12 Hosting VPS Percuma Terbaik (2020): Linux, Windows & Cloud Server

The Beatles mungkin benar ketika mereka menyanyikan bagaimana “perkara terbaik dalam hidup adalah percuma.” Melewati cinta sejati dalam mencari wang, Fab Four mungkin tidak tahu bahawa mereka menyelaraskan tentang pencarian masa depan pembangun web untuk hosting VPS percuma.


Pelayan maya menawarkan jalan tengah antara hosting bersama dan khusus, menggabungkan sumber perkomputeran tambahan dan kawalan dengan kemampuan dan kemudahan. Walau bagaimanapun, tanda harga untuk rancangan VPS teratas kelihatan agak curam bagi pemilik laman web yang ingin menguji idea atau aplikasi baru.

Pelayan VPS percuma seringkali kurang hebat daripada yang disediakan oleh host premium, tetapi perkhidmatan tersebut dapat berguna bagi pemaju untuk mendapatkan konfigurasi dan pengurusan pelayan mereka. Untuk menghindari penipuan yang berpotensi, lihat senarai tawaran terbaik dunia untuk hosting VPS – mulai dari percubaan percuma hingga percuma atau jaminan wang yang panjang.

4 Perkhidmatan Hosting VPS “Hampir Percuma” Terbaik

Anda tahu pepatah “jika nampak terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin itu”? Anda boleh menerapkannya pada kebanyakan perkhidmatan hosting web percuma. Paling baik, anda mendapat sedikit ruang pelayan pada mesin yang sudah lapuk di sudut gelap beberapa pusat data luar negara. Paling teruk, anda telah mendedahkan data peribadi atau nama domain anda kepada penjenayah atau mereka yang akan menjual maklumat tersebut kepada spammer lain. Kadang-kadang, tuan rumah yang sah akan menggantungkan tawaran perkhidmatan hosting percuma dengan harapan dapat menghasilkan petunjuk untuk perkhidmatan premium. Walaupun begitu, biasanya anda mendapat apa yang anda bayar – tidak banyak.

Kami sangat mengesyorkan membelanjakan beberapa dolar – hanya beberapa, kami berjanji – untuk membuka banyak ciri tambahan, peningkatan prestasi, keselamatan, dan kebolehpercayaan dari syarikat hosting yang sangat dihormati. Host yang disenaraikan di bawah ini menawarkan beberapa rancangan VPS terbaik, paling berpatutan di industri ini. Ya, anda perlu mengeluarkan sejumlah wang di muka, tetapi tuan rumah ini juga mempunyai jaminan pengembalian wang yang lebih lama daripada rata-rata.

Lihatlah InMotion Hosting, misalnya: Memandangkan polisi pengembalian dana 90 hari yang tidak pernah didengar oleh syarikat, anda boleh mendapat penggantian sepenuhnya untuk hosting VPS selama tiga bulan. Pilihan utama kami, Hostwinds, pada dasarnya akan memberi anda hosting percuma selama dua bulan, sementara InterServer beroperasi dengan kontrak dari bulan ke bulan – dan bulan pertama bermula dengan hanya satu sen untuk pembaca Nasihat Hosting. Klik pada ulasan kami mengenai host ini di bawah untuk mengetahui lebih lanjut atau membuat VPS.

Lihat hos VPS teratas yang lain »

8 Laman Web Hosting VPS “Percuma” Terbaik

Walaupun anda dapat menjumpai sebilangan besar perkhidmatan hosting web percuma di peringkat pelayan bersama, pemilik laman web lebih sukar mencari pilihan cloud atau VPS. Pertaruhan terbaik anda, jika anda tidak mahu mendaftar dengan salah satu penyedia hosting di atas, adalah mencari percubaan percuma dengan penyedia terkemuka. Sebagai tambahan kepada beberapa pilihan dalam senarai di bawah ini, produk cloud seperti Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, dan Digital Ocean menawarkan pilihan percuma yang sangat baik. Sumber pelayan anda mungkin agak terhad, tetapi percubaan percuma akan memberi anda banyak masa untuk mengetahui platform dan merasakan perkara yang paling sesuai untuk laman web atau aplikasi anda dalam jangka masa panjang.

Apa sahaja laluan yang anda pilih, berhati-hati dengan berkongsi data peribadi atau maklumat pembayaran anda. Walaupun anda dapat memperoleh emas, hosting VPS percuma dianggap sebagai penipuan. Syarikat-syarikat, yang biasanya beribu pejabat di luar negeri, sering mengumpulkan maklumat hubungan anda untuk dijual kepada syarikat lain – sambil menegaskan mereka sedang memproses permintaan anda. Kami telah melakukan yang terbaik untuk mengesahkan bahawa tuan rumah yang disenaraikan di bawah ini sah, tetapi semoga berjaya dalam usaha anda!

5. AccuWebHosting – Hosting VPS Windows Percuma

Logo AccuWebHostingIa tidak percuma seumur hidup, tetapi AccuWebHosting menawarkan salah satu daripada beberapa rancangan hosting VPS percuma yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai di luar sana – dan lebih jarang lagi, ruang pelayan disertakan dengan sistem operasi Windows. AccuWebHosting adalah operasi perkhidmatan penuh dengan pengalaman lebih dari 14 tahun dan lebih daripada 15,000 pelayan peribadi maya di bawah pengurusan.

Syarikat itu menawarkan satu bulan hosting Windows VPS percuma – kad kredit tidak diperlukan. Penyediaan awal merangkumi kerangka kerja ASP.NET terlambat, Microsoft SQL, dan perisian lain yang diminta. Kerana AccuWebHosting menghasilkan wang dari perkhidmatannya yang lain, pengguna VPS percuma dapat menikmati perkakasan premium dan sokongan responsif.

 • Teras CPU: 2
 • Penyimpanan: 35GB
 • Lebar jalur: 500GB
 • RAM: 1GB
 • Sistem operasi: Windows 2008 atau 2012
 • Alamat IP: 1

Daftar Dengan AccuWebHosting Sekarang »

6. x10Hosting – Hosting VPS Awan Percuma

logo x10HostingWalaupun perkhidmatan percuma dari x10Hosting menghilangkan beberapa ciri kawalan dan prestasi pelayan persendirian maya, platform berasaskan awan syarikat memberi pengguna storan dan lebar jalur tanpa had untuk menskalakan laman web atau aplikasi anda secara bebas. Pengguna yang lebih berpengalaman kemungkinan akan kehilangan akses root dan beberapa kawalan butiran halus, tetapi pemula akan menghargai keakraban antara muka cPanel, pemasangan perisian satu klik, dan sumber daya yang fleksibel.

Dikuasakan oleh seni bina SingleHop, x10Hosting mengutamakan kelajuan dan kesederhanaan, dengan penggunaan yang cepat dan tidak ada tekanan untuk meningkatkan akaun anda. Syarikat ini telah wujud lebih dari 15 tahun, menjadikannya sebagai andalan industri hosting percuma. Di sebalik perkakasan SSD 100%, x10Hosting menyajikan lebih dari 12 juta halaman sebulan dan menghosting lebih dari 122 juta fail.

 • Teras CPU:
 • Penyimpanan: Tanpa had
 • Lebar jalur: Tanpa had
 • RAM: 512MB
 • Sistem operasi: Linux
 • Alamat IP: 1

Daftar Dengan x10Hosting Sekarang »

7. GigaRocket

Logo GigaRocketMengikuti model perniagaan pasca-hos, GigaRocket memberikan ruang pelayan kepada pengguna yang bergabung dan mengambil bahagian dalam forum komuniti syarikat. Untuk menerima akaun pelayan maya percuma, pemilik laman akan bergabung dengan lebih daripada 90,000 ahli di papan pesanan dalam talian dan menyerahkan 25 siaran sebelum memohon perkhidmatan tersebut. GigaRocket meminta pengguna terus mengepos secara berkala, memerlukan 15 catatan setiap bulan untuk mengekalkan perkhidmatan percuma.

Spesifikasi pelayan agak rendah jika dibandingkan dengan pesaing, dan ketersediaan terhad mungkin bermaksud anda harus menunggu sedikit lebih lama untuk VPS percuma anda, tetapi kami menghargai rangkaian sistem operasi Linux yang tersedia. GigaRocket bertujuan untuk memberi peluang kepada pelajar dan pembangun untuk meningkatkan kemahiran mereka dalam pengurusan pelayan Linux, dan syarikat itu menyediakan salah satu pilihan yang lebih dipercayai.

 • Teras CPU: 1
 • Penyimpanan: 25GB
 • Lebar jalur: 150GB
 • RAM: 1GB
 • Sistem operasi: CentOS, Ubuntu, Fedora, Debian, atau Suse
 • Alamat IP: 2

8. VPSWALA

Logo VPSWALADibentuk pada tahun 2013, VPSWALA menempatkan ribuan laman web pelanggan dari 15 lokasi pusat data di seluruh dunia. Syarikat ini menyediakan perkhidmatan VPS percuma kepada pelajar dan pemaju yang bercita-cita tinggi dan tidak memerlukan nombor kad kredit semasa mendaftar. Disokong oleh penyimpanan SSD Intel yang disusun dalam susunan RAID-10, VPSWALA menunjukkan kebolehpercayaan dan pengoptimuman prestasinya sambil berjanji untuk tidak akan menjual peralatannya.

Selain bergantung pada OpenStack dan KVM, VPSWALA membuat panel kontrol khusus yang memberi pengguna kemampuan untuk menghidupkan atau mematikan pelayan, reboot, memasang sistem operasi atau skrip perisian yang lain, mengakses statistik pelayan, dan masuk ke akses root. Pilihan sistem operasi Linux merangkumi Debian, CentOS, atau Ubuntu.

 • Teras CPU: 2
 • Penyimpanan: SSD 30GB
 • Lebar jalur: 1TB
 • RAM: 2GB
 • Sistem operasi: Windows atau Linux
 • Alamat IP: 1

9. ALA VPS

Logo ALAVPSPenyedia perkhidmatan penuh yang menawarkan pelanggan peluang untuk mencuba banyak perkhidmatannya secara percuma, ALA VPS menampilkan perkakasan yang dioptimumkan prestasi yang dituntut syarikat memuatkan laman web sehingga tiga kali lebih cepat daripada pesaing. Pelayan VPS atau awan VPS percuma tersedia dalam masa kurang dari satu minit, dan proses pendaftarannya mudah dan mudah. ALA VPS berjanji untuk memberikan sandaran jarak jauh mingguan, perlindungan DDoS, dan pilihan sistem operasi Windows atau Linux.

Walaupun terdapat jaminan sokongan 24/7 dan jaminan masa operasi 100% yang menakjubkan, kami mendorong calon pelanggan untuk mengikuti dengan teliti, kerana bahagian pengetahuan dan pengumuman laman web ALA VPS masih kosong. Oleh itu, syarikat tidak mengambil maklumat pembayaran anda semasa mendaftar dan nampaknya merupakan salah satu penyedia VPS percuma yang lebih dipercayai di luar sana.

 • Teras CPU: 1 hingga 4
 • Penyimpanan: 50GB hingga 800GB SSD
 • Lebar jalur: 300GB
 • RAM: Sehingga 16GB
 • Sistem operasi: Windows atau Linux
 • Alamat IP: 1

10. SolVPS

Logo SolVPSSebagai penyedia hosting bersama dan VPS berasaskan cloud, SolVPS melayani pelanggan di hampir 120 negara dengan prestasi yang sangat tinggi, penggunaan atas permintaan, dan jaminan masa pakai 99,99% di atas rata-rata. Pilihan Windows VPS percuma syarikat itu agak panjang, tetapi siapa tahu – mungkin anda akan bernasib baik. Pelanggan berpotensi mesti meminta dan mendapat persetujuan untuk akaun percuma, tetapi perkhidmatan yang sangat dapat dikonfigurasi dari penyedia yang bereputasi bernilai sebarang kelewatan yang berpotensi.

Pengehosan Windows VPS sangat sukar dijejaki, memandangkan bayaran pelesenan yang berkaitan dengan produk Microsoft. Walau bagaimanapun, SolVPS menawarkan tiga versi sistem operasi pelayannya yang berbeza. Kami tidak pasti siapa yang mahu menggunakan Windows Server 2003, tapi hei, itu adalah pilihan.

 • Teras CPU: 1
 • Penyimpanan: SSD 15GB
 • Lebar jalur: 100GB
 • RAM: 256MB
 • Sistem operasi: Windows 2008 atau 2012
 • Alamat IP: 1

11. InstaFree

Logo InstaFreeMerupakan jenama terkenal di dunia hosting percuma, InstaFree telah menyediakan rancangan berkongsi, penjual semula, dan VPS tanpa kos sejak 2010. Kami pasti menghormati umur panjang syarikat dan penyertaan cPanel dan jaminan 99.9% uptime, tetapi InstaFree memperuntukkan partition pelayan yang sangat kecil untuk membebaskan pelanggan hosting VPS. Persekitaran akan menyediakan percubaan hosting VPS yang hebat untuk pemaju yang berpengalaman, tetapi jangan berharap untuk terus menggunakan rancangan percuma jika anda berhasrat untuk berkembang. Pemula atau pelanggan VPS kali pertama harus sedar bahawa InstaFree tidak menyokong atau menguruskan persekitaran, menjadikan anda sendiri sepenuhnya. InstaFree hanya menyelesaikan masalah gangguan rangkaian atau pelayan, meninggalkan sokongan ke forum komuniti.

Pelayan syarikat terletak di Dallas, Los Angeles, Seattle, dan New York. Untuk mendaftar, pelanggan mesti menyertai forum terlebih dahulu dan mengemukakan permohonan. Pesanan disemak secara manual, biasanya dalam 24 hingga 48 jam, tetapi anda berada di atas belas kasihan syarikat mengenai kapan anda boleh memulakannya. InstaFree enggan memberikan hosting kepada lebih dari 45 negara, dengan alasan penyalahgunaan masa lalu.

 • Teras CPU: 1
 • Penyimpanan: 50GB SSD
 • Lebar jalur: 50GB
 • RAM: 256MB
 • Sistem operasi: Linux
 • Alamat IP: 2

12. WoomHost

Logo WoomHostSama ada anda mencari hosting bersama, cloud, WordPress, atau VPS, WoomHost menawarkan sejumlah akaun hosting percuma yang nampaknya tidak terhad. Pakej VPS dilengkapi dengan dua teras CPU, pendaftaran domain percuma, dan sokongan sembang langsung, serta storan dan lebar jalur yang mencukupi. WoomHost memperuntukkan sedikit ruang disk dan pemindahan data untuk rancangan Windows intensif sumber, yang kami hargai.

Walaupun mendaftar untuk perkhidmatan itu sederhana dan agak tidak menyakitkan, bakal pelanggan mungkin ingin melihat beberapa tanda amaran. WoomHost mempunyai ulasan pelanggan yang baik dalam talian, tetapi halaman dan alamat palsu yang kosong menjadikan kami sedikit ragu.

 • Teras CPU: 2
 • Penyimpanan: 120GB hingga 165GB
 • Lebar jalur: 1.5TB
 • RAM: 2GB hingga 4GB
 • Sistem operasi: Windows atau Linux
 • Alamat IP: 1

Cari Nilai dan Percubaan Percuma Semasa Membeli Perkhidmatan Hosting VPS

Seperti yang anda lihat, rancangan hosting VPS percuma biasanya dilengkapi dengan sejumlah teras CPU dan sejumlah kecil penyimpanan. Pemilik laman web biasanya terhad kepada pengedaran Linux sumber terbuka dan bebas dan bukannya lesen Pelayan Windows komersial. Persekitaran VPS percuma anda hampir pasti terdiri daripada variasi yang tidak dikendalikan, yang bermaksud anda sepenuhnya mengawal konfigurasi, keselamatan, sandaran, kemas kini, tambalan, dan penyelenggaraan pelayan lain. Tanpa panel kawalan yang disertakan – penyedia hosting VPS percuma yang lain biasanya tidak mampu – pentadbir mesti bergantung pada akses root dan pengetahuan mereka mengenai baris arahan.

Walaupun perkhidmatan tanpa kos atau sementara adalah landasan ujian yang baik untuk pengguna VPS kali pertama atau menjanjikan projek baru, hosting VPS percuma tidak seharusnya ada dalam rancangan jangka panjang anda. Kemungkinannya, anda mahukan semua ciri tambahan yang disebutkan di atas dan ingin menjalankan laman web atau aplikasi anda pada perkakasan yang lebih moden, boleh dipercayai, dan boleh diskalakan. Host VPS percuma tidak dikenali kerana sangat tersedia untuk sokongan pelanggan, jadi anda mungkin akan sendiri.

Sebagai contoh, pemaju yang berpengalaman masih dapat menikmati akses root dan menyempurnakan VPS sambil memunggah projek penyelenggaraan yang membosankan dan memakan masa ke syarikat yang menawarkan sokongan yang dikendalikan. Begitu juga, pemula akan sangat menghargai sokongan teknikal sepanjang masa apabila ada sesuatu yang tidak dapat dilupakan.

Oleh itu, bukannya terjebak dalam perangkap hosting percuma, anda harus mencari hos yang boleh dipercayai yang menekankan kemampuan. Pelaburan kecil itu pasti akan memberikan dividen pada masa akan datang dan biasanya merangkumi faedah tambahan seperti nama domain percuma, sandaran automatik, dan keselamatan tambahan. Lihat hos VPS kegemaran kami dan koleksi tawaran dan kupon hosting kami untuk mencari penyedia yang memenuhi keperluan teknikal dan anggaran anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector