostwinds, kerana penyedia meletakkan kepantasan di barisan hadapan setiap pakej hosting. Dari pelayan web LiteSpeed ​​dan penyeimbang beban NGINX hingga rangkaian penyampaian kandungan terkemuka dan protokol pengoptimuman laluan, Hostwinds menjanjikan perkhidmatan moden, kelas perusahaan dan masa muat minimum.

Meniru prestasi pelayan awannya, Hostwinds juga menyederhanakan pengalaman onboarding pelanggan dengan berjanji untuk membuat pelanggan aktif dan beroperasi dalam 30 saat atau kurang. Kami amat menghargai bahawa pemilik laman web dapat memilih dari pelbagai templat pelayan yang telah dikonfigurasi sebelumnya, memastikan sumber pengkomputeran mereka disesuaikan untuk aplikasi tertentu.

Lihat hos awan teratas yang lain »

3. DigitalOcean Cloud Hosting – 474 ms

Memperluas di luar hosting virtual untuk memberikan pengalaman hosting awan yang berskala dan berkinerja, DigitalOcean adalah pilihan masuk lengkap dengan kemampuan penyimpanan tambahan, keselamatan, pemantauan, dan pengimbangan beban untuk mengoptimumkan laman web atau aplikasi awan anda. Penyedia hosting awan yang dihormati melayani lebih daripada 1 juta pembangun dari 12 pusat data global, memastikan data pelanggan sedekat mungkin dengan pelawat laman web.

Tangkapan skrin laman web pengkomputeran awan DigitalOcean

Dalam permainan hosting sejak 2011, DigitalOcean telah mengukir reputasi hebat di kalangan pemaju.

Walaupun DigitalOcean menjanjikan uptime rata-rata di atas 99,99%, sambungan ethernet 40Gb, dan hypervisor KVM kelas perusahaan untuk mengoptimumkan prestasi dan kebolehpercayaan, luas pilihan boleh menjadikan platform syarikat sedikit menakutkan bagi pelanggan hosting cloud pertama kali. Kerana sebarang peningkatan kelajuan yang diperoleh melalui DigitalOcean mungkin diimbangi oleh pengalaman anda yang tidak berpengalaman, pelanggan baru mungkin ingin mencari penyelesaian yang lebih mudah.

4. DreamHost Cloud Hosting – 502 ms

Di sebalik pendekatan sumber terbuka yang mesra untuk hosting awan, DreamHost merekayasa platform awannya di sekitar OpenStack dan Ceph untuk menghilangkan sebarang ancaman penguncian vendor. DreamHost menyediakan pengkomputeran awan dan penyimpanan objek yang sesuai dengan Amazon S3 pada kadar yang menarik dan perkhidmatan yang dioptimumkan untuk prestasi. Dengan penagihan setiap jam, DreamHost hanya mengenakan bayaran kepada pelanggan maksimum 600 jam, atau 25 hari, untuk setiap bulan.

Pelayan cloud semua-SSD DreamHost siap untuk akses shell selamat (SSH) dalam masa kurang dari 30 saat dan dilengkapi dengan lebar jalur yang tidak dimeterai. Pelanggan dapat meningkatkan RAM dan sumber pengkomputeran lain dengan serta-merta dari papan pemuka proprietari syarikat, dan jaminan uptime 100% dan reputasi DreamHost untuk sokongan pelanggan menggabungkan kekuatan yang tiada tandingannya dengan alat yang diperlukan untuk berjaya.

Lihat hos awan teratas yang lain »

5. Vultr Cloud Hosting – 512 ms

Satu lagi platform awan mesra pemaju yang dibina berdasarkan infrastruktur berkinerja tinggi dan moden, Vultr adalah pendatang baru dalam industri ini. Ditubuhkan pada tahun 2014, syarikat ini telah menubuhkan pusat kehadiran di 16 bandar di seluruh dunia dan menjana lebih daripada 21 juta pelayan awan. Seperti banyak penyedia hosting awan terpantas, Vultr bergantung pada penyimpanan SSD 100% bersama dengan rangkaian latensi rendah yang berlebihan.

Tangkapan skrin laman utama Vultr

Pengkomputeran awan Vultr yang kuat dan berpatutan dilengkapi dengan CPU Intel dan storan SSD.

Selain memberi pelanggan akses root sepenuhnya dan pilihan untuk memilih sistem operasi apa pun, Vultr terus melakukan pelaburan semula dalam senibinanya. Sebagai contoh, melaksanakan prosesor Intel Skylake generasi terbaru telah menjadikan rangkaian awannya berkinerja sekurang-kurangnya 48% lebih pantas. Seperti DigitalOcean, Vultr unggul dalam hosting awan yang menjimatkan kos – tetapi pemula harus berhati-hati ketika mempertimbangkan platform yang lebih kompleks.

6. A2 Hosting Cloud VPS – 586 ms

Tidak ada perbincangan mengenai prestasi web hosting yang lengkap tanpa A2 Hosting. Penyedia yang berpangkalan di Ann Arbor, Michigan memasuki senarai kami di tengah-tengah pek, tetapi A2 Hosting telah membina reputasi pada seni bina SSD yang supercharged. Platform SwiftServer milik A2 Hosting memuatkan halaman sehingga 300% lebih cepat daripada konfigurasi standard, dan pelanggan dapat meletakkan pedal ke logam dengan memilih pelayan Turbo yang ditingkatkan yang meningkatkan prestasi sebanyak 20 kali.

Dikuasakan oleh CloudLinux, CloudFlare, dan sistem pengoptimuman dan penyimpanan cache tiga serampang, A2 Hosting menjadikannya sangat mudah untuk mengenal pasti dan menggunakan konfigurasi tertentu yang akan membuat persekitaran awan anda melambung tinggi. Meningkatkan lagi pakej hosting anda secara automatik akan menggandakan teras CPU anda dan menambahkan RAM 1GB.

Lihat hos awan teratas yang lain »

7. InMotion Hosting Cloud VPS – 593 ms

Memberdayakan pemilik laman web untuk membina dan menyebarkan laman web dan aplikasi awan dengan kepantasan dan kecekapan, InMotion Hosting adalah penyedia hosting SSD berkelajuan tinggi SSD lain yang terkenal. Syarikat itu menekankan ketersediaan dan keselamatan yang tinggi, serta CPU Intel kelas perusahaan, rangkaian latensi rendah, dan portal pengurusan yang diperkemas.

Meningkatkan senibina ke SSD moden bermaksud perkakasan InMotion Hosting dapat mengeluarkan 95% lebih banyak data daripada pemacu SAS 15K yang sudah cepat. Lebih-lebih lagi, kami menghargai bahawa semua rancangan hosting awan menerima peruntukan penyimpanan yang banyak – selalunya lebih daripada dua kali ganda kapasiti pesaing. Dikombinasikan dengan perkhidmatan terurus pilihan, InMotion Hosting menawarkan kepada pemilik laman web persekitaran awan yang ringkas namun pantas.

Lihat hos awan teratas yang lain »

8. HostGator Cloud Hosting – 654 ms

Sebagai penyedia hosting pertama dalam senarai kami yang tidak bergantung pada SSD untuk peningkatan kelajuan, HostGator menggunakan platform hosting awan yang diperbaharui yang menekankan pelayan berkepadatan rendah, beberapa lapisan caching, dan banyak teras CPU tambahan. HostGator memulakan cloud hosting pelanggan dengan sekurang-kurangnya dua teras dan cepat naik ke atas. Platform awan syarikat adalah dua kali lebih cepat daripada penawaran hosting bersama biasa, ditambah empat kali lebih besar.

Pemilik laman web dapat menambahkan sumber pengkomputeran dengan cepat tanpa perlu menghadapi kerumitan migrasi data, waktu henti, atau but semula. HostGator memberi pelanggan papan pemuka pengurusan sumber intuitif yang memberikan pandangan mengenai trend penggunaan, kelajuan muat turun, waktu operasi, dan metrik lain. Pemula yang mencari kesederhanaan hosting bersama di awan akan sangat menghargai perkhidmatan HostGator.

Lihat hos awan teratas yang lain »

9. AccuWebHosting Cloud – 659 ms

Menguasai fleksibiliti, AccuWebHosting mungkin menawarkan rangkaian produk hosting cloud yang paling lengkap yang pernah kita lihat. Pelanggan memulakan dengan memilih antara pakej hosting bersama atau pelayan maya bertenaga awan, bergantung pada sumber yang diperlukan dan pengurusan yang diperlukan. Mungkin yang paling membuka mata adalah hosting awan Windows syarikat, yang menjamin 100% waktu operasi dan menyokong pelbagai versi ASP dan ASP.NET.

Pengoptimuman prestasi AccuWebHosting sebahagian besarnya berasal dari virtualisasi CloudLinux dan KVM yang diselaraskan, dan ciri penskalaan automatik yang berguna syarikat dengan mudah menangani kenaikan lalu lintas mendadak. Tidak kira konfigurasinya, pelayan cloud syarikat ini menampilkan CPU Intel Dual Xeon E5 dan penyimpanan SAN diedarkan berkelajuan tinggi dalam array RAID-10. AccuWebHosting menyediakan tiga pilihan panel kawalan, yang masing-masing sangat mudah digunakan.

Lihat hos awan teratas yang lain »

10. Bluehost Cloud Hosting – 682 ms

Walaupun Bluehost adalah salah satu jenama yang paling dikenali dan disegani dalam industri hosting web, penawaran hosting virtual syarikat tidak begitu sesuai dengan pesaingnya. Kami menghargai pengenalan storan SSD oleh syarikat, bersama dengan sokongan pelanggan yang berdedikasi 24 jam.

Bluehost terkenal dengan kebolehpercayaan, dan kami mendapati banyak memori dan lebar jalur untuk menyediakan laman web dengan cepat tanpa masalah. Dengan menggunakan perkakasan canggih yang dibina dan dikekalkan di dalam rumah, bersama dengan versi OpenStack dan KVM yang diselaraskan, Bluehost memberikan penyediaan segera dan sumber daya dinamik kepada pelanggan yang mengambil langkah pertama mereka ke hosting virtual. Syarikat itu tidak banyak menonjolkan infrastruktur awannya, tetapi kami menjanjikan rancangan Bluehost VPS mempunyai skalabiliti dan prestasi berkuasa tinggi yang sama.

Lihat hos awan teratas yang lain »

11. Hosting Awan Web Cecair – 749 ms

Pembawa standard untuk infrastruktur berkualiti tinggi dan sokongan pelanggan, Liquid Web kelihatan sangat rendah dalam senarai 12 penyedia hosting awan terpantas kami. Walaupun kami menyenaraikannya di sini, syarikat dengan cepat menunjukkan bahawa firma penganalisis prestasi Cloud Spectator telah menganggap pelayan Web Cecair lebih cepat daripada Perkhidmatan Web Amazon, Rackspace, dan Lautan Digital.

Host premium tidak membebankan perbelanjaan ketika melengkapkan senibina dengan teknologi dan konfigurasi moden yang memaksimumkan prestasi. Liquid Web memulakan pelanggan VPS cloud dengan dua vCPU yang luar biasa, lebar jalur 3TB, dan penyimpanan SSD 30GB. Selain sandaran bawaan, firewall bersepadu, dan perlindungan DDoS yang ketat, Liquid Web memberikan pemindahan data Gigabit dan rangkaian penghantaran kandungan CloudFlare. Peningkatan yang tersedia untuk pengimbang beban dan penyimpanan blok atau objek lebih jauh melengkapkan portfolio produk syarikat.

Lihat hos awan teratas yang lain »

12. SiteGround Cloud Hosting – 788 ms

Kami menutup senarai kami dengan entri kejutan yang lain. SiteGround sepadan dengan Liquid Web dari segi penyelesaian hosting moden dan reputasi cemerlang untuk prestasi dan sokongan pelanggan. Pakej hosting kelas profesional syarikat mempunyai skalabiliti atas permintaan, sumber daya khusus, dan pelbagai pilihan perisian dan konfigurasi.

Sebagai tambahan kepada storan semua-SSD dan penambahan satu-klik CPU dan RAM, SiteGround juga menawarkan pilihan penskalaan automatik yang menarik yang menambah lebih banyak sumber daya ketika menghadapi lonjakan lalu lintas yang tidak dijangka – menjaga laman web anda tetap aktif dan berjalan, tidak kira apa. Platform awan syarikat dikendalikan sepenuhnya oleh pakar DevOps yang sangat berkelayakan dan dilengkapi dengan CDN percuma, DNS peribadi, dan alamat IP khusus.

Lihat hos awan teratas yang lain »

Mengapa Anda Perlu Mencari Perkhidmatan Hosting dan Penyimpanan Awan Tercepat

Dan di sana anda memilikinya. Anda mengetahui perkhidmatan hosting awan terpantas di pasaran hari ini – tetapi adakah anda benar-benar faham mengapa begitu penting? Dalam hosting web, terutama dalam bidang e-commerce, prestasi laman web sangat mempengaruhi persepsi vistor dan kemampuan jenama untuk mengubah pengunjung menjadi pelanggan yang membayar. Untuk memetik kemasyhuran Ricky Bobby of Talladega Nights yang hebat, “Sekiranya anda tidak pertama, anda yang terakhir.”

Oleh kerana teknologi (dan terutama harapan orang) menjadi lebih cepat dan cepat, margin untuk kelewatan semakin pendek dan pendek. Pada tahun 2012, syarikat gergasi runcit Amazon mengira bahawa penurunan satu saat boleh menelan belanja $ 1.6 bilion syarikat setiap tahun. Begitu juga, Google menetapkan bahawa memperlahankan hasil cariannya hanya dengan empat persepuluh saat, mesin pencari akan melihat 8 juta lebih sedikit pertanyaan setiap hari.

Di luar penukaran jualan dan kesetiaan pelanggan, prestasi adalah petunjuk utama di mana laman web anda muncul dalam hasil carian. Google mengatakan kelajuan memuat halaman telah menjadi faktor peringkat sejak 2010, tetapi sekarang syarikat melihat masa muat pada peranti mudah alih. Hanya 300 milisaat memisahkan purata masa muat halaman laman web di halaman pertama hasil carian berbanding dengan laman di halaman 10.

Jadi, apa yang telah kita pelajari hari ini? Kelajuan menjual, prestasi sangat penting, dan milisaat penting. Dengan perkakasan berlebihan dan banyak kekuatan komputasi yang boleh diskalakan, hosting awan merupakan peluang yang menjanjikan untuk mempercepat kehadiran dalam talian anda. Selusin penyedia hosting awan yang telah kami uji dan rangking di atas dengan mudah menjalankan tugas untuk menyampaikan laman web anda kepada orang ramai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector